Gość igrok Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Z racji ze jest to muj 1 post/temat chcialbym wszystkich dotyczhczasowych forumowiczow pozdrowic. A teraz problem. :> Buduje sobie obudowe i mam problem/pytanie- chcialbym walnac przynajmniej jeden neonik i 2 wetylatory a problem polega na tym ze mam na plycie tylko jedno wyjscie na wiatrak (nieliczac tego do cpu)... jak podlaczyc dodatkowy wetylator i neon- mam zasilacz 300W A2000xp i plyte gb7vax... czy ktos ma jakis plan/schemat z ktorego kozystal. I jesszcze jedno czy moglibyscie sie podzielic schematami/ planami (jesli ewentualne zrobiliscie) z ktorych kozystaliscie przy budowie wlasnych obudow (plexa/drewno...) Z gory dziekuje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider__WAWA Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Nie radzę podłaczac tego wszystkiego z wyjscia fan z płyty gł. one jest przystosowane do niewielkich obciążeń ( co prawda dwa wentyle i świetlówka też dużo nie biorą - ale nie wiadomo jakie sprzęty masz zamiar podpiąć) Lepiej poprowadź sobie dod. kable z wyjścia z zasiłki (tego szerokiego od HDD czy CDrom) i będziesz miał pewność że nic ci nie wysiądzie... Po co obciążać mobo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torpido Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Nie podłączaj tego do płyty bo uwalisz stabilizatoery na płycie albo kom Ci nie wstanie bo bios stwierdzi za duże obciążenie przy starcie i potraktuje jak zwarcie . ( płyta soltek pod starego atlona tak zareagowała ) Zrób jak Ci radzi Rider__WAWA Torpido Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 ale jak? mam zajete wszystkie wyjscia zasilania do dyskow (tzn z zasilacza wychodza 2 jakies dziwne gniazdka- jeden wyglada dziwnie podobne do tego co wchodzi do dyskiego a 2 jest jak jedna czesc wejscia typu AT- tylko ze tam trzeba bylo 2 wtyczki a ja mam 1). W kazdym razie jak podlaczyc naprzyklad neod do zasilacza , w sklepach niewidzialem takich osobnych koncowek czy przjasciowek... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 ale jak? mam zajete wszystkie wyjscia zasilania do dyskow (tzn z zasilacza wychodza 2 jakies dziwne gniazdka- jeden wyglada dziwnie podobne do tego co wchodzi do dyskiego a 2 jest jak jedna czesc wejscia typu AT- tylko ze tam trzeba bylo 2 wtyczki a ja mam 1). W kazdym razie jak podlaczyc naprzyklad neod do zasilacza , w sklepach niewidzialem takich osobnych koncowek czy przjasciowek... W pierwszym lepszym sklepie komputerowym dostaniesz "rozdzielacz" molex. koszt zajebiaszczy , okolo 5 zl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Pozatym jak kupisz katodke (neon) to w zestawie z nia bedziesz mial kabelki do podlaczenia pod gniazdko molex (takie jak do dysku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 aaa to wporzadku, dziekuje. bylbym zapomnial a czy 300W wystarczy (2 wiatraki + katoda) nie bedzie obciazenia w koncu komp bierze durzo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killah Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Eheh przeciętny wiatrak 80mm ma 1-2 W te mocniejsze sunony może troche więcej.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 aaa to wporzadku, dziekuje. bylbym zapomnial a czy 300W wystarczy (2 wiatraki + katoda) nie bedzie obciazenia w koncu komp bierze durzo... No to uwazaj 3 wiatraki 80mm wpiete porzez Rheobusa, katoda, laserled, do plyty glownej nastepne dwa wiatraki, Volcano 7+, 3x HDD, CD-ROM i to wszystko ciagnie na 300W zasilaczu Megabajt Napiecia trzyma bardzo ladnie niezaleznie od tego czy mam wszystko wlaczone, czy tez nie. 3.3V @ 3.4V 5.0V @ 5,1V 12V @ 12,2V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makonar Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Nie bój sie... ja miałem 12 wentylatorów w obudowie i wszystko śmigało na starym zasilaczy 250W ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Nie bój sie... ja miałem 12 wentylatorów w obudowie i wszystko śmigało na starym zasilaczy 250W ! Ale chyba jakis firmowy , nie "Colodent"-o podobny ? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Ale chyba jakis firmowy , nie "Colodent"-o podobny ? 8O No gdzies to juz slyszalem/czytalem :lol: SpiderMAN hmmmm.... mowisz na 300W Megabajcie 8O to faktycznie trafil ci sie niezly MODEL :wink: "Pewnien" znajomy chcial sobie z kompa smiglowiec zrobic i podlaczyl pod takiego samego (chyba :wink:) Megabajta: 10x Sunnon 120`i 5x80`jakis noName .... +2xHDD,CDROM,CDRW.... i mu sie zasilacz ugotowal :? 8O A ostrzegalem Uosia... nie szalej :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 taa... jak chcesz mieć helikopter to idź co modelarskiego, bo 10 sunonków 120 mm bym nie podpioł do żadnej zaśiłki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytman Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 hehehe....troszke przeliczylem sie z iloscia Sunnonow :oops: :wink: sprawdzilem i faktycznie to mial: 5x 80` - 2xproc, 2xprzod, 1xTyl 7x 120` 1xHDD, 2xGora ,2xBoczna scianka,2x Grafa 8O A co do mocy tych Sunnonow... to niemam bladego pojecia :wink: ale pewnie troszke bylo... calosc chodzila/miala chodzic na 7V... Widzisz mongothealien znajda sie jeszcze na swiecie "swiry" :wink: wieksze od nas :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 gigabyte 7vax ma 3 podłączenia na wiaraki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 mój brat ma panelik sterowania wiatrakami jest podlaczony gniazdem od dyska(mam taki jak pokazal reed) i w tym panelu 2x miejsce na wentyl+ 2x regulator obrotów 8) 8) 8) 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 oo to musi fajnie wygladac .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Niechce tworzyc nowego tematu wiec zadam swoje pytanie tutaj, moze miejsce nienajlepsz ale chyba ci co tu trafia beda wiedzieli oco chodzi ;) Moje pytania sa nastepujace: 1. Moglibyscie mi poradzic jaki wybrac dobry blok wodny (producent, numer itp) 2. Jaki wybrac wiatraki do obudowy, chcialbym wsadzic 2 jeden wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy a drugi wydmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>acy, prosze poradzcie mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 21 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2003 Co do wentyli o polecam cooler mastery. Ciche i dajace duży przepływ powietrza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 Tanie i dobre SUNONY. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość igrok Opublikowano 23 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2003 To so wentylatory? No ludzie pomorzcie, wszyscy (wiekszosc) podpiuje sie jako posiadacz bloku wodnego a nikt nie jest w stanie podzielic sie doswiadczeniem.... ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...