_Vip_ Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 http://www.tweaknews.net/reviews/evercoolt...iled/index2.php Wydaje mi sie ze jest to tansza alternatywa Coolermastera ktory kosztuje 45zl.Taki Evercool kosztuje 25zl.Co sadzicie,mozna je lykac czy lepiej sie nie szczypac i lykac te coolermastery ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 :arrow: jaki zbieg okolicznosci - tez ten wiatrak chodzil mi dzis po glowie. mysle, ze evercool daje swietny efekt i ze warto w niego inwestowac. _Vip_ - gdzie widziales go za 25 zl? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 :arrow: jaki zbieg okolicznosci - tez ten wiatrak chodzil mi dzis po glowie. mysle, ze evercool daje swietny efekt i ze warto w niego inwestowac. _Vip_ - gdzie widziales go za 25 zl? W centrum Katowic na ul.Sokolskiej moj kumpel ma sklep komputerowy i tam ma te coolery za 25zl.Po tyle samo maja w VideoBicie w Katowickim Oszolomie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 tu sa po 28zl : http://www.allegro.pl/show_item.php?item=10372470 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OBcY Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 na www.pccooler.com.pl som za 25, ja kupilem se 2 :-) i sa spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 na www.pccooler.com.pl som za 25, ja kupilem se 2 :-) i sa spoko napisz cos wiecej o tych wentylach jak mozesz.Jak swieca itd..?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 _Vip_ na warszawskiej jest taki komis ML land o ile sie nie myle to widzialem w gablocie wlasnie taki wiatrak. Wiec zobaczysz sobie go w akcji. Wedlug mnie torche slabo swieci , ale jasno bylo wiec moze po prostu odnioslem takie mylne wrazenie. A moze to byl inny...ale swiecil w kazdym razie ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Ja chce tez sobie to kupic ale te z kulkowymi lozyskami za 29pln. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 EverCool swieci calkiem znosnie, jezeli jest pod 12V , ja puscilem na 5 i musialem dorobic dodatkowe zasilanie diodek. Jedyny feler to to ze sa 3 a nie 4 diodki. Sa one jednak podlaczone znacznie lepiej niz w CoolerMaster (mam obydwa) Podlaczyli je rownolegle z rezystorami. Jezeli chodzi o kolor to obydwa ciekawie wygladaja, fakt ze w swietle dnia efekt jest slabszy, co jest zrozumiale. Ciekawostka jest to ze EverCool chodzi ciszej od CoolerMastera 8) Jednak na 5 czy 7 V nie ma roznicy , slychac tylko delikatny szum powietrza jak sie blisko przylozy ucho. Generalnie za 25 zl to lykac bez wachania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Mam takiego Evercoola i chlodzi swiecac calkiem ladnie. Kupilem na www.pccooler.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 EverCool swieci calkiem znosnie, jezeli jest pod 12V , ja puscilem na 5 i musialem dorobic dodatkowe zasilanie diodek. Jedyny feler to to ze sa 3 a nie 4 diodki. Sa one jednak podlaczone znacznie lepiej niz w CoolerMaster (mam obydwa) Podlaczyli je rownolegle z rezystorami. Jezeli chodzi o kolor to obydwa ciekawie wygladaja, fakt ze w swietle dnia efekt jest slabszy, co jest zrozumiale. Ciekawostka jest to ze EverCool chodzi ciszej od CoolerMastera 8) Jednak na 5 czy 7 V nie ma roznicy , slychac tylko delikatny szum powietrza jak sie blisko przylozy ucho. Generalnie za 25 zl to lykac bez wachania. A jak wyglada sprawa predkosci obrotowj tych coolerkow ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Praktycznie rzecz biorac to to jest to samo co crystal fan ktorego mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 EverCool swieci calkiem znosnie, jezeli jest pod 12V , ja puscilem na 5 i musialem dorobic dodatkowe zasilanie diodek. Jedyny feler to to ze sa 3 a nie 4 diodki. Sa one jednak podlaczone znacznie lepiej niz w CoolerMaster (mam obydwa) Podlaczyli je rownolegle z rezystorami. Jezeli chodzi o kolor to obydwa ciekawie wygladaja, fakt ze w swietle dnia efekt jest slabszy, co jest zrozumiale. Ciekawostka jest to ze EverCool chodzi ciszej od CoolerMastera 8) Jednak na 5 czy 7 V nie ma roznicy , slychac tylko delikatny szum powietrza jak sie blisko przylozy ucho. Generalnie za 25 zl to lykac bez wachania. A jak wyglada sprawa predkosci obrotowj tych coolerkow ?? Neon L.E.D Fan Wymiary => 80x80x25 mm Zasilanie => 12V Start przy => 7V Amper => 0.15A Pobór mocy => 1.80W Obr./min. => 2500 +-10% Głośność pracy => 25 dBa Przepływ powietrza: => 32.11 CFM Typ łożyska => rifle bearing Żywotność => 50,000 godzin Podłączenie -> 3Pin / Przejściówka 3/4pin EverCool LED Fan Producent: => Evercool Wymiary: => 80/80/25 mm Obroty: => 2000rpm Głośność: => <28 dBA Wydajność: => 24,81 CFM Napięcie zasilania: => 12 VDC Łożyskowanie: => ślizgowe Typ złącza: => 3 pin / w komplecie przejściówka z 3 pin na 4 pin , oraz śrubki mocujące . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 qrde chyba sie skusze na takie bo do podswietlenia mojej chlodnicy przydalby sie - ale zabule za to jak za zboze :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 qrde chyba sie skusze na takie bo do podswietlenia mojej chlodnicy przydalby sie - ale zabule za to jak za zboze :? Dokladnie wiem co czujesz.Ja potrzebuje cztery takie wentyle :? (przod,tyl,gora,bok) wiec same wentyle wyjda mi 100zl,do tego jeszcze zimna katoda.BTW czy do akryl budy wystarczy jedna zimna katoda czy lepiej wsadzic dwie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 13 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2003 Aha jeszcze jedno pytanko.W ktorym miejscu najlepiej bedzie zamontowac katode ?? No i czy wystarczy jedna ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...