HeretyK Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Czytałem pare razy o tym rozwiązaniu (nie wiem czy jest na forum) ale czy ktoś próbował napełnić swoje chłodzenie olejem?? 1)czy pompa C.W.U dała by rade przepompować taki olej (jest gęstszy ale za to lżejszy) można też kupić kolorowy np czerwony taki jak sie leje do 2sówów 2) Zletą jest na pewno jest lepsze odbieranie ciepła no i wymiana raz na 10 000km :) Edytowane 13 Stycznia 2007 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Targi TTK Kraków 2006 - zwycięski mod "Hydra" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 hmm pompa napewno potężna musi byc ;) coolriver moj by tego pewnie nawet nie ruszył :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ar2r Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 ... olej (jest gęściejszy ale za to lżejszy) ,,,, HeretyK'u pomysl, jak cos moze byc jednoczesnie "gesciejsze" i jednoczesnie lżejsze ? :)) :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 HeretyK'u pomysl, jak cos moze byc jednoczesnie "gesciejsze" i jednoczesnie lżejsze ? :)) :lol: ok to jest bardziej "oleiste" ale 1l oleju waży mniej od 1l wody chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Oliwa zawsze na wierzch wypływa :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
algezer Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 dobry jestes to tak samo jak 1 kg pierzy i 1kg olowiu co wiecej wazy lol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczygieł Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 dobry jestes to tak samo jak 1 kg pierzy i 1kg olowiu co wiecej wazy lol1L. oleju :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 dobry jestes to tak samo jak 1 kg pierzy i 1kg olowiu co wiecej wazy lol to nie jest to samo :/ troche pomysl zeanim cos takiego napiszesz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 A znasz taki parametr jak lepkosc substancji?? Bo to tez ma spore znaczenie. Zwykla pompa nawet mysle ze C.W.U tego nie przepchnie. Chyba ze sobie zalatwisz pompe z ukl. hydraulicznego to prosze bardzo do tego zbrojone weze itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 BUhauhauhahahaha :D To jest to samo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 BUhauhauhahahaha :D To jest to samo :D ??????? Pisz po ludzku no chyba ze jakis postf*cker z Ciebie> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 BUhauhauhahahaha :D To jest to samo :D byloby to samo jakby zapytal co jest ciezsze: kilogram wody czy kilogram oleju, albo co ma wieksza obietosc: litr wody czy litr oleju. co jest ciezsze: m3 aluminium czy m3 miedzi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 byloby to samo jakby zapytal co jest ciezsze: kilogram wody czy kilogram oleju, albo co ma wieksza obietosc: litr wody czy litr oleju. co jest ciezsze: m3 aluminium czy m3 miedzi? no ale kilogram tego i kilogram tego jesli chodzi o mase to to samo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 no ale kilogram tego i kilogram tego jesli chodzi o mase to to samo ;) ale 1l oleju jest lżejszy od 1l wody (olej pływa po wodzie) pompa CO dała by pewnie rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Diverse Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Ale tutaj bejbe rozchodziło się o litr, słownie L I T R :wink: EDIT: Wyprzedziles mnie :) Edytowane 13 Stycznia 2007 przez Diverse Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 no ale kilogram tego i kilogram tego jesli chodzi o mase to to samo ;) ODROZNIASZ LITR OD KILGORAMU ?! Wez przeczytaj jeszcze raz to, a nie piszesz kolejne bez sensowne posty- myslenie nie boli. Slyuszles o czyms takim jak gęstośc :/ ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxen Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Proponowałbym paru osobom żeby przed napisaniem swojej wypowiedzi pomyśleli kilka razy i użyli google jesli nie są pewni.... 1 litr (objętość) a 1 kilogram (masa) to są dwie zupełnie inne jednostki... więc nie można ich porównywać. Do tego dochodzi jeszcze 3 jednostka (gęstość), która wraz z dwoma powyższymi tworzy proste wzory (fizyka): p = m : V ; m= p * V ; V = m : p gdzie: p to gęstośc, m to masa, V to objętość Każda różna substancja ma swoją określoną gęstość : np woda to 998kg/m3, oliwa to 920kg/m3 1litr = 0,001m3 zatem mając 2 substancje: woda: m = 998kg/m3 * 0,001m3 = 0,998kg (można zaokrąglić ~ 1kg) oliwa: m = 920kg/m3 * 0,001m3 = 0,92kg Wnioski nasuwają się same 1 litr wody i 1 litr oliwy różni się wagą przez ich gęstość. Woda jest cięższa bo ma większą gęstość. Im coś jest bardziej gęstego, można sobie pomyśleć że atomy są bardziej upchnięte to jest to cięższe. Jeden litr cieczy gęstszej(wody) będzie cięższy w tym wypadku od 1 litra cieczy mniej gęstej(oliwa), (nie wierzycie to wlejcie troche oliwy do wody i zobaczycie że będzie się unosić na powierzchni) Jak jeszcze raz jakiś troll mi napisze że 1 litr wody jest tak samo ciężki jak 1 litr innej substancji jak np w tym temacie oleju... to chyba uduszę własnymi rękami hehe :P Oliwę zamiast oleju użyłem dlatego ponieważ nie miałem nigdzie w tabeli gęstości oleju. Ale na tym samym mozna wnioskować. Trochę mnie poniosło ale mam nadzieje, że ta powtórka z gimnazjum o lekcjach fizyki rzuciła trochę światła na ten zamęt ;) sorry za OT peace :lol2: Edytowane 14 Stycznia 2007 przez Maxen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomel Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Proponowałbym paru osobom żeby przed napisaniem swojej wypowiedzi pomyśleli kilka razy i użyli google jesli nie są pewni.... 1 litr (objętość) a 1 kilogram (masa) to są dwie zupełnie inne jednostki... więc nie można ich porównywać. Do tego dochodzi jeszcze 3 jednostka (gęstość), która wraz z dwoma powyższymi tworzy proste wzory (fizyka): p = m : V ; m= p * V ; V = m : p gdzie: p to gęstośc, m to masa, V to objętość Każda różna substancja ma swoją określoną gęstość : np woda to 998kg/m3, oliwa to 920kg/m3 1litr = 0,001m3 zatem mając 2 substancje: woda: m = 998kg/m3 * 0,001m3 = 0,998kg (można zaokrąglić ~ 1kg) oliwa: m = 920kg/m3 * 0,001m3 = 0,92kg Wnioski nasuwają się same 1 litr wody i 1 litr oliwy różni się wagą przez ich gęstość. Woda jest cięższa bo ma większą gęstość. Im coś jest bardziej gęstego, można sobie pomyśleć że atomy są bardziej upchnięte to jest to cięższe. Jeden litr cieczy gęstszej(wody) będzie lżejszy w tym wypadku od 1 litra cieczy mniej gęstej(oliwa), (nie wierzycie to wlejcie troche oliwy do wody i zobaczycie że będzie się unosić na powierzchni) Jak jeszcze raz jakiś troll mi napisze że 1 litr wody jest tak samo ciężki jak 1 litr innej substancji jak np w tym temacie oleju... to chyba uduszę własnymi rękami hehe :P Oliwę zamiast oleju użyłem dlatego ponieważ nie miałem nigdzie w tabeli gęstości oleju. Ale na tym samym mozna wnioskować. Trochę mnie poniosło ale mam nadzieje, że ta powtórka z gimnazjum o lekcjach fizyki rzuciła trochę światła na ten zamęt ;) sorry za OT peace :lol2: Popraw się. Wywód jest jasny ale 1l wody będzie cięższy. Reszta się zgadza :D Edytowane 14 Stycznia 2007 przez atomel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Proponowałbym paru osobom żeby przed napisaniem swojej wypowiedzi pomyśleli kilka razy i użyli google jesli nie są pewni.... 1 litr (objętość) a 1 kilogram (masa) to są dwie zupełnie inne jednostki... więc nie można ich porównywać. Do tego dochodzi jeszcze 3 jednostka (gęstość), która wraz z dwoma powyższymi tworzy proste wzory (fizyka): p = m : V ; m= p * V ; V = m : p gdzie: p to gęstośc, m to masa, V to objętość Każda różna substancja ma swoją określoną gęstość : np woda to 998kg/m3, oliwa to 920kg/m3 1litr = 0,001m3 zatem mając 2 substancje: woda: m = 998kg/m3 * 0,001m3 = 0,998kg (można zaokrąglić ~ 1kg) oliwa: m = 920kg/m3 * 0,001m3 = 0,92kg Wnioski nasuwają się same 1 litr wody i 1 litr oliwy różni się wagą przez ich gęstość. Woda jest cięższa bo ma większą gęstość. Im coś jest bardziej gęstego, można sobie pomyśleć że atomy są bardziej upchnięte to jest to cięższe. Jeden litr cieczy gęstszej(wody) będzie lżejszy w tym wypadku od 1 litra cieczy mniej gęstej(oliwa), (nie wierzycie to wlejcie troche oliwy do wody i zobaczycie że będzie się unosić na powierzchni) Jak jeszcze raz jakiś troll mi napisze że 1 litr wody jest tak samo ciężki jak 1 litr innej substancji jak np w tym temacie oleju... to chyba uduszę własnymi rękami hehe :P liwę zamiast oleju użyłem dlatego ponieważ nie miałem nigdzie w tabeli gęstości oleju. Ale na tym samym mozna wnioskować. Trochę mnie poniosło ale mam nadzieje, że ta powtórka z gimnazjum o lekcjach fizyki rzuciła trochę światła na ten zamęt ;) sorry za OT peace :lol2: oj no bez przesady, nie musiales pisac wywodu dla osoby z iq 10 :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Maxen, j**błeś sie :P Nie sądzę, zeby sprawdziło się to w normalnym układzie wc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxen Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 atomel - zmęczony byłem o tej porze i mogło się zdarzyć, ale już poprawiłem dzięki za uwagę :D kszonek - hehe nie wiem czemu, ale tak mnie poniosło że zacząłem pisać, zawsze jest tak że jak ktoś dostanie ostry zje* na forum to długo to pamięta, może teraz podskoczy o parę mu iq :lol2: DaRoN - już się poprawiłem, nie te słowo :D ja chciałem tylko przypomnieć trochę podstaw fizyki bo tutaj normalnie płyną herezje tak szerokie morze... Ok co do realnego układu WC z olejem to nie wiem czy by się to sprawdziło, to trzeba samemu zrobić doświadczenie albo porządnie przegooglować neta, więc w tym momencie ucichnę i będę z boku spoglądał na wasze poczynania. Koniec OT :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[cahe] Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) to już chyba nie będzie WC, tylko... OC? ;-) no i jeszcze jedno - jakim olejem? chyba nie do frytek. Edytowane 14 Stycznia 2007 przez [cahe] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 najlepszy do kosiarek byłby 5W/60 . Pozatym zwykła a nawet droga pompka WC nie poruszy wiatrakim przy takiej gęstości to coś jak byś wpadł do szamba z [ciach!]ami to też nie wypłyniesz;P bawicie się załóżcie kontener , reszcze mckenikiem czy jakoś tak i do akwarium tak jak realitynet Bałtykiem:P tylko zasilacz full AC zostawcie :D a płyn do chłodnic jest bardziej pojemny od wody moze to jak masz cały kibel w cu i węże które nie boją się płynu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 najlepszy do kosiarek byłby 5W/60Raczej najgorszy, z taką lepkością to się pompa będzie męczyć. Ogólnie to pójdze, ale po co jak temperatury nie obniżysz względem wody, a usyfisz się tym jak cholera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 bylo o tym juz kilka nascie razy mozna by dodac do spisu tematow w wc ;] ze do tego bedzie potrzebna pompa olejowa zebata zwykla nie uciagnie czegos takiego, gestosc oleju zmienia sie wraz z temperatura ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 to znaczy aby WC zaczęło działać musisz zakręcić proca i grafike na maxa to wtedy olej sie rozgrzeje. ps. jadalny jest rzadziutki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...