Skocz do zawartości
hybrid

ATi Radeon 9700

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka godzin temu zakupiłem sobie SuperGrace Radeon 9700 i mam z spory kłopot

:arrow: No więc włożyłem kartę i uruchamiam kompa. Wszystko ok

:arrow: Instaluję najnowszy streownik. W menadżerze urządzeń widzi Radka i na pulpicie właściwości->ustawienia też wyszystko ok (nie widzi jeszcze panelu ATI)

:arrow: Resetuję kompa. Przy starcie windowsa wyskakują mi komunikaty, że system windows utraciał jakieś tam pliki i żeby nagrać je w innym miejscu, itp. Kilkam kilka (naście) razy ok i komp się resetuje.

:arrow: Znowu uruchamia się komp, znowu te same komunikaty, ale tym razem mogę się zalogować. Sysytem wogóle nie widzi karty, żadnych danych o niej w menadżerze urządzeń, w dxdiag nie zbalokowane testowanie modułu 3D.

:arrow: Uzunąłem wszystkie pozostałości sterów ATI i przechodze do "drugiej strzałki". Wszystko znowu ok, robie 3d MArka 01 SE, wszystkie testy ok.

:arrow: Resetuję kompa i znowu te komunikaty, itp

mogę jest dodać, że po zainstalowanie sterów (druga strzałka), podczas których nie było żadnych problemów w menadżerze pisze, że "sterownieki tego urządzenia nie zostały zainstalowane (kod 28) "

Czy ktoś miał coś podobnego lub może wie jak to rozwiązać

PLEASE HELP !!!

Z goory dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

usunąłem wszystko według instrukcji i po ponownej instalacji znowu to samo :cry:

zo to w pulpuit->właściwości->ustawienia->karta->właściwości jest jakieś VGASave i ustawione na uruchamianie: tryb systemowy. Co to właściwie jest :?: :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dokładnie ten sam problem...

po każdym restarcie kupa... wszytsko od nowa...

Próbowałem wszystkiego...

nawet czyściłem rejest i .....

kupa...

Po przeinstalowaniu systemu (niestety) przy pierwszym ładowaniu sterów jak ręką odjął... gra muzyka wszystko sprawnie... nawet później zmieniałem stery na nowsze i było OK..

Win nie lubi zmiany podzespołów....

Niestety obawiam się że czka cię deinstalacja SYS.... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kilka godzin temu zakupiłem sobie SuperGrace Radeon 9700 i mam z spory kłopot

:arrow:  No więc włożyłem kartę i uruchamiam kompa. Wszystko ok 

:arrow:  Instaluję najnowszy streownik. W menadżerze urządzeń widzi Radka i na pulpicie właściwości->ustawienia też wyszystko ok (nie widzi jeszcze panelu ATI) 

:arrow: Resetuję kompa. Przy starcie windowsa wyskakują mi komunikaty, że system windows utraciał jakieś tam pliki i żeby nagrać je w innym miejscu, itp. Kilkam kilka (naście) razy ok i komp się resetuje. 

:arrow: Znowu uruchamia się komp, znowu te same komunikaty, ale tym razem mogę się zalogować. Sysytem wogóle nie widzi karty, żadnych danych o niej w menadżerze urządzeń, w dxdiag nie zbalokowane testowanie modułu 3D. 

:arrow: Uzunąłem wszystkie pozostałości sterów ATI i przechodze do "drugiej strzałki". Wszystko znowu ok, robie 3d MArka 01 SE, wszystkie testy ok. 

:arrow: Resetuję kompa i znowu te komunikaty, itp 

mogę jest dodać, że po zainstalowanie sterów (druga strzałka), podczas których nie było żadnych problemów w menadżerze pisze, że "sterownieki tego urządzenia nie zostały zainstalowane (kod 28) " 

Czy ktoś miał coś podobnego lub może wie jak to rozwiązać

PLEASE HELP !!!

Z goory dzięki

Jesli miales karte na ukladzie jakiejkolwiek innej firmy niz Ati to niestety musisz zreinstalowac system.

To normalne objawy wiec nie masz sie czym przejmowac.

Jaj jak sie przesiadlem z GF256 na R9000Pro mialem to samo, a nawet gorzej bo u mnie w XP sie nawet nie GUI nie podnosil tylko wszystko bylo slychac a czarny ekran byl.

Reinstalak sysa pomogla :)

Radze CI to samo co pozostali :) :roll: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok, udało mi się to zrobić bez reinstalacji systemu :D .

A tak przy okazji, to nie wie kotś czemu nie chcą mi się odpalić dema ATI (Car Paint 0.8, itp) :?: Mam DX9 i najnowsze stery , a i tak wyskakuje mi taki komunikat:

[AwFn.cpp] (line  224): D3DAw Error: AwInitWindow  - Unable to create D3D 9

[Main.cpp] (line  508): AwInitWindow returned FALSE! Unable to create window! Quitting!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ahh te kochane radki :D ciagle z nimi tyle problemow :twisted:

Ale są to karty dla których warto się męczyć :twisted: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ahh te kochane radki :D ciagle z nimi tyle problemow :twisted:

Ale są to karty dla których warto się męczyć :twisted: :wink:

moze i warto.. ale ile czasu :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam taką radę na przyszłość, gdyby ktoś miał taki sam problem jak ja :arrow: okazało się, że te błędy, które mi wyskakiwały, były spowodaowane tym, że...użycie pamięci było zoptymalizowanie dla buforu systemu, a nie dla programu :? Gdy przełączyłem tą opcję na programy, to błąd od razu zniknął i wszystko działa ok :D

ps. Przez przypadek na to wpadłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...