Bananek^ Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 witam. mam celerona 600 , napiecie 1,7 , plyte DFI Apollo pro133 i na fsb 83x9 ledwo mi sie pc uruchamia ... wyczytalem ze niby na fsb 100 idzie zawsze,ale czy na mojej plycie to wyjdzie? skoru juz na mneijszym cos jest nie tak ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 To nie chodzi tylko o płytę, podnosząc magistralę do 83 MHz, podnosisz również taktowanie szyny AGP (74,5 MHz) i PCI (41,5 MHz) i z tym jest problem, jak ustawisz magistralę na 100 MHz to zmienia Ci się dzielnik i taktowanie jest w normie czyli AGP (66 MHz) a PCI (33 MHz) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananek^ Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 hmm jakim programem najlepiej podkrecic proca? bo z biosu nei moge ustawic fsb 100 ... ,max to te neiszzcesne 83 ... posiadam SOFTFSB ale jak daje set fsb to mi sie zawiesza pc ... na gorze jest cos takiego jak target clock generator i nie wiem czy zostawic tak jak jest czy wybrac cos innego a moze pogrzebac w tej opcji wyzej(target mainboard) .. prosze o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Jeśli w Biosie nie masz opcji 100Mhz, to wątpie, żeby była w jakimkolwiek programie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 a moze jest jakas zworka na plycie ktora przestawia fsb na 100?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bananek^ Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 mam jakies zworki na plycie ale po zmianie,tak jak jest w instrukcji plyty nic sie nie dzieje ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...