Skocz do zawartości
pix3l

Blueconnect Do Gier?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jako uzytkownik neostraty mam jej serdecznie dosc- zwlaszcza ze lubie pograc w gry online, a na neosyfie miedzy 14 a polnaca sa okropne lagi. Stad moje pytanie: jak wygladaja pingi przy blueconnect? Czy da sie spokojnie pograc czy sa duze opoznienia?

Dodam ze jedyne do czego mam dostep to 2 radiowki(z czego jedna sux na maxa) i neo, nic wiecej;/

Edytowane przez pix3l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o zje****** ping na neo od połodnia do pólnocy to też to miałem, ale jakoś .... przeszło Oo i teraz wszystko śmiga ok. Ewentualnie sprubuj zadzwonić na pomoc techniczną, jak będziesz miał farta to może nawet trafisz tam na kogos kto będzie umiał ci pomóc ;p.

P.S. używasz Zonealarm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś się wypowiadałem o blueconnect, nie wiem czy na tym forum. Łącze wcale nie ma deklarowanej prędkości, ba jest dalekie od niej. Jedynie w zasięgu sieci można myśleć o spokojnym surfowaniu. Limit jest mały, a pingi dość mocno skaczące ~200ns. Ja bym pomęczył jednak admina tp, albo wziął opcję wyższą np 1024kb/s.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o zje****** ping na neo od połodnia do pólnocy to też to miałem, ale jakoś .... przeszło Oo i teraz wszystko śmiga ok.

Wlasnie o to chodzi- dalej mam lipe:/

Ewentualnie sprubuj zadzwonić na pomoc techniczną, jak będziesz miał farta to może nawet trafisz tam na kogos kto będzie umiał ci pomóc ;p.

za 1 razem poradzili mi zebym zrestartowal komputer i najlepiej zrobil reinstall systemu bo na pewno mam spyware

za 2 razem dowiedzialem sie ze niemozliwe jest korzystanie z uslugi neostrada bez magicznego programiku tepsy, a moj router jest uszkodzony

P.S. używasz Zonealarm?

Nie Edytowane przez pix3l

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe i znowu partylinia dowodzi swojej glupoty, jezeli te pingi miales takie slabe przez kilka ostatnich dni tonie jestes sam poniewaz ja i kilka innych sob takze ma problemy.

Druga sprawa - neo nie moze dzialac bez programu TP ? ciekawe ja po godzinie jego uzytkowania znalalzlem na necie inny sposob i jakos bez niego neo smiga mi juz od ponad poltora roku

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe i znowu partylinia dowodzi swojej glupoty, jezeli te pingi miales takie slabe przez kilka ostatnich dni tonie jestes sam poniewaz ja i kilka innych sob takze ma problemy.

Druga sprawa - neo nie moze dzialac bez programu TP ? ciekawe ja po godzinie jego uzytkowania znalalzlem na necie inny sposob i jakos bez niego neo smiga mi juz od ponad poltora roku

Pozdrawiam

Wiekszosc uzytkownikow neo ma te problemy, gram z ekipa w lineage2 (~60 osob) i w godzinach 14:00-0:00 wystepuja masakryczne lagi, nie wspominajac o pingu do servera ventrilo ktory osiaga miejscami 7s(serwer w usa)

Jednemu gosciowi konsultant powiedzial:'tak, istotnie mamy za duze obciazenie na liniach,ale narazie nie jestesmy w stanie naprawic tej usterki' :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi