masta_killa Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Ludzie jestem lama w tych sprawach :( no coz zdarza sie ale chce bardzo podkrecic moj procek (celeron 633). Chcialbym aby ktos mily i uczynny powiedzial mi jak to zrobic KROK PO KROKU (jakie programy itd) Prosze nie pomijac rzeczy dla was oczywistych. To stary procek 9ze 3 lata mu stukna) i juz mam go dosc a narazie nie mam kasy na nowy. P.S. jelsi kots zna linki (najlepiej polskie) z taka instrukcja i nie chce mu sie pisac to niech je poda!! Z gory dzieki i moze tylko podam jescze troche info o moim sprzecie C633, ECS VIA P6Bat-Me, 192 sdram no i to chyba wystarczy??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Procek możesz podkręcić tylko na magistrali, , celerony mają zablokowane mnożniki, masa Celków 633 świetnie się kręciła na 100 MHz magistrali, niestety nie znam tej płyty więc nie mogę Ci w 100 % odpowiedzieć, zmień w biosie albo przestaw zworkę na 100 MHz i zobacz czy startuje i chodzi. Jeżeli masz zmianę napięcia to zwiększ o 0,1 lub 0,2 V. Jeżeli nie masz możliwości zmiany napięcia na płycie, a płyta jest na Slot 1 to odpowiednia przejściówka (z regulacją napięcia) powinna załatwić sprawę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masta_killa Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 dzieki za podpowiedz ale napisalem zeby to KROK PO KROKU BYLO a nie jakbys maniakiem overclockingu rozmawial :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaja45 Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 Jakbym znał twoją płytę to by było krok po kroku, masz ją na Slot 1 czy FCPGA ? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 www.4max.com.pl dzial artykuly i zmiana napiecia na prockach celeron tam jest wszystko co i jak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...