mateuszC93 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Witam. Jak dokładnie pozbyć się z radiatora pozostałości po oryginalnej paście do coolera A64. Chodzi mi o usuniecie pasty z mikro-szczelinek w spodzie radiatora. Czy zmywacz do paznokci i szorowanie szczoteczką wystarcza. Jak się poprawnie zabrać do wymiany oryginalnej pasty na AS5? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Ja czysciłem woda kolońską i patyczkiem do uszu :lol: :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateuszC93 Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Ja czysciłem woda kolońską i patyczkiem do uszu :lol: :lol: :DCzyściłeś tą pastę która była na oryginalny coolerze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...88&hl=pasty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeck Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 No więc tak: Najlepiej czyścić spirytusem lub acetonem na jakiejś miękkiej szmatce. Jak już zetrzesz starą pastę proponuję jeszcze odtłuścić ja spirytusem lub acetonem ale chustteczką chigieniczną lub białą miekką szmatką. Bedziesz wtedy widział czy w mikroszczelinach jest jeszcze pozostałość po pascie. Czyść tak az chusteczka nie bedzie sie barwić. NIE SZORUJ ZADNĄ SZCZOTKĄ bo mozesz porobić małe ryski a to nie wplywa najlepiej na chlodzenie. Niektórzy meczą się z polerowaniem na lustro(np. ja ;) ) a ty chcesz zmywać pastę szczotką ;) Z procka również zmywasz pastę i nakładasz na niego odrobinę AS5 którą delikatnie rozsmarowujesz kartą telefoniczną lub czymś płaskim(elastycznym) Starannie rozsmarowujesz po całym procku (jezeli masz athlona K7 tylko po rdzeniu :razz: Nakladasz chlodzenie i gotowe :) pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leszkon Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Najlepiej uzyj akoholu izopropylowego do kupienia w wiekszosci sklepow elektronicznych Na stronce AS5 jest wlasnie zalecane uzywanie tego srodka - ja go uzywam i wszystko schodzi idealnie - cena z 10 zeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...