Gość Bio Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 No cóż... ostatnio mój zajefajny boxowy wentylator na procu coraz dziwniejsze dźwięki wydaje (mniejsza o to jakie) i stwierdziłem, że wypadało by kupić jakieś sensowne chłodzenie... przez jakiś czas myśalełem o Pentagramie Freezone NXC-100 Cu ale doczytałem, że on nie ma mocowania na socket A :-/ jakieś pomysły co można by kupić do 100zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deadfrog Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Wiec rozgladaj sie za wersja QVC - ona pasuje na socA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) no wiem że QVC pasuje... ale ciężko go zdobyć :-/ myślę nad THERMALTAKE VOLCANO... co o nim powiecie? Edytowane 13 Stycznia 2007 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Jak dla mnie wystarczy to: http://www.cooling.pl/product_info.php?cPa...products_id=776 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 jakie masz temperatury? bo na boxowym chłodzeniu w stresie to mam w okolicach 60 stopni (sempron 2500+ o_0) a chcę go kręcić (może wyjdzie 3000+ i więcej :] ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 jakie masz temperatury? bo na boxowym chłodzeniu w stresie to mam w okolicach 60 stopni (sempron 2500+ o_0) a chcę go kręcić (może wyjdzie 3000+ i więcej :] ) Ja mam AMD 2000+@2200+ rdzeń Palomino a wiadomo jak się grzeje. Mam to chłodzenie w stresie max jak było to 41 idle 38. Mam bude otwartą. Chłodzenie za ta cenę to rewelacja. :wink: jakie masz temperatury? bo na boxowym chłodzeniu w stresie to mam w okolicach 60 stopni (sempron 2500+ o_0) a chcę go kręcić (może wyjdzie 3000+ i więcej :] ) Ja mam AMD 2000+@2200+ rdzeń Palomino a wiadomo jak się grzeje. Mam to chłodzenie w stresie max jak było to 41 idle 38. Mam bude otwartą. Chłodzenie za ta cenę to rewelacja. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 no właśnie ja mam bude zamkniętą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Jak chcesz krecic to otworz bude. Ja mam Freezone QC 80Cu i na procu jak w podpisie w stresie nie ma wiecej niz 52*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Od kilku dni mam AC Copper Lite. Po przesiadce z Glaciala na AC na wejściu spadło mi o 2*C. Po 2 dniach miałem o 4*C mniej (Arctic Silver 5 się dociera). Oczywiście przy zamkniętej budzie. Jak otworze to temp w idle spada 6-7*C w porównaniu do poprzedniego coolera. Jednak są i minusy. Otóż moja płyta główna ma z lewej strony podstawki mofsety i większość kondziołków, a z prawej gniazda DDR. Poprzedni cooler miał "płytki" radiatora w poziomie, czyli jak dmuchał to chłodził przy okazji w/w bajerów :D . AC Copper Lite ma "płytki" radiatora w pionie, więc nie chłodzi w/w bajerów :mur:, ale wieje na NB (który aż tak mi się nie grzeje - niebieski Zalman wyrabiał). Reasumując, muszę zrobić w budzie przeciąg rzeczy nie mieć cały czas otwartej (młodsza siostra) dla uzyskania niższej temp proca i mobo, ale to tylko moje spostrzeżenia. Jeśli szukasz jakiegokolwiek coolerka to polecam :) Na poprzednim coolerze (idle/stres): CPU: 52/56 mobo 32/34 Po przesiadce na AC: CPU: przy otwartej budzie 45-46/53, przy zamkniętej 49-55 mobo: przy otwartej 33-35, przy zamknietej ~39 EDIT: Aaa i jeszcze coś - komp chodzi trochę ciszej po tej przesiadce Edytowane 14 Stycznia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Gee moje wiekowe CP5-8JD1F-OL chlodzi 2GHz i jakos na pelnych obrotach nie widzialem wiecej niz 42* po 8h grzania sp2004 czy giercowania... No chyba ze wylacze wentylacje budy ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Dołóz 12 zł i będziesz mieć cooler na kilka kolejnych procesorów - Thermaltake Sonic Tower - link Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba_999 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Dołóz 12 zł i będziesz mieć cooler na kilka kolejnych procesorów - Thermaltake Sonic Tower - link Czytałem gdzieś, że bez żadnego nadmuchu to dobrze on sobie nie radzi. Np. http://www.komputronik.pl/pelny.php?id=17473 Edytowane 14 Stycznia 2007 przez seba_999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 ok znalazłem tego pentagrama QVC-100 CU+ za 82 zł :] wejdzie bez problemów na abita nf-7 rev. 2.0? jak tak to w poniedziałek zamawiem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manieq1 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Powinien wejsc na plyte, ale pod zasilacz sie moze nie zmiescic. Ja mam ASUSA i 100 nie weszla pod zasilacz, dlatego mam 80. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toman Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Moim zdaniem lepszym wyborem jest Scythe Katana Edytowane 14 Stycznia 2007 przez toman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) no to zamówiłem w sklep.gral.pl Scythe Katana CU :] razem z transportem - 138zł :] EDIT: produkt obecnie niedostępny... co mi powiecie o Zalmanie CNPS 7000B-Cu ?? Edytowane 17 Stycznia 2007 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Szkoda że nie z Allegro, bo mógł byś <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> coś takiego :arrow: http://www.allegro.pl/item158575211__therm...ywny_nowy_.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 wszystko fajnie gdyby nie to że mam zamkniętą obudowę i poza wentylem na zasilaczu mam tylko jeden z tyłu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) przepraszam za drugi post ale liczę na szybką odpowiedź :] otóż zalmanik właśnie leży na stole w drugim pokoju i mam pytanie... jak się sprawuje pasta od zalmana? dobry to wynalazek? i czy można wyczyścić radiator i proca spirytusem salicylowym (dobrze napisałem?) ? Edytowane 22 Stycznia 2007 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Ale dales ciala. Pewnie na pro i elo firme poleciales?? :wink: Za ta cene bys juz kupil BigTyphoon, ktory miazdzy zalmanika. Tutaj nowsza wersja BT Pozdrawiam Edytowane 22 Stycznia 2007 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Bio Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) widziałeś cenę? jeśli byś mi za sponsorował te 30zł to owszem kupiłbym... zresztą zadałem inne pytanie... po drugie: czytałeś opis? Zastosowanie: Socket 939 Socket AM2 Socket 775 Socket 754 ja potrzebuje na socketa A.... Edytowane 22 Stycznia 2007 przez Bio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...