Mi0deK Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witam. Mam pytanie do osób które próbowały już tej metody;) .Ile czasu powinien trwać proces "masowania" subpiksela i czy ewentualne jego zniknięcie nastąpi natychmiast po "masowaniu" czy jakiś czas później. Przepraszam z góry za dwa identyczne posty ale nie wiem czemu dwa razy się pojawił, napisałem go tylko raz :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) Witam. Ile czasu powinien trwać proces "masowania" subpiksela i czy ewentualne jego zniknięcie nastąpi natychmiast po "masowaniu" czy jakiś czas później. krotko i lekko , patrzysz czy piksel wogule "reaguje" na masowanie, powinien od razu wykazywać jakąś reakcje, ponadto masujesz nie tylko punkt / miejsce w ktorym on jest ale całą okolice najlepiej przyczyscic tez całą matrycę płynem do monitorów (antyelektrostatycznym) Edytowane 12 Stycznia 2007 przez gmfriend Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 krotko i lekko , patrzysz czy piksel wogule "reaguje" na masowanie, powinien od razu wykazywać jakąś reakcje, ponadto masujesz nie tylko punkt / miejsce w ktorym on jest ale całą okolice najlepiej przyczyscic tez całą matrycę płynem do monitorów (antyelektrostatycznym) Czym najlepiej "masować" ? Jakąś szmatką czy palcem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmfriend Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Czym najlepiej "masować" ? Jakąś szmatką czy palcem?? szmatką! chusteczką higieniczną itp i delikatnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virtus Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Przepraszam z góry za dwa identyczne posty ale nie wiem czemu dwa razy się pojawił, napisałem go tylko raz :blink: Skasuj go i po kłopocie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 szmatką! chusteczką higieniczną itp i delikatnie A mam jeszcze jedno pytanko: czy jak się najedzie na subpiksel kursorem to kursor powinien go zasłonić czy nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kain Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 A mam jeszcze jedno pytanko: czy jak się najedzie na subpiksel kursorem to kursor powinien go zasłonić czy nie? :huh: Chyba nie rozumiem o co Ci chodzi, co ma kursor do subpiksela? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Chyba nie rozumiem o co Ci chodzi, co ma kursor do subpiksela?Chodzi mi o to, że na wszystkich panelach na których do tej pory widziałem subpiksele po najechaniu na niej kursorem myszki piksel "chował" się za nim. U mnie jest jednak inaczej po najechaniu na niego kursorem nadal pozostaje on widoczny. Zastanawiam się czy to rzeczywiście jest subpiksel :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Chodzi mi o to, że na wszystkich panelach na których do tej pory widziałem subpiksele po najechaniu na niej kursorem myszki piksel "chował" się za nim. U mnie jest jednak inaczej po najechaniu na niego kursorem nadal pozostaje on widoczny. Zastanawiam się czy to rzeczywiście jest subpiksel :blink:Walniety pixel/subpixel to błąd matrixa :rolleyes: tzn. matrycy, czyli uszkodzenie. Skoro tak to jakim cudem sygnał z karty graficznej mógłby likwidować wadę fizyczną matrycy. Chyba, że miałeś dzikiego farta trafiając na uszkodzenia typu stale zapalony pixel (biały punkt), wtedy po najechaniu kursorem "znikał" bo kursor też biały. :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Chyba, że miałeś dzikiego farta trafiając na uszkodzenia typu stale zapalony pixel (biały punkt), wtedy po najechaniu kursorem "znikał" bo kursor też biały.Akurat piksel był czerwony a i tak po najechaniu na niego kursorem myszki chował się za nim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) Akurat piksel był czerwony a i tak po najechaniu na niego kursorem myszki chował się za nim :lol2: To pewnie była kropka na tapecie. A poważnie - to normalne - czerwony świecący jest składnikiem białego świecącego. Z drugiej strony, w moim starym monitorku f417 jest walnięty subpiksel w dolnej części ekranu, który jest widoczny tylko wtedy, kiedy w górnej części ekranu jest coś jasnego - taka ciekawostka. Edytowane 12 Stycznia 2007 przez grzmot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 A tak wogóle czy "masowanie" działa również na matrycach MVA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlodass Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 działa działa, z tego co pamiętam to nawet na forum ktoś masował Benq FP91GP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Mam jeszcze jedno pytanie: w jakich kolorach występują subpiksele, czy tylko czerwony, niebieski, zielony czy jeszcze jakies inne? Ja mam na swoim LCD pikselek kolorem podchodzący pod szary(w sumie prawie niewidoczny bo zaraz przy lewyk brzegu ekranu), ale zastanawia mnie to bo jeszcze nie widzialem takiego subpiksela. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 no tym pytaniem to mnie dobiłeś :) wiesz z kąd się wzieła nazwa RGB - red green blue :P a ten "szary" subpixel to chyba wypalony / niedziałający jakis :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...