zaxwardx Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Jakie chłodzenie w okolicach 80zł do tej karty będzie najlepsze? Czy zmiana cooler'a na karcie graficznej jest trudna i sprawia jakieś problemy? Czy się w ogóle opłaca i czy traci się wtedy gwarancję? Edytowane 13 Stycznia 2007 przez zaxwardx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=202185 Co prawda do 7900GT, ale to są bardzo podobne karty. Na przyszłość masz coś takiego jak wyszukiwarka na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaxwardx Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Przeczytałem ten temat i niestety nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie moje pytania. 1) Czy zmieniając wentylator na GPU traci się gwarancję? 2) Czy zmiana wentylatora sprawia jakieś problemy? 3) Czy Pentagram Freezone XC-80 Cu to dobry wybór? I czy jest dużo lepszy od wersji XC-70 Cu+? 4) Czy zmieniając chłodzenie na jedno z powyższych zyskam o wiele większe możliwości O/C? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ad1. Nie jeśli nie spowoduje to trwałęgo uszkodzenia fizycznego sprzętu i jśli uda Ci się ukryć wymianę pasty na jakąś lepszą poprzez ponowne założenie "sylikona" w czasie zwrotu na gwarancje. AD2. Nie, jeśli posaidasz choć trochę zdolnośći manualnych i tyle samo wyobraźni AD3. To zależy jakie masz chłodzenie, ale te pentagramy znacznej różnicy nie dadzą, może 4-5 stopni. AD4. Wątpie AD5. Polecam Evercool Turbo 2, nic lepszego w tej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Evercool Turbo 2 wejdzie jka grafika nie ma radiatorków na pamięciach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Evercool Turbo 2 wejdzie jka grafika nie ma radiatorków na pamięciachzawsze mozna dac na druga strone laminatu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Niko123 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=185240&st=300 - chodziło ci oto co w tym linku pokazuje Xytras ? Jeśli tak to jest to rozwiązanie ale troche i zabawy, tylko martwi mnie to że : No i wygląda to tak że cooler świetnie zbija temperature w idle, nawet o 10-15stC!(60st z 70-75) Ale co się dzieje po włączeniu trybu 3D? Masakra - układ nie nadąża z odprowadzaniem ciepła! Radiator wraz z Heatpipe jest tak gorący że zaczyna strasznie parzyć! A temp rośnie coraz szybciej do 95st!!! Po tym niebieski ekran i trzeba resetować kompa! Najpierw podłączyłem wentyl pod fabryczne wyjście na karcie żeby była regulacja ale ona jest zbędna bo na 100% obrotów wentyl jest niesłyszalny. Tylko że nawet na maks obrotów cooler calkowicie nie radzi sobie z odprowadzeniem ciepła z x1900xtx na standardowych parametrach nie mówiąc jużo o OC! Będe próbował zamontować 90mm wentyl zamiast tego fabrycznego i zobacze jaki będzie efekt. Ew jeszcze moge założyć 120-ke. nie wiem co myśleć o tej wypowiedzi bo sam miałem kupić takie chłodzenie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pussey Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=185240&st=300 Ale co się dzieje po włączeniu trybu 3D? Masakra - układ nie nadąża z odprowadzaniem ciepła! Radiator wraz z Heatpipe jest tak gorący że zaczyna strasznie parzyć! A temp rośnie coraz szybciej do 95st!!! Po tym niebieski ekran i trzeba resetować kompa! nie wiem co myśleć o tej wypowiedzi bo sam miałem kupić takie chłodzenie Podejrzewam, że kolega podczas podgrzewania nad kuchenką gazową doprowadził do rozszczelnienia rurek (roztopił zalutowane koncówki). W idle same rurki miedziane (nawet bez gazu w środku) powinny sobie poradzić z odprowadzaniem pewnej ilości ciepła, natomiast w stresie już nie-wewnątrz rurki nie zachodzi przemiana gazowa-bo gazu już tam nie ma- no i grafa się grzeje. Edytowane 15 Stycznia 2007 przez Pussey Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...