DiJo Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) jak w temacie ;) Czy między tymi dystrybucjami widać dużą różnice w szybkości? Np. w działaniu kde? Albo między slackware a gentoo? Obecnie używam kubuntu 6.10 i jest troszke powonly (tak mi sie przynajmniej wydaje) pozdr. ps. i co jest łatwiejsze w konfiguracji: gentoo czy slack? :) Kiedyś miałem slackware chyba 9 i jakoś sobie z nim radziłem, z gentoo też sobie dam rady? :) Edytowane 13 Stycznia 2007 przez DiJo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Kde jest wolne. Praktycznie wszystko inne, nawet gnome dziala szybciej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drainer Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 jesli potrafisz czytac to co jest napisane na ekranie to dasz sobie rade z gentoo :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukas8 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Różnicę widać i to dużą na plus dla gentoo ale zależy to czy chcesz mieć całe kde tak jak w kubuntu czy tylko jego część co w gentoo jest możliwe (modularne pakiety). Bo jeśli w gentoo również zainstalował byś całe środowisko to różnica byłaby minimalna. Weź również pod uwagę to że w gentoo kompilujesz programy a w ubuntu instalujesz z pakietów .deb, zyskasz w szybkości stracisz na czasie podczas instalacji. Ale i tak mimo to polecam gentoo :) . Edytowane 13 Stycznia 2007 przez lukas8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...