ZiMatik Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ciekawe ile osób nie potrafi żyć bez mleka :)) ? Ja codziennie wypijam +/- litr :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ja potrafie -> jestem na nie uczulony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Ja piłem wiadrami. Przestałem. Krowie mleko nie jest zbyt dobre dla organizmu. Z wiekime jego przyswajalność spada. Dużo lepsze sojowe lub kozie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pnhd Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 ja pije mleko. pilem i bede pil. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) Sojowe o.O ?? Fuuu ! przeciez soja jest modyfikowana genetycznie , Kozie ? - leee ono ma smak starego kozla :/:\:/ nie przejdzie mi przez gardlo :( Mam pytanie - czemu uwazasz ze mleko krowie nie jest zbyt zdrowe? Ja piłem wiadrami. Przestałem. Krowie mleko nie jest zbyt dobre dla organizmu. Z wiekime jego przyswajalność spada. Dużo lepsze sojowe lub kozie. Edytowane 13 Stycznia 2007 przez ZiMatik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 -bo mleko krowie wyplukuje wapn z organizmu -bo mleko krowie jest dla krow jak sama nazwa wskazuje -bo zadne inne zwierze nie pije mleka gdy jest juz dorosle itd. Czytalem kiedys ksiazke na temat zdrowego odzywiania, bylo tam wiecej powodow na nie jednak tylko te najbardziej utkwily mi w pamieci. Zamiast mleka lepiej pic kefiry lub maslanki ewentualnie jogurty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZiMatik Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 *O.o - no hmm moze i ja sie czasem ,,krowowato'' zachowuje ** Albo zaczynam dziecinniec albo budzi sie we mnie zwierze o.O A tak powaznie - nie wyobrazam sobie zycia bez mleka :< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrisJR Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 U mnie mleko ma zastosowanie wyłącznie do pianki do porannej kawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter6576 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Czasami mi przyjdzie ochota na mleko, to wtedy obalam cały litr :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Samego mleka nie wypiję, ale płatki z mlekiem/kakao/gorąca czekolada to czemu nie ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Samego mleka nie wypiję, ale płatki z mlekiem/kakao/gorąca czekolada to czemu nie icon_wink2.gif.Jak wyżej B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Średnio 2 kartony na dzień :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Tylko mleko/ ciepłe mloko z dwoma łyżkami miodu tylko lipowego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
evocati Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) Dzieci wytwarzaja specjalna (bakterie - niewiem jak to sie nazywalo), ktora trawila laktoze. w trakcie dorastania czlowiek przestaje produkowac ta bakterie przez co ludzki organizm bardzo ciezko trawi mleko. Ja gdzy wypije mleko, czuje sie chodzbym zjadl ogromne ilosci jedzenia tak jakby moj zoladek byl wypelniony po same brzegi wiec jak dlamnie to jest wlasnie oznaka ciezkostrawnosci mleka. Pozdrawiam Edytowane 15 Stycznia 2007 przez Imex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Mleko do kawy, gorąca czekolada, truskawki zmiksowane z zimnym mlekiem - czemu nie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyferencjal Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Co drugi dzień wypijam szklankę mleka, bo chcę być taki jak Leon Zawodowiec... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 -bo zadne inne zwierze nie pije mleka gdy jest juz dorosle itd.Zawsze wiedziałem, że z moim kotem jest coś nie teges :lol: Ja mleko pije prawie codziennie :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fr3zer Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zawsze wiedziałem, że z moim kotem jest coś nie teges :lol:Zapewne sam otwiera lodowke, bierze karton mleka i wlewa sobie do miski :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Panowie, panowie jakie wyplukiwanie wapnia po mleku. Cos czytalismy ale niedokladnie [; Za duza zawartosc bialka moze spowodowac zwiekszenie kwasowosci moczu co moze prowadzic do wyplukiwania sie wapnia. Ale zjawisko to jest bardziej zwiazane z twarogami niz z mlekiem. Samo mleko spaniale ten niedobor uzupelnia ;] Ssaki trawia mleko nawet dorosle, zanika to jezeli przez jakis czas organizm takowego nie otrzymuje. Jakbys nie trawil mleka sralbys serem (za przeproszeniem), powodowaloby to biegunke i inne powiklania z zoladkiem Co do poczucia sytosci po wypiciu mleka to proponuje zerknac na tabelke z zawartoscia kalorii i zwiazkow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 @jonathan Pijesz mleko ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Mowa [; Jak ale tylko 3.2% innego nie rusze A 0.5% to dla mnie biala woda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 przeczytalem ten temat i zachcialo mi sie pic ;) mleka ofc ;) a tak zwykle to pije 2 kubki kakaa dziennie, a czasem samo mleko wypije ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CosmiChild Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Zacząłem sobie dzisiaj przeglądać kącik kulinarny :) Mleko piję codziennie od małego rodzice mnie tym faszerowali a że ja zawsze lubiłem więc tak pozostało do tej pory. Zauważyłem że czasami jak powiedzmy nie wypije przez 1-2 dni nie napije się mleka to dziwnie mi żołądek trawi pozostałe potrawy. Tak jakby organizm został uzależniony od mleka. W każdym razie mleko u mnie w moim jadłospisie znajduje się w śniadaniu i szklanka (czasami dwie) na kolację. Spożywam mleko pod każdą płynną postacią. Kakao gorąca i zimna czekolada z płatkami, musli, nesquickami etc. (w zależności od chęci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ant3k Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 co dwa-trzy dni wypijam przynajmniej litr mleka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ja codziennie rano jem mleko+płatki ew wieczorem, jeżeli nie ma płatek to muszę dzienną porcję mleka wypić, chyba jestem uzależniony :D Robię tak od 7 lat i jak na razie mi się nie znudziło ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Pij mleko, będziesz kaleką [; Pijam chętnie, choć nie codziennie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Ciekawe ile osób nie potrafi żyć bez mleka Jak tukamon też jestem uczulony więc nie pije wcale. Pij mleko, będziesz kaleką [; Pijam chętnie, choć nie codziennie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 codzinnie pol albo litr :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G.R.E.G Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 samo mleko nie zabardzo mi smakuje, ale kakao, albo z płatkami to owszem, ostatnio odkryłem na nowo płatki owsiane, bo ostatnio chyba z dobre 10 lat temu je jadłem :D, teraz jem codziennie - klasyczne płatki - najlepsze B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 6 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2007 Zaraz zostane zlinczowany ale powiem tylko jedno fuuuuuj ;] Mleka nie znosze, choc przerobione na jogurt już jest calkiem niezle ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...