jonathan Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Musze winde przeinstalowac. Tempy podane przy zamknietym oknie i pokoju. Musialem miec cisze [; No mysle ze jak na obwod bez reza zle nie jest ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Planuję zakup MCW30, mógłbyś sprawdzić czy pasuje na SB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 No mysle ze jak na obwod bez reza zle nie jest ;]Rez nie ma wpływu na temperatury, wiec nie myśl o nim ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Od poczatku o nim nie mysle [; -GIZIU- teraz to srednio chce mi sie go zdejmowac. Powinien pasowac. Moze trzeba bedzie go zakladac ciut krzywo ale jak zalmana zalozylem bez klopotu to i tu ich byc nie powinno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) a czym smarowałeś nb,cpu,gpu ? Weź prosze ustaw jakieś agresywniejsze parametry pracy zestawu, puść orthosa i ati toola "scan for artifacts" ;) Po godzince będziesz się chwalił co i jak ;) Wc zgrabne, jednak wszystko mąci to mocwanie prisona na g80 ;) Inaczej też poprowadziłbym węże do bloczków... ale po za tym bardzo fajny układzik. Zrób jeszcze zdjęcia całości - podpięte zasilanie itp... i tak z oddali - całego pcta :) Edytowane 12 Stycznia 2007 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 No mnie najbardziej boli widok weza chlodnica-pompa ale coz... Jak kiedys bede chcial miec WC ktore ladniej wyglada niz dziala i bude zabezpieczona przed goscmi to wtedy bede sie madrzyc [; Tak teraz patrze... I jednak uklad wezy jest naprawde ciekawy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 a czym smarowałeś nb,cpu,gpu ? Weź prosze ustaw jakieś agresywniejsze parametry pracy zestawu, puść orthosa i ati toola "scan for artifacts" ;) Po godzince będziesz się chwalił co i jak ;) Wc zgrabne, jednak wszystko mąci to mocwanie prisona na g80 ;) Inaczej też poprowadziłbym węże do bloczków... ale po za tym bardzo fajny układzik. Zrób jeszcze zdjęcia całości - podpięte zasilanie itp... i tak z oddali - całego pcta :) Wszystko przesmarowane AC5 Bawic sie bede jak bedzie czas, narazie najwiekszym marzeniem jest pospac 6 godzin [; Co do G80 pisalem juz o co chodzi Z reszta WC i tak nikt nie widzi. Nie bawia mnie okna, UV itd. Komp sluzy do przegladania forum [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Wszystko przesmarowane AC5 Bawic sie bede jak bedzie czas, narazie najwiekszym marzeniem jest pospac 6 godzin [; Co do G80 pisalem juz o co chodzi Z reszta WC i tak nikt nie widzi. Nie bawia mnie okna, UV itd. Komp sluzy do przegladania forum [; i do gierek . no bo jakbyś miał kompa tylko do neta z takimi bajerami to bym cie prosił o sponsoring, bo to by świadczyło że śpisz na kasie :wink: . Jak się dobrze wyśpisz to zrób stress dla gpu bo musze zobaczyć jak wygląda temperatura i czy jest zmiana z 90 stopni na 88 na przykład xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Komp sluzy do przegladania forum [; na pewno team purepc by sie nie obrazil jakby w wolnych chwilach procek liczyl conieco w BOINC ;] takie wsparcie od władz forum..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 kszonek już wykminił jak wykorzystać potencjał komputera kolegi:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 @jonathan, mam chlodzenie mosfetow na P5B (nie jestem na 100% pewien czy do tego modelu). Masz od spodu plyty glownej niebieska warstwe chladzaca, bodajrze COOL STACK II? Jakby co to pisz na priv. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 @jonathan, mam chlodzenie mosfetow na P5B (nie jestem na 100% pewien czy do tego modelu). Masz od spodu plyty glownej niebieska warstwe chladzaca, bodajrze COOL STACK II? Jakby co to pisz na priv. Podeslij fotki na maila Pewnie za kilka dni bedzie maly update. Bedzie czas to zamontuje sie inaczej chlodnice i moze jakis inny blok na kloca. MOze od Kynka dostane normalna zapinke do jego Prisona na GPU Update Ok Klocow i zapinek nie zmienialem Trafilo sie kilka nowych zabawek W koncu chlodzenie otrzymaly mofsety (dzieki PMP) W kompie prezentuja sie tak ;] Ktos pytal o mocowanie chlodniczki Jak mowilem jest to prowizorka. Chlodnica jest umieszczona na dwoch polaczonych ze soba "dystanserach" pentagrama. Moze wizualnie nie wyglada to super, ale napewno lepiej niz wczesniej. Przy czym trzyma sie to solidnie Po zamontowaniu wentyli Tacensa z dopiskiem "Ice" z kompa zrobila sie istna choinka [; Wentyle puszczone na 12V nie powoduja duzego halasu, za to wtdajnosc jest spora. Wczesniej przy obciazeniu proca przez Seti temperatura siegala 48 stopni W tej chwili po zminie wentyli i oddaleniu chlodnicy od obudowy, po godzinie pracy z Seti temperatura prezentuje sie tak: Na GPU 41 stopni Dziekuje za uwage. Nie krzyczcie za kable odstajace z wentyli na chlodnicy. 10min temu je zmienialem - po ciemaku Rano poprawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Skoro jest wydajne i futerkowce jeszcze nie zepsuly to znaczy ze wszystko jest ok :wink: Nie bede uzalac sie nad montazem chlodnicy bo ja zrobilbym to jeszcze gorzej [; Daj jeszcze nagranie jak odpalasz kompa i leci Jingle Bells ;]]]] I jakbys jeszcze ze 3 razy obkrecil wszystkie kable wokol wezy wyszedlby ladny warkocz [[[[; A i jak gorace sa zebra na mofach? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Te po lewej sa cieplusienkie, bardziej niz te nad klocem. Walnie sie jakis wentyl tam skierowany i bedzie gitara [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Ice,Ice baby... ;] Zrobiles sie cool i trendi wraz z tym kiblem ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adzio_tuning Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 no ;) bo kibelek fajny i jest czego zazdrościć :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
victor89 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 (edytowane) Fajnie by wyszło gdybyś do tego zrobił jeszcze coś takiego: Mosy chłodzone wodą ;) te pozostałości HP bardzo fajnie by się do tego nadawały w tym radiatorku... tylko jakieś minizłączki wkręcic... ;) Poza tym - chłodnica leci na topik i wszystko mamy pięknie :) Edytowane 26 Stycznia 2007 przez victor89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 układzik bardzo fajny ..gratki.. mam tylko takie pytanko-na cpu to masz cuba 2 tak? On ma spodzik 6 na 6 i ci wlazł na p5b dlx? Jak tak to fajnie, już ape osób pisało,zęna tą płyte ten blok nie wchodzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Bo nie wchodzi ;) Sam go modyfikowalem... A jak pieknie mi to wyszlo wie tylko autor tematu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 NO ba ;] Co do puszczenia przez HP wodu to imo bezsens. 1. Bardzo mala srednica 2. Niewiele by to dalo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Blink, blink :D Good i tyle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Poza tym - chłodnica leci na topik i wszystko mamy pięknie :)iii mamy wyższe temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Chyba musze zablokowac sobie przelewy internetowe. Z WC podobnie jak z kompem mamy do czynienia z wiecznymi wydatkami. Myslalem ze mam dobrze, ale jak sie okazalo zawsze moze byc lepiej. Na pierszy ogien poszedl klocek na proca. Cube mimo iz wysluzony i calkiem fajny okazal sie gorszy od frost3duo. Niklowane cudenko poprawilo mi temperatury o jakies 2-3 stopnie. Niby niewiele ale zawsze cos. W koncu siedzac w Windowsie i gnebiac biednych uzytkownikow na forum moim oczom ukazuja sie temperatury na klocku rzedu 28-32 stopni (proc na codzien chodzi 300x9). Do kompletu doszedl tez rez montowany w zatoke 5,25. Po testach porownywaczych bloczkow, mienilem zawartosc plynu w ukladzie. W obecnej chwili prawi calosc stanowi plyn do chlodnic shella. Jest rzadziutki wiec nie powinien stawiac pomce duzych oporow. Z wieczorka moze zarzuce jakimis fotkami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 [...] Z wieczorka moze zarzuce jakimis fotkami No no, obowiazkowo! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2007 I zjedziecie mnie za syf w obudowie [; Masaktycznie to teraz wyglada. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 A wiec tak Glowny sprawca zamieszania: Tak jak napisalem dorzucilem rezika. Nawet sie przydaje :P Ale za to balaganu narobilem co niemiara: Rewizji wiecej nie bedzie tego ukladu. Poprostu szykuje sie nowy. Pytanie teraz tylko czy na P5B Deluxe czy na P5N32-E sli 680. Docelowo beda to: - Frost3Duo - Frost2NB rev2 x2 - Hammerhead - Alphacool AP700 I sa teraz dwie opcje... Albo wszystko pojdzie na jednej pompie Albo dorwe jakas niedroga chlodniczke 1x120mm i zrobie dwa uklady 1. Proc, SB, NB, Alphacool 2. GTX, Coolriver Zobaczymy jak sie wsio pouklada, narazie czekam na bloki [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 ... Rewizji wiecej nie bedzie tego ukladu. Poprostu szykuje sie nowy. Pytanie teraz tylko czy na P5B Deluxe czy na P5N32-E sli 680. ... a nie lepiej Abit AB9 QuadGT :D ps. ale paszczur ci wyszedł B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Nie lepiej Z prostego powodu. Asus lezy juz u mnie od jakiegos czasu Z reszta jaki sens by bylo zamieniac Asusa P5B deluxe na Abita QuadGT?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Z reszta jaki sens by bylo zamieniac Asusa P5B deluxe na Abita QuadGT??Duzy ;) Uwierz mi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2007 Dla ludzi ktorzy cisna siodme poty z procow. U mnie i tak naogol chodzi 6600 na 3GHz wiec... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...