Skocz do zawartości
losz

Problem Z Radeonem 9800 Pro Załączam Screena

Rekomendowane odpowiedzi

Witam przesiadłem sie z Radka 9100 na 9800pro i mam teraz taki problem w2d obraz jest ok ( i w dxdiag też ok) ale znów jak odpalam grę czy 3dmarka to obraz mi się ciągnie - powstają jakieś linie załączam screena z ati tray tools,jak temu mozna zaradzi nie wiem czy to wina grafy, a i dodam ze zdiałem radiator w celu wymiany pastu z gpu ściągnołem to stare swiństwo bez problemu ale na około gpu troche tego zostało i nie wiem czym to potraktowac, czy to jest przyczyna, czy moze wina grafy czy czegoś innego a może sterów ?

Proszę o pomoc i z góry Wielkie Dzięki

Pozdrawiam

post-144257-1168681278_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o to dane mojego zasilacza http://www.balta.pl/opis.php3?ID=10777

a tak śmigam na athlonie 2400+

1GB ramu w tym 2x256mb i 512mb ustawione na 333

płyta KT4AV, dysk samsung 160GB

jest to Radeon 9800XL firmy Medion ver:100 ale u mnie wykrywa go jako 9800pro

załaczam dane z zasilania atii tray tool

sterowniki jakie mam zainstalowane 6-10_xp-2k_dd_ccc_wdm_enu_36790

post-144257-1168689578_thumb.jpg

Edytowane przez losz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po zmianie częstotliwości obraz się wykrzaczył i wyskoczyły arty na 300 i 500

ale jak ustawiłem teraz gpu na 351 i pamięci na 570 obraz jest gucio :) czyli co pada pamięci ?

puszzę jeszce 3dmarka zobaczymy jak bedzie chodzi

a tak wogóle jak taktowane powinny by pamięci??

post-144257-1168691054_thumb.jpg

Edytowane przez losz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli najlepiej wyjazd z nią na allegro co?

ale wiesz co z nia jes jeszce dziwnego , odpaliłem na standardowych ustawieniach pamieci 610 Tomb Reidera Legend i tam smiga dobrze nie ma zadnych kresek ale za to w 3dmarku kiszka,

można sprawdzi czymś te pamięci?

Edytowane przez losz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś cos znalazłem na temat tego Mediona i dowiedziałem się ze często padaja kondensatory przy pamięciach i zauważyłem na mojej karcie ze ktos coś lutował , kto wie jak można sprawdzi kondensator?

Narazie przesiadam się na wysłuzonego radka 9100 :)

Edytowane przez losz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie. Jestem nowy na tym forum więc jak miał to być nowy post to poprosze admin. o przeniesienie.

Mam pytanie mój (sapphire)radek 9800 pro 128mb/256bit chyba choruje wgrałem niedawno nowy stery oficjalne 6.12 i od tego momentu nie moge uruchomić żednej gry bo wywala do pulpitu .

Na dodatek mam cały czas jakieś paski i kratki na ekranie .

Próbowałem wgrać jakieś starsze stery ale to nic nie dało i omegi i oficial robiłem format i też nic jak testuje karte w dxdiag to też są te kratki ale nie stwierdza błędów w karcie . Mam athlona 2500+barton 1gb ramu 120gb hdd płyta abit kv7 350 watt zasiłke >Karta świruje również na innym kompie ale tam był dużo słabszy zasilacz. Prosze o pomoc karta bez gwarancji i czy opłaca sie to naprawić.Z góry dziękuje za pomoc. Aha karte nie podkręcałem, ani nie mieszałem w niej .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@rafik:

1. Tutaj piszemy o problemie z kartą od Mediona, a nie Sapphire

2. :arrow: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=196269 - tu masz topik o R9800 - tu powinieneś zadać to pytanie

3. Jakiej firmy ten zasilacz??

4. Naucz się pisać po polsku, bo ciężko cię zrozumieć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziś cos znalazłem na temat tego Mediona i dowiedziałem się ze często padaja kondensatory przy pamięciach i zauważyłem na mojej karcie ze ktos coś lutował , kto wie jak można sprawdzi kondensator?

Narazie przesiadam się na wysłuzonego radka 9100 :)

capy mierzy sie odpowiednimi miernikami jednak oczywisce trzeba je wylutowac przynajmniej jedna nozke, koszt przecietnego miernika do capow to okolo 50zl czasami niektore uniwersalne tez moga sie nadawac ale nie rzadko ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyli teraz szukam elektronika który mi to sprawdzi mam jakiś miernik standardowy ale czy jest dobry do tego nie wiem nie znam się aż tak na tym.

jak znajdę ten art co wyczytałem o tych problemach z kondensatorami wkleję linka na forum z tego co tam wyczytałem to te radki nawet nawet się kręcą.

Pozdrawiam

o cho znalazłem te informacje o to link: http://www.community.tomshardware.pl/commu...amp;o=&vc=1

napisałem e-meila do twórcy tego artykułu z zapytaniem jak u niego objawiało się uszkodzenie kondensatora.

Edytowane przez losz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Chłopaki coś i piszczy na tym radku tylko jak włącze cos w 3d co to może być?

po wymianie tych całych capów czy jak im tam nadal to samo, znalazłem dwa kondensatory takie duze sa jakby przygrzane nie wim od czego to prędzej się im nie przyglądałem, może to to?

Pozdrawiam wszystkich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej Chłopaki coś i piszczy na tym radku tylko jak włącze cos w 3d co to może być?

po wymianie tych całych capów czy jak im tam nadal to samo, znalazłem dwa kondensatory takie duze sa jakby przygrzane nie wim od czego to prędzej się im nie przyglądałem, może to to?

Pozdrawiam wszystkich

Piszczy dławik- takie dość duże czarne coś (walec, sześcian) z napisem np 4R7, 3R3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edytuje posty :mur:

Jak kondensatory sa napuchnięte i coś sie z nich wylewa to znaczy że ktoś katowął karte to raz a dwa ze już sam masz problemy z pamięciami. Kondensatory mozna wymienić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi