kucyk Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 (edytowane) No i ja też ostatecznie skusiłem się na Western Digital My Book Premium Edition tylko, że rzuciłem się na 500GB :lol2: bo ostatnio dużo filmów HD wpada na mój dysk i się zrobiło bardzo ciasno, mam dosyć walających się po biurku dwóch hdd 2,5cala które tak naprawdę nic nie potrafią pomieścić, brakujących portów usb itd. Zostawiam sobie jednego do przenoszenia plików, a WD ma służyć jako magazyn plików i mam nadzieje, że się spiszę, mastha zachwalał - wierze mu :D Oczywiście obowiązkowo podłączenie za pomocą FW - odciąże USB no i będzie szybciej, żałuje tylko, że nie mam w lapku FW w rewizji 1394b, tam dopiero to wszystko by zap*ło :D Ogólnie jeżeli planujecie magazynować pliki to zapomnijcie o 2,5 cala - moja rada, bo przepłacicie tylko i nic więcej. Edytowane 18 Lutego 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 pozostal mi dysk z komputera stacjonarnego (Baracuda 7200.10 160Gb SATA II) i chcialbym zrobic go jako magazyn przenosny do Laptopa Doradcie mi jaka kieszen zewnetrzna najlepiej kupic aby wyciagnac jak najwiekszy transfer ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 wyjscia wielkiego nie masz, kazda na usb 2.0, bo na fire wire nie ma kieszeni, a esata w laptopach nie uswiadczysz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 bardziej mi chodzi oto aby wybrac jakas kieszen z dobrym przetwornikiem (sata-USB) Bo czasami kieszen ladnie wyglada a dziala beznadziejnie ( chcialbym takich kieszeni uniknac) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) ja mam cos takiego tylko w wersji na 2,5 cala, uwazam, ze to bardzo solidna aluminiowa obudowa, z fantastycznym wygladem, co prawda trzeba troche sie wykosztowac na nia, ale mysle, ze warto! AKASA Integral ale i tak zapomnij o kosmicznych transferach, specyfika usb ograniczy dysk jakichs 25 MB/s przy odczycie, nic nie pomoze ci fantastyczny przetwornik itd., po prostu z dysku wiecej nie wycisniesz po usb 2.0 Edytowane 19 Lutego 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GRANDMASTER Opublikowano 19 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2007 (edytowane) osobiście posiadam obudowe z podpisu. taką mi poradzili forumowicze i jestem 100% zadowolony. obudowa prezentuje sie rewelacyjnie (kolor czerwony :] ) jednak nie to jest najwazniejsze. działa bardzo dobrze. tranfer poniżej ;) w obudowie praktycznie dysk całkowicie jest wykozystany, średnia jego prędkość podłączonego ide to 28MB/s (powyłączane wszystkie programy w tle) a tutaj minimalnie mniej (wszystkie programy powłączane co na pewno spowodowało mniejszy wynik). Edytowane 19 Lutego 2007 przez GRANDMASTER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarLez Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Ja mam dysk 3,5'' Seagate Barracuda 7200.10 320GB 7200 16MB w obudowie Welland ME-740J. Polecam i dysk i obudowe. W zalaczniku test programem HD Tach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 (edytowane) WD 500GB My Book, porównanie prędkości na usb 2.0 i fire wire na firewire zużycie procka spadło praktycznie do 0 - myślę, że jest to spowodowane tym, że cały ciężar na siebie wziął kontroler :blink: żałuję, że nie mam fw 1394b, tam dopiero jest power :blurp: Edytowane 4 Marca 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamerek Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 ja od dawna uzywam IEEE1394 do komunikajci z roznymi urzadzonkami i jeste happy - do hdd tez tylko to rozwazalbym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...