Skocz do zawartości
wilczurek

Zapinka Do Gpu Firmowanych Zalmanem ( Czyli Wymiana Chóodzenia)

Rekomendowane odpowiedzi

1.mam gf6600 zalman edition pasywne . więkoszość zapinek na blok ma tylko 2 mocowania ( tu są 4)gdzie dostać zapinke do tego ??

2. Jak ściągać z tego chłodzenie rurka heat-pipe jest na rdzeniu ale na taśme . Normalne to bym tylko ściągnoł radiator ale tu lipa . ciągne delikatnie za rurke ale jest zagnieżdzona w radiatorze po przeciwnej strone pcb .

heat-pipe można z radiatora wyciągnąć jedynie wypychając .

3. nie chce uszkodzić rdzenia , podwarzać kartą telefoniczną czy delikatnie powoli odciągać i próbować aż wyjdzie??

Edytowane przez wilczurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

post-143549-1168810239_thumb.jpg

jak szukasz to trudno znaleść chociaz to jedna z 2 kart 6600 z pasywnym

pozatym to tak 110 nm RAMDAC 400mH directX 9.0C + open gl 1,5 , tylko 4 pixel i 4 vertex shader.

obecnie na gpu mam 80 to chyba przesada temu zakładam kibel na niego i podnosze zegary tyle żeby nie było artefaktów na 1,3V i obniżam o 30MHz . Podobno memy się nie gotują?? radiatory ocZ czy zalman :unsure:

Edytowane przez wilczurek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm moim zdaniem jak odkręcisz wszystkie śrubki , podważysz oba płaty i zaczniesz je delikatnie wyciągać to jakoś wyjdzie. Nie jestem pewien więc proszę nie bić. Kszonek mam (chyba) tą karte więc może się wypowie :) A co do mem to zobacz czy się gotują czy nie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi