grzechuk Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 (edytowane) sciagnalem sobie od m$ (msdnaa) prehistorycznego windowsa bez uaktualnien (w wersji sp2 klucz mi juz nie dziala - za duzo razy reinstalowalem), plan mam nastepujacy - instalacja, potem sp1 i sp2 i krytyki... ale mam kilka pytan: mam dyski sata2 i wiem, ze bede musial odpalic stery przed instalacja (f6), na stronie sa drivery "for floopy driver", stacji dyskietek nie mam, czy wystarczy, ze je rozpakuje luzem i wypale na czysta plyte cd i potem podczas instalacji krotka wymiana plytek? czy tak sie da? drugie moje pytanie to odnosnie latania tego golego windowsa, czy sam fakt, ze wylacze usluge poslanca i ze jestem w sieci lokalnej, gdzie nie ma zadnego forwardowanai portow (podpiety jestem do routera), ustrzeze mnie przed syfem, ktory na takim golym winie lubi sie robic automatyczni... czy zainstalowac jakiegos firewalla do czasu zainstalowania sp2? instalowanie winxpsp2 ze zrodel trzecich (czyt ultra wersje z torrentow) nie wchodzi w gre, zalezy mi na aktualizacjach! komputer, o ktory sie rozchodzi to ten "wlasnorecznie zlozony" z sygnaturki prosze mi nie pisac o nlite, bo nie mam na to czasu, a z instalacja wszystkiego chcialbym sie zamknac w 2-3h, na eksperymenty przyjdzie czas po sesji... za wszelka pomoc serdecznie dziekuje B-) /// do moderatorow - przepraszam, pomylilem dzial, prosze o lagodny wymiar kary i przeniesienie do odpowiedniego dzialu, sorry Edytowane 12 Stycznia 2007 przez jekyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 1. W przypadku legalnych wersji Windows jakiego by nie mial SP pasują te same klucze. SP2 zawiera sp1... 2. Nie da. Sterowniki muszą byc zintegrowne z instalatorem np w nlite. 3. W ogóle nie podłączac sieci do czasu zainstalowania SP2 i wszystkich aktualizacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) ale winsp2 mam eng a ten goly jest pl, robi roznice? jest oryg z msdnaa czy te stery z msi w takim razie integrowac czy jakies uniwersalne? jak tak to jakie? Edytowane 13 Stycznia 2007 przez jekyl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zabawa z nLite to kilkanaście minut. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Podepne sie, zeby uniknac tworzenia kolejnego topicu. Czy podczas instalacji Windowsa, sterowniki do SATA/RAID mozna instalatorowi "podac" ze stacji dyskietek na USB ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechuk Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 alo zwyklego pendrivea? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Nie mozna. Dopiero w viscie jest taka mozliwosc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złodziej Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Czy jesli zintegruję Win XP z SP2 to da się to zainstalować na dysku SATA bez dodatkowych sterowników ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Nie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robsonl Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Tu nie chodzi o integracje service packa tylko o dodanie np nlitem sterownikow do kontrolera sata np promise ich6R itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Evil One Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Czy jesli zintegruję Win XP z SP2 to da się to zainstalować na dysku SATA bez dodatkowych sterowników ?Ja po integracji płyty XP z SP2 (komendą instalatora) mogę instalować system na dysku SATA. Na SATAII trzeba już instalować sterownik przed główną instalacją. BTW.. trochę mnie to zdziwiło (płyta główna na southbridge'u ULi, w biosie kontroler ustawiony na SATA (nie pseudoIDE), ale RAID wyłączony). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...