tuchorsky Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Witam! Zainstalowałem sobie openSUSE 10.2 i wraz z nim zainstalował się GRUB (usunąłem przy tym Windę całkowicie). Po tygodniu postanowiłem zrezygnować z SUSE i wrócić do XPka. Usunąłem wszystkie partycje i zainstalowałem Windowsa. Przy uruchamianiu zawsze najpierw włącza się GRUB i pyta czy uruchamiać z PXE, local, czy czegoś tam jeszcze. W każdym razie wszystkie tamte drogi prowadzą do Redmond. Jak usunąć GRUBA (najlepiej bez udziału Linuxa), żeby oszczędzić sobie czekania/wybierania opcji przy starcie kompa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 To na pewno grub? Nie masz przypadkiem w biosie włączonego bootowania z sieci? A jak usunąc gruba masz w faq. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Też mi się wydaje, że to jednak próba bootowania z sieci, a nie żaden Grub. Instalator XP musiał go usunąć, bo modyfikować jego konfiguracji nie potrafi. A jeśli nawet by potrafił, to jest ona zapisana na partycji linuxowej (np. w /boot/grub/grub.conf - w zależności od distra), którą podobno usunąłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...