Gość mariush190 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam!! Wczoraj do domu przywiozłem multipakiet TP z NEO 1MB, wszystko jzu jest aktywne, net i TV. Lecz nei moge sobie z tym poradzić. Dioda ADSL na modemie ciagle miga... czego to jest wina? Modem jest uszkodzony czy linia do [gluteus maximus]?? Gdzies w necie wyczytałem ze to wina lini, która nie nadaje się do tak syzbkiej neostrady. Czy to prawda?? Co mam z tym zrobić? Nie mogę sie przez to połączyc z rejstracja.neostrada.pl. Moze ktoś się z tym już spotkał. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Skoro dioda ADSL miga to pewnie linia jeszcze nie została skrosowana. Jak dioda się ustabilizuje będziesz mógł się połączyć z rejestracja.neostrada.pl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Dokladnie nie "podlaczyli" pod twoja linie sygnalu ADSL, jezeli mnie pamiec nie myli to moze to trwac do tygodnia. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 właśnie linia jest już skrosowana, net jest aktywny. Tak mi gadaja przez telefon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) a TV Ci działa? tzn videostrada? jak działa a @miga to masz problem.... Edytowane 13 Stycznia 2007 przez wisnia666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 a te TV nie idzie przez ADSL?? TV własnie podłączam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Witam!! Wczoraj do domu przywiozłem multipakiet TP z NEO 1MB, wszystko jzu jest aktywne, net i TV. Lecz nei moge sobie z tym poradzić. Dioda ADSL na modemie ciagle miga... czego to jest wina? Modem jest uszkodzony czy linia do [gluteus maximus]?? Gdzies w necie wyczytałem ze to wina lini, która nie nadaje się do tak syzbkiej neostrady. Czy to prawda?? Co mam z tym zrobić? Nie mogę sie przez to połączyc z rejstracja.neostrada.pl. Moze ktoś się z tym już spotkał. Pozdr. Ile metrów kabla dzieli liveboxa od głównego gniazdka telefonicznego w Twoim domu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Mi się raz tak LB zawiesił. Resetnąłem go i się zsynchronizował. U mnie np. kabel do gniazdka ma 15m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Jeśli używasz innego kabla niż ten co jest razem z LB to sprawdź jego stan techniczny (czy nie ma przebić, kabelków poluzowanych we wtyczkach). Albo inaczej. Weź LB pod pache, do rączki zasilacz do niego i kabel telefoniczny ten co był w zestawie. Podłącz go bezpośrednio do głównego gniazdka telefonicznego i podłącz do prądu. I poczekaj - może się dioda ustabilizuje. Jak nie to spróbuj go zresetować tak jak pisał kolega wyżej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 resetowany był dziesiątki razy, podłączałem też zwykły modem od neo na USB, na nim sprawa wygląda tak samo. Tam dioda ADSL się wogle nie swieci. Zadzwoniłem na 0800 102 102 i powiedzieli mi, że linie mam skrosowaną. Zlecili technikom oblookanie czy linia jest ok. Moze oni kity ciskają, że jest skrosowana? Może poprostu jeszcze nie jest? Czy ktoś może spotkał się z czym spodobnym? Aha i jescze jedno.. od czego są te porty USB na LB ? Jeden jak się domyslam może łączyć kompa z netem ale ten drugi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Moze oni kity ciskają, że jest skrosowana? Może poprostu jeszcze nie jest? Czy ktoś może spotkał się z czym spodobnym? Zdarzało im się wiele wiele razy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Aha i jescze jedno.. od czego są te porty USB na LB ? Jeden jak się domyslam może łączyć kompa z netem ale ten drugi? W instrukcji pisze. W kolejności od góry do dołu: 1) USB ACC - przystosowany do urządzeń zewnętrznych np. kamery internetowej 2) USB PC - do podłączenia komputera Wystarczyło poczytać :mur: ______________________________________________________________________________ A tak z innej beczki: --> rulez :D Edytowane 13 Stycznia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 a moge podłączyc do niego drukarke?? Chyba nie ruszy..... a fajnie by było, mam cztery kompy w domu i ładniee by się spisąło takie rozwiązanie.. a co do kabli no to oryginalny kabel, potem wziełem inny, teraz kupiłem jeszcze inny 15 metrów zeby łądnie po domu porozstawiać. Jak sie loguje w panel admina to wszystko jest nieaktywne poza videostradą, która oczywiście nie działa bo ADSL jest zpie^%#(&. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) a moge podłączyc do niego drukarke?? Chyba nie ruszy..... a fajnie by było, mam cztery kompy w domu i ładniee by się spisąło takie rozwiązanie.. a co do kabli no to oryginalny kabel, potem wziełem inny, teraz kupiłem jeszcze inny 15 metrów zeby łądnie po domu porozstawiać. Jak sie loguje w panel admina to wszystko jest nieaktywne poza videostradą, która oczywiście nie działa bo ADSL jest zpie^%#(&. Nie wiem czy będzie działać, bo nie bawiłem się aż tak z liveboxem. Spróbować możesz :) Jak się nie myle to videostrada jest dostępna jak narazie w Wawie i Krakowie Edytowane 13 Stycznia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 toż jak brałem w gdyni to chyba z 50 razy sprawdzali mój numer... całe moje osiedle może mniec videostrade. Mój sąsiad z góry też ma. Teraz chyba rozbudowali i więcej miast może mniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 toż jak brałem w gdyni to chyba z 50 razy sprawdzali mój numer... całe moje osiedle może mniec videostrade. Mój sąsiad z góry też ma. Teraz chyba rozbudowali i więcej miast może mniec. Ooooo. Jakieś postępy TP w rozwijaniu technologii :blink:. Ciekawe kiedy i u mnie to będzie dostępne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 zapewne niedługo... ale nie życze nikomu tyle problemów co u mnie... Cały dzień dziś na to poszedł i nic z tego nie wyszło. TPsa się zapiera, że linia jest ok, wszystko mam włączone i gotowe do użytku, a to nie działa.. rejestracja.neostrada.pl przeprowadziłem na innym łączu, mam login i hasło ale nie działa nadal.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) no wiec - nie jest tak rozowo jak mogłoby sie wydawać: Videostrada wymaga 4mb dodatkowych możliwosci transferu (czyli na przykład jeśli masz centrale w technologii adsl 1.1 które pozwala na max 8 mb to nie możesz miec neo 6mb i video) wiec istnieje prawdopodobieństwo ze po prostu masz za słaba linie na takie bajery. jednocześnie modemy (czyli modemy usb i routery, liveboxy) nie synchronizują sie na niższych prętkościach niz ta zadana na porcie na centrali. wiec najprawdopodobniej nie masz sychro bo masz za słaba linie lub jesteś zbyt daleko od centrali. pozostaje czekać na odpowiedz od montera. sa dwie możliwosci - albo będą ci linie poprawiać albo przepinać do najbliższej centrali... szczerze życzę tego drugiego. pani w telepunkcie nie sprawdza czy linia sie nadaje pod względem parametrów - tylko czy twoj numer jest przypisany do jakiejś centrali neo. Edytowane 14 Stycznia 2007 przez igomako Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 sąsiad piętro wyżej ma dokładnie ten sam pakiet i mu jakoś działa. więc sądze że linia jest OK, ale moze jest przeciążona. Dioda jak migała tak miga nadal. TV bez ADSLu oczywiście nie działa. Jutro wieczorem mam zadzwonić i będzie odpowiedz od techników, zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GruX Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Warto dodac, ze Jego mieszkanie znajduje sie po linie prostej 200m od centrali:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 ' date='14 sty 2007, 13:34' post='2467637'] Warto dodac, ze Jego mieszkanie znajduje sie po linie prostej 200m od centrali:P dokładnie tak.. Czy są tu ludzie co mieli/mają podobny prooblem?? Kiedy moge spodziewać się neta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
satoshie Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 dokładnie tak.. Czy są tu ludzie co mieli/mają podobny prooblem?? Kiedy moge spodziewać się neta? Imex już pisał, że około tygodnia czasu czeka się na skrosowanie linii. Ja czekałem niecałe 2 tygodnie. Dostałem informację telefoniczne, że linia została skrosowana i prośbę o rejestrację na rejestracja.neostrada.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 U mnie było trochę inaczej (rok temu). Zamówiłem przez internet neo (wtedy ze zwykłym modemem). Zadzwonili do mnie w celu potwierdzenia i powiedzieli ze kurier będzie za 2 tyg (bo wcześniej się nie da). Aby się zamknęły za kurierem drzwi, podłączyłem sprzęt i odrazu chodziło. Tylko wtedy nie wiedziałem o czymś takim jak rejestracja i załatwiłem to przez GPRS :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 ja się zarejstrowałem na innym kompie, wszystko mam już wbite do modemu.. narazie dostałem smsa że moja linia już jest gotowa i ze mogę kożystać z wideostrady, o necie nic nie napisali, a przecież do videostrady musi być net, nie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 linia skrosowana, ale jakimś dziwnym cudem nie mają połączenia z bazy do mnie... tzn do mojego liveboxa. Ja nie rosume czemu, kable pozmieniałem na nowe i to samo.. tel działa a LB nie, niedziała nawet pod tym kablem co telefon działa......... Kurde pewnie mi technika przyślą. ale nie widzą kiedy... czy długo się czeka na dizada z Tp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 na odpowiedz z działu do którego teraz wysłali maja 3 dni robocze. odpowiadają zwykle szybciej, warto dzwonnic często (2-3 razy dziennie) i sprawdzać czy już odpowiedz jest. Możliwe ze to naprawia, ale jeśli to nowa istalka to pewnie zwalony kros na centrali... Wiec będzie musiał monter pójść. Montera umawiają najwcześniej na dwa dni w przód (dzwonisz we wtorek, najwcześniejszy we czwartek). Pierwszy powinien naprawić, jak nie to drugi, a jak i ten nie to trzeci, już ostateczny, który zawsze pomaga/rozwiązuje problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 ok technik przyszedł, pisze juz z mojej neo ;) Teraz mam problem, moja po^(Q*#%&($ siostra ciągle cisnie z emule i torrentów, a mi się to nie podoba. Dlatego mam pytanie.. Czy na livbeboxie moze jej nadać jakieś ograniczenie?? np do 512 i download do 5GB ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Czy na livbeboxie moze jej nadać jakieś ograniczenie?? np do 512 i download do 5GB ??takie rzeczy to tylko w Erze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 możesz jej tylko porty poblokować i założyć hasło na liveboxa... A pozniej zamknac go w szafie na klucz co by nie zrestartowala do fabrycznych ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisnia666 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Nei zapomnij zmienic hasła na cli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...