Dragon2 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witam. Mam taki problem,otóż chce zakupić płytke ale nie jestem pewny czy mój zasilacz będzie do niej pasował chodzi mi o gniazdo 20pin (ma mój zasilacz) a płyta która chce kupić ma gniazdo na wtyczkę 22 pin czy wszystko będzie ok ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) Ke? 22? - pierwszy raz słyszę o takiej, chyba chciałeś napisać 24 :) Nie będzie OK, albo musisz zaopatrzyć się w zasilacz z wtyczką 24 pin, albo tańsze rozwiązanie - nabyć przejściówkę 20>24 pin tutej, lub też uwierzyć w siebie i samemu dorobić wtyczke na dodatkowe 4 piny ;) - http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=197606 (patrz - końcówka 1-szego postu). Edytowane 12 Stycznia 2007 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragon2 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Ta faktycznie 24 piny :) Ale dodam że w zasilaczu obok 20 pinów mam jeszcze taka małą kostkę 4 pinową może ona mogła by zadziałać jako te dodatkowe 4 brakujące piny ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Jeśli ta dodatkowa kostka połączona jest z dwoma czarnymi i dwoma żółtymi przewodami to się nie nada, ale jeśli są to żółty, pomarańczowy, czerwony i czarny, to jak najbardziej zadziała :) Innymi słowy - jeśli da rady ją tam wsadzić to pasi, a jak nie, no to wiadomo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Kazdy mocny zasilacz z wtyczka 20 pin bedzie pasil pod mobasy z wtyczami 24 pin. Tutaj lazi o cos wiecej...Sam mam Enermaxa 465W bez dodatkowego 4 pin na 939 i smiga wszystko wysmienicie. Przelotki to strata kasy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) Mniemam, że głównym założeniem tej dodatkowej wtyczki, jest doprowadzenie zasilania 12v z drugiej linii, jeśli zasilacz takową posiada. Jeżeli masz mocną linię 12V to rzeczywiście nie muszą być konieczne dodatkowe 4 piny. Choć niektóre płyty gł. mogą mieć kaprysy i nie zadziałać. Edytowane 12 Stycznia 2007 przez janio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...