Adam35 Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Mam problem.Wiem że ATi posiada sprzętowe wspomaganie odtwarzania avi i deblocking.Znalazłem ustawienia odpowiadające za włączenie tych funkcji w ATT.Znajdują sie w zakładce Tweaks,advanced tweaks.Ustawiałem już i samo wspomaganie odtwarzania i deblocking i razem ale nie widze żadnej różnicy.Co trzeba zrobić żeby to zadziałało?Może jakieś sterowniki zmodyfikowane?Instalowałem już i zwykłe catalysty i omegi ale wspomaganie jak nie działało tak nie działa. Pozdrawiam i z góry dziękuję za odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dk75 Opublikowano 26 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2007 Dekoder musi mieć zaprogramowaną możliwość użycia wspomagania. W ffdshow w opcjach "Output" trzeba ustawić "Use overlay mixer" na "intermediate state" (kwadracik zacieniony) a jej podopcję "HW deinterlacing" trzeba ustawić na "wybraną" (kwadracik "zaptaszkowany") a jej "metodę" wybrać na "Bob" - różnica wtedy jest widoczna. Jak w innych dekoderach to nie wiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam35 Opublikowano 5 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2007 Używam tylko FFdshow i ustawiłem tak jak napisałeś,ale nic z tego.Zresztą próbowałem różnych ustawień z kwadracikami zacienionymi i zaptaszkowanymi,ale zaczynam odnosić wrażenie że to całe wspomaganie przy użyciu shaderów to tylko marketingowy bełkot ATI.W żaden sposób nie udało mi sie zmusić mojego GTO do współpracy w tej kwestii.Informacje w necie też są wyjątkowo skąpe i ograniczają sie do stwierdzenia ze wspomaganie i deblocking jest i tyle.Natomiast jak włacze postprocesing w ffdshow to od razu widać różnice,tylko po co ma to robić CPU skoro niby takie funkcje ma GPU. Jeżeli ktoś ma jeszcze jakiś pomysł jak zmusić grafe do wspomagania to z góry dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...