hybrid Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Kilka godzin temu zakupiłem sobie SuperGrace Radeon 9700 i mam z spory kłopot :arrow: No więc włożyłem kartę i uruchamiam kompa. Wszystko ok :arrow: Instaluję najnowszy streownik. W menadżerze urządzeń widzi Radka i na pulpicie właściwości->ustawienia też wyszystko ok (nie widzi jeszcze panelu ATI) :arrow: Resetuję kompa. Przy starcie windowsa wyskakują mi komunikaty, że system windows utraciał jakieś tam pliki i żeby nagrać je w innym miejscu, itp. Kilkam kilka (naście) razy ok i komp się resetuje. :arrow: Znowu uruchamia się komp, znowu te same komunikaty, ale tym razem mogę się zalogować. Sysytem wogóle nie widzi karty, żadnych danych o niej w menadżerze urządzeń, w dxdiag nie zbalokowane testowanie modułu 3D. :arrow: Uzunąłem wszystkie pozostałości sterów ATI i przechodze do "drugiej strzałki". Wszystko znowu ok, robie 3d MArka 01 SE, wszystkie testy ok. :arrow: Resetuję kompa i znowu te komunikaty, itp mogę jest dodać, że po zainstalowanie sterów (druga strzałka), podczas których nie było żadnych problemów w menadżerze pisze, że "sterownieki tego urządzenia nie zostały zainstalowane (kod 28) " Czy ktoś miał coś podobnego lub może wie jak to rozwiązać PLEASE HELP !!! Z goory dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaT Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Tu masz watek opisujacy procedure kompletnego odinstalowania sterownikow ATI: http://www.rage3d.com/board/showthread.php...readid=33606840 potem zainstaluj je ponownie. Aha, upewnij sie, ze usunales takze sterowniki poprzedniej karty graficznej ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hybrid Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 ok, dzięki, pobawię z tym trochę 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hybrid Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 usunąłem wszystko według instrukcji i po ponownej instalacji znowu to samo :cry: zo to w pulpuit->właściwości->ustawienia->karta->właściwości jest jakieś VGASave i ustawione na uruchamianie: tryb systemowy. Co to właściwie jest :?: :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 najlepiej zrobisz jak przeinstalujesz system...i juz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rider__WAWA Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Miałem dokładnie ten sam problem... po każdym restarcie kupa... wszytsko od nowa... Próbowałem wszystkiego... nawet czyściłem rejest i ..... kupa... Po przeinstalowaniu systemu (niestety) przy pierwszym ładowaniu sterów jak ręką odjął... gra muzyka wszystko sprawnie... nawet później zmieniałem stery na nowsze i było OK.. Win nie lubi zmiany podzespołów.... Niestety obawiam się że czka cię deinstalacja SYS.... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Kilka godzin temu zakupiłem sobie SuperGrace Radeon 9700 i mam z spory kłopot :arrow: No więc włożyłem kartę i uruchamiam kompa. Wszystko ok :arrow: Instaluję najnowszy streownik. W menadżerze urządzeń widzi Radka i na pulpicie właściwości->ustawienia też wyszystko ok (nie widzi jeszcze panelu ATI) :arrow: Resetuję kompa. Przy starcie windowsa wyskakują mi komunikaty, że system windows utraciał jakieś tam pliki i żeby nagrać je w innym miejscu, itp. Kilkam kilka (naście) razy ok i komp się resetuje. :arrow: Znowu uruchamia się komp, znowu te same komunikaty, ale tym razem mogę się zalogować. Sysytem wogóle nie widzi karty, żadnych danych o niej w menadżerze urządzeń, w dxdiag nie zbalokowane testowanie modułu 3D. :arrow: Uzunąłem wszystkie pozostałości sterów ATI i przechodze do "drugiej strzałki". Wszystko znowu ok, robie 3d MArka 01 SE, wszystkie testy ok. :arrow: Resetuję kompa i znowu te komunikaty, itp mogę jest dodać, że po zainstalowanie sterów (druga strzałka), podczas których nie było żadnych problemów w menadżerze pisze, że "sterownieki tego urządzenia nie zostały zainstalowane (kod 28) " Czy ktoś miał coś podobnego lub może wie jak to rozwiązać PLEASE HELP !!! Z goory dzięki Jesli miales karte na ukladzie jakiejkolwiek innej firmy niz Ati to niestety musisz zreinstalowac system. To normalne objawy wiec nie masz sie czym przejmowac. Jaj jak sie przesiadlem z GF256 na R9000Pro mialem to samo, a nawet gorzej bo u mnie w XP sie nawet nie GUI nie podnosil tylko wszystko bylo slychac a czarny ekran byl. Reinstalak sysa pomogla :) Radze CI to samo co pozostali :) :roll: :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hybrid Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ech, trudno, zaraz biorę się za formatowanie dzysku :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hybrid Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ok, udało mi się to zrobić bez reinstalacji systemu :D . A tak przy okazji, to nie wie kotś czemu nie chcą mi się odpalić dema ATI (Car Paint 0.8, itp) :?: Mam DX9 i najnowsze stery , a i tak wyskakuje mi taki komunikat: [AwFn.cpp] (line 224): D3DAw Error: AwInitWindow - Unable to create D3D 9 [Main.cpp] (line 508): AwInitWindow returned FALSE! Unable to create window! Quitting! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ahh te kochane radki :D ciagle z nimi tyle problemow :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 14 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2003 ahh te kochane radki :D ciagle z nimi tyle problemow :twisted: Ale są to karty dla których warto się męczyć :twisted: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 ahh te kochane radki :D ciagle z nimi tyle problemow :twisted: Ale są to karty dla których warto się męczyć :twisted: :wink: moze i warto.. ale ile czasu :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hybrid Opublikowano 15 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2003 mam taką radę na przyszłość, gdyby ktoś miał taki sam problem jak ja :arrow: okazało się, że te błędy, które mi wyskakiwały, były spowodaowane tym, że...użycie pamięci było zoptymalizowanie dla buforu systemu, a nie dla programu :? Gdy przełączyłem tą opcję na programy, to błąd od razu zniknął i wszystko działa ok :D ps. Przez przypadek na to wpadłem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...