sonia Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Po włożeniu płytki DVD do napędu, czytnik zaczyna "mrugac" w nieskończoność, niemozliwe jest wysunięcie kieszeni. Po zrestartowaniu komputera płytka jest widoczna i wszystko ok. Dzieje się tak bardzo często (7/10razy), najczęściej są to płyty które wcześniej nagrałam na tym samym napędzie. -odinstalowywałam/instalowałam systemowe sterowniki IDE -zainstalowałam firmowe od nforce dla płyty głównej(chipset NF2) skutek ten sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) Mam ten sam napęd i nie miałem nigdy tego problemu. Spróbuj wgrać nowy firmware. KLIK Wątpie czy pomoże, ale czemu tego nie spróbować? ;-) Sprawdź czy wszystko e\jest dobrze podłączone. Spróbuj wpiąć kabel do innego kanału IDE. Nie wiem co jeszcze mogę poradzić. Myślę, że napęd jest uwalony. :| Edytowane 15 Stycznia 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...