Mr.Martin Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witam Jak to jest we wspolpracy zasilacza z aktywnym PFC a UPS ktory nie ma na wyjsciu czystego sinusa ? ( tylko np aproksymacje sinusoidy) Czy taki UPS dobrze bedzie wspolpracowal z zasilaczami ktore maja aktywne PFC ? Nie wiem czy to tylko ja mam taki przypadek ale mam zasilacz Chieftec 360Watt ( dwu wentylatorowy) z aktywnym PFC i on w zaden sposob nie chce wspolpracowac z UPS EVER NET 700 ( on an wyjsciu bateryjnym ma aproksymacje sinusoidy). Po przelaczeniu na baterie UPS sie wylacza twierdzac ze jest zwarcie , zwarcie symuje w zasilaczy niby ten aktywny PFC ktory nie chce dzialac z ta oproksymacja sinusoidy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 skoro wiesz to po co pytasz ... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 skoro wiesz to po co pytasz ... ;] pytam dlatego iz chce wiedziec czy to zalezy od konkretnego wykoniania aktywnego PFC czy wogole aktywne PFC nie chca wspolpracowac z napieciem ktore odbiga od czystej sinusoidy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) Masz 3 wyjścia: Zmienić UPS na taki z "prawdziwą sinusoidą". Zmienić zasilacz na kompatybilny z UPS'em. Odłączyć PFC w zasilaczu. Jeśl ichodzi o tego UPSa to szacunkowo 80% zasilaczy z apfc będzie miało z nim problemy. Edytowane 12 Stycznia 2007 przez BENITO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Jeśl ichodzi o tego UPSa to szacunkowo 80% zasilaczy z apfc będzie miało z nim problemy. I o to mi chodzilo - czy tylko z wybranymi modelami czy prawie ze wszystkimi aktwnymi PFC tego typu ups nie wspolpracuja. Dzieki za info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...