milus86 Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Witam. Mam dość dziwny problem. Otóż mam ustawiony system tak, aby pobierał aktualizacje automatycznie (czyli to zalecane przez system). Windows ma sprawdzać codziennie o 3:00 czy są jakieś aktualizacje. Ale problem jest taki, że niemal przy każdym uruchomieniu windows próbuje śaciągać jakieś aktualizacje (na pasku zadań jest taka żółta ikonka z czarnym wykrzyknikiem, pisze Downloading automatic updates 0%). No ale niestety cały czas widnieje to 0% po czym po paru sekundach ikonka znika z paska zadań, tak jakby system nic nie ściągnął. Dopiero po wejściu z menu start na stronę windows update, kiedy kliknę na "Check to see if you need updates for Windows, your programs, your hardware or your devices", wykrywa mi poprawki do zainstalowania. Z tego poziomu muszę instalować te aktualizację. Co się dzieje?? Czemu system sam mi ich nie ściąga mimo że taka opcja jest właśnie ustawiona?? No i czego kilka razy na dzień mi to sprawdza, skoro ma tylko raz na dzień?? Pomóżcie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 masz ustawione jakies proxy moze?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytas Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 a moim zdaniem to kolega ma nielegala :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kes34 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Skoro moze wejsc na strone Windows Update i przegladac aktualizacje, to musi miec legalny system, prawda? :) W koncu zanim sie tam wejdzie to WGA Validation jest. Problemow moze byc kilka: a) Jak kolega wyzej: jesli twoja siec wymaga proxy do polaczenia z internetem to ustaw te proxy w internet explorerze b) firewall moze blokowac polaczenie c) nie znajduje uaktualnien i dlatego nic nie sciaga Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 a moim zdaniem to kolega ma nielegala :)A moim zdaniem to nie wiesz o czym piszesz... W server 2003 nie ma WGA... Poza tym WGA(w systemach w ktorych jest - XP) nie ma wpływu na dzialanie aktualizacji automatycznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 ja sie spotkalem z taka opcja, ze to proxy(isa) nie prepuszcza aktualizacji, ale to zalezy od konfiga samego proxy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...