HiPhO Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Jako, ze ostatnio dosc modne na forum stalo sie wstawianie miliona wentylatorow w jednej budzie to chcialem pokazac, ze wystarcza dwa :) jeden fanderek@800rpm na ninjy i drugi identyczny w zasilaczu karta to gf 7600gs silent od asusa plyta p5nd2-sli proc pd805@3.0ghz oraz do grzalek zaliczyc mozna jeszcze 3xmaxtor w raid 0 buda wyklojona matami, brak zadnej szpary czy wiatraka zasysajacego temp. idle - proc/mobo ~45-50/~42-47 stress(po godzinie) proc/mobo ~60/~60 i teraz pytanie: po kiego wala wsdadzac po 2 wentyle na kazda ze scian obudowy, no chyba, ze to teraz modne - to wycofuje pytanie Edytowane 13 Stycznia 2007 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomos Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 jak zadawalaja Cie takie wyniki to ok.. jak nie ma zadnej szpary to uwazaj, zebys calego powietrza nie wytloczyl, bo proznia zostanie ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Lepiej podaj temperatury dysków bez nawiewu - jako, że są w plastikowych szynach to pewnie grzeją się niemiłosiernie. Dodatkowo Fander na 800 RPM jest już słyszalny i ja bym wolał mieć 2 ale na 600 RPM. Jak dla mnie nic ciekawego, też mogę wywalić jeden wentylator, bez którego się w sumie komputer obejdzie i będzie 2x120 mm, ale nieporównywalnie ciszej niż u Ciebie. Ale, że jest absolutnie niesłyszalny to go zostawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pacific Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Dla mnie nic ciekawego.. Właściwie mówiąc to jest gorzej niż źle. Skoro ci się podobają takie tempy to ok ;) Dla mnie stanowcza za wysokie. :wink: :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) niewiem w ktorym momencie slychac fandera @800 to raz druga sprawa to maty, wiec napewno nie slychac wiatrakow trzecia sprawa to jak upieka mi sie dyski, to moz do tej pory zrobia jakies naprawde ciche bo jedyna rzecz jaka slysze ta krecenie sie talerzy w dyskach a temperatury - puki sie nie dymi jest dobrze :) co do temeratury dyskow, to ciezko bedzie ja zmierzyc, bo nimam termometra :) Edytowane 14 Stycznia 2007 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 dyski maja czujniki temp. ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 ba... i nawet mozna odczytac ich pomiar ze smarta tylko zwaz, ze dyski sa spiete w raid Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 niewiem w ktorym momencie slychac fandera @800 to razPrzy dobrze wyciszonym komputerze słychać go nawet na 600 RPM. Dodatkowo powiem, że mam obudowę wyciszoną matami i gąbką. jedyna zecz jaka slysze ta krecenie sie talerzy w dyskach RZecz, to po pierwsze. Po drugie właśnie to w dyskach jest słyszalne i to bardzo wyraźnie, przebija nawet Fandera na 800 RPM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 wcielo r a Ty afere tutaj robisz mojego fandera nieskychac nawet z otwarta buda, dopiero przy ~950 robi jakis halas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 skoro słyszysz fandera dopiero przy 950 znaczy że masz kiepsko wyciszonego kompa. ja fandera słyszę wyraźnie już przy 480 a niesłyszalny jest na granicy zatrzymania tzn koło 330/360 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 slysze go jak go mam w dloni i sie kreci ~950 rpm w budzie to prawde mowiac ten na pocu jest nieslyszalny @1300rpm w zasilaczu to wiadomo ze go slychac przy 1000 bo jest prawie ze na zewnatrz obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 slysze go jak go mam w dloni i sie kreci ~950 rpm w budzie to prawde mowiac ten na pocu jest nieslyszalny @1300rpm w zasilaczu to wiadomo ze go slychac przy 1000 bo jest prawie ze na zewnatrz obudowy Raczej dla tego że w zasilaczu sa wieksze opory powietrza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 pewnie tak,ale ze lazi na 800 to gho nie slychac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
netmajor Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 jAK NA fendery z infinity to słabe temperatury :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Zalezy jeszcze o jakich fanderach mowa. Ja mams stara wersje to przy ~550RPM juz jest tak ze trzymajac go przed soba jest baardzo trudno wychwycic czy chodzi czy nie - juz nie mowiac w kompie. Rozpoznawalnosc przy absolutnej ciszy tak z 10cm. A co do configa opisywanego w tym temacie, to 3 dyski 3.5 cala nie tylko glosno pracuja ale tez wprowadzaja w wibrazje obudowe (juz 1 dysk, normalnie przykrecony targa nawet duzym bigtowerem jak chce), to najgorsze w dysku. Wg mnie dzwiek samej pracy obrotowej jest 2gi w kolejnosci jezeli chodzi o glosnosc dyskow. Edytowane 24 Stycznia 2007 przez aerial Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 Nie miałem jeszcze obudowy big tower ale czy te fioletowe mocowania likwidują wibracje dysku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 2 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2007 (edytowane) nie nie likwidują :) moze tylko troszke tlumia i to nie jest bigtower :) a co do wyciszania, to juz malo wazne jak glosno komp wyje, bo jest zagluszony projektorem :) a ten wyje skolei jak opetany nastepny temat bedzie typu "wymiana wiatraka w projektorze na fander'a" @netmajor - to nie jest infinity Edytowane 2 Lutego 2007 przez HiPhO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...