dad Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 tak wyglada obudowa : jak widac wentyl pakujemy na tyl , bok , wyzej jakas tuba ( do czego to to ? montowac tam cos ? ) i nie widoczny wentyl na tym rzucie na froncie .... chodzi mi zeby byla dobra wymiana powietrza ... zamontuje na froncie wentyl ktory zassysa zimne powietrze z kolei z tylu ktory wypycha ... ale co z bocznym i ta tuba ? zassysajacy czy wypychajacy wentyl ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Witaj dad! Kupiłem tą samą obudowę :) Wszystkie wentyle mają 120mm średnicy, tak więc imo najlepiej będzie do tego wentylka na przodzie dołożyć jeszcze jakąś 120 na tył, a jak zależy ci na kręceniu karty graficznej to jeszcze jakąś 120 na bok (u dołu), na górze z boku niech zostanie tunelik, a jak masz kompa "zabudowanego" w biurku (i niewiele miejsca z boku), to lepiej tunelik zdjąć :) (ta tuba to właśnie tunel powietrzny, jego zadaniem jest dostarczanie chłodnego powietrza spoza obudowy, na cooler procesora, co powinno obniżyć nieco jego temp.) Ogólnie to tak: przód - wtłaczający (już zamontowany!!) tył - wyciągający (np. arctic fan 12 - ja taki mam, polecam!) bok, dół - wtłaczający lub bez wentyla bok, góra - tam nie warto zakładać wentylka -chyba najlepiej zostawić jak jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dad Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 wielkie dzieki za precyzyjna odpowiedz! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Żaden problem, jak coś to pytaj. Ja tej obudowy jeszcze nie dostałem (bo kurier nawalił), ale będę miał ją już jutro, wieczorkiem :D Nie mogę się doczekać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dad Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Za sprawą nietypowego kształtu wentylatory z tej serii można montować tylko z tyłu obudowy czyli ten Arctic fan 12 musi napewno wyciagac powietrze ogrzane .., jest to 100% pewne ze wyciaga ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beereq Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 tak. jest pewne. On może tylko wyciągać, jako wciągający go się nie da zamontować. Ja kupiłem fana 12 (na tył) i tego AF12025 (fan 12, tylko bez tych gumek, założony będzie na bok, ma wiać na grafike) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo3642 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Nie wiem czy zdajecie sobie sprawe z tego, ze wlasciwie wystarczy na tył dac te 12cm i jesli nie macie jakiegos strasznego pieca, nie bawicie sie w jakies straszne o/c to dokladanie kolejnych wentyli nie ma wielkiego sensu. Kazdy wentylator generuje jakies dzwieki im jest ich wiecej, tym wiekszy halas. Przykładowo AC, dość mocno szumią (a na 5V za buczą). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 możecie napisać conieco o jakości wykonania budy i o grubości blachy tzw. czy da sie ją zgiąć w ręku bez używania wiekszej sily (tak jak te z tracera i codegena :) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...