kshysieq Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 witam, mam problem z tunerem winfast tv2000 xp rm sprawa dotyczy aplikacji more tv oraz tv tool korzystając z w/w aplikacji doprowadziłem prawdopodobnie do jakichś uszkodzeń wewnętrznego softu tunera (lub raczej karty graficznej) objawy: wszystkie nakładki z trybu overlay czyli tuner tv, filmy oraz niektóre aplikacje graficzne mają problemy z wyświetlaniem obrazu - jest on przesunięty, niewidoczny, szumiący oraz posiada szereg innych "kwasów" http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ae4efcce233b8562.html co ciekawe - stosują np dla tv opcje zdjęcia - wychodzi bez błędu pomimo tego, że wizualnie nic nie widać - a więc system coś tam jednak widzi - tylko GPU to źle wyświetla reinstall systemu nic nie dał :( byłbym wdzięczny za wszelkie pomysły i podpowiedzi - jak zabrać się za naprawy dodam, że tv tool przestawiony na reset nie pomaga - zauważyłem jednak, że nie od razu pojawiają się w/w błędy dopiero po pewnym czasie pewne zmienne wyświetlane w tv tool ulegają zmianom i wszystko się kwasi - tak jakby istniał jakiś program rezydentny w pamięci karty tv przy zmianie GPU problem nie występuje pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Robiłeś od nowa instalacje systemu czy nałożyłeś nowy na stary :>? Raczej biosu karty graficznej nie mogłeś tak łatwo zmienić ;), a co do tunera to jego też jest dość trudno uszkodzić softem. Narazie bym radził wywalić stery od karty graficznej i od karty tv (drivercleaner). I potem zainstalowac najpierw karte graf a potem karte tv. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kshysieq Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Robiłeś od nowa instalacje systemu czy nałożyłeś nowy na stary :>? Raczej biosu karty graficznej nie mogłeś tak łatwo zmienić ;), a co do tunera to jego też jest dość trudno uszkodzić softem. Narazie bym radził wywalić stery od karty graficznej i od karty tv (drivercleaner). I potem zainstalowac najpierw karte graf a potem karte tv. Pozdr Full reinstal :( Osobiście biosu GPU nie zmieniłem - ale obawiam się, że oprogramowanie more tv z błędnymi ustawieniami zrobiła taki kwas co do pomysłu to dzięki - mimo tego że już to w zasadzie zrobiłem reinstalem windowsa cały czas się zastanawiam - jak more tv wpływa na pamięć karty tv, GPU i jak tą pamięć wyczyścić - reinstal tego nie zrobił ale pomysł trza zastosować - innego nie mam tylko może jest problem z drive cleanerem - nie mam draństwa - faktycznie taki jest wyjątkowy? pod jakim względem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 po ponownym zainstalowaniu systemu trzeba bylo sprobowac innego programu do tv, np JTV czy po instalce win (przed instalacja karty tv) filmy dzialaly dobrze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kshysieq Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 po ponownym zainstalowaniu systemu trzeba bylo sprobowac innego programu do tv, np JTV no cóż - przed reinstalem to nawet wywaliłem felerne aplikacje a hdd - czyli progsy są takie jak dawniej czyli wszyskto 100% działające (w zasadzie firmowe) - more tv już dawno nie ma a problem pozostał :( czy po instalce win (przed instalacja karty tv) filmy dzialaly dobrze? tego nie sprawdziłem - ale sprawdzę wkrótce zauważyłem - że na zintegrowanym gpu problemu nie widać - a jest problem gdy sygnał leci przez gpu, które działało w trakcie "eksperymentów" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kshysieq Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) w ten sposób niestety nie da się tego załatwić - odinstalowywanie kodeków - nie pomaga co do samego GPU to już on sam przy odłączonym tunerze tv i wyinstalowanych driverach tunera tv generuje błędy na nakładce i wszystko się kwaci :mur: pomocy :blink: kolejne informacje z 14 stycznia: - po restarcie systemu problem występuje dopiero po włączeniu TV - jeżeli zacznie się od oglądania divxów oraz nakładki overlay z dala od TV to chodzi - i póki co nie widać problemu - przeniosłem GPU do drugiego kompa - nie zaobserwowałem problemów - czyżby bios ? ale niby jak :mur: Edytowane 14 Stycznia 2007 przez kshysieq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 1 rzecz. Używaj edycji ! 2 rzecz. Nie reinstall tylko ponowna instalacja ! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kshysieq Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) 1 rzecz. Używaj edycji ! 2 rzecz. Nie reinstall tylko ponowna instalacja ! :) 1. na niektórych forach dodane kolejno posty są łączone w jeden - kiedy zauważyłem, że to nie działa - właśnie tak zrobiłem - sprawdź historię :) ale faktycznie masz rację 2. no z tym na pewno kompik mi zadziała :D pozdrawiam ... a już się ucieszyłem, że ktoś mi chce pomóc ;P Edytowane 15 Stycznia 2007 przez kshysieq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Czyli sumując robisz instalkę windy i przekładasz kartę TV w inny slot możliwe, że grafa, z tv są na tym samym przerwaniu. Nie sądzę żebyś uszkodził kartę Tv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zobacz dokładnie na: kondensatory na płycie gł, jaki zasilacz masz:>? Zobacz w podglądzie zdarzeń po uruchomieniu karty tv i jakiegoś filmu jakie błędy występują. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...