Goofy Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 System XP + SP1. Zawsze gdy się zawiesi (ostatnio coraz częściej :( ) na niebieskim ekranie mam tylko dwa błędy (niemal na zmianę) są to : 1. DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL 2. fastfat.sys Co do pierwszego to nie wiem czy o to chodzi ( z napisu tak wynika ), że za mało przerwań, jednak konfliktów nie stwierdziłem. Co może być przyczyną i jak to rozwiązać? Tylko proszę bez wpisów w stylu reinstalka i będzie spoko :). Bo jakoś mi się nie chce a może są „łatwiejsze” sposoby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Jesli masz niebieski ekran to znaczy ze masz konflikt hardwareowy. Pytanie jest czy miales ten problem przed zainstalowaniem XP SP1 ? Jesli nie to SP1 jest przyczyna twojego problemu. Jesli nie to czy moze instalowales nowy hardware ostatnio (przekladales cos), nowy bios moze ? Nie piszesz jakie masz dane techniczne. Takie rzeczy moga sie nawet dziac jesli masz cienki zasilacz lub jesli sie CPU przegrzewa lub masz go podkreconego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Goofy Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 Dzieki za odpowiedź. Ale ten problem pojawia się głównie jak komp ostro pracuje potem przerwa (prawie IDLE) i nagle chcę coś zroić wtedy się wywala nawet odpalając winampa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...