Skocz do zawartości
KSardas

Fortron 350w Tha-p - Starczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Komp: 7600GS, 2x512ddr2, dvd-rw, 1 hdd, A64 3200+ Tu wyszlo, ze potrzebuje 250W. Czy taki fortronik starczy, czy ma zaslaba linie 12V? Inne propozycje:

http://allegro.pl/item157174685_delta_350w...es_fvat_ss.html

http://allegro.pl/item157174685_delta_350w...es_fvat_ss.html

Czy ktorys z tych zasilek starczy, czy sa za bardzo przestarzale?

Edytowane przez KSardas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też by dało pewnie rade (do pewnego stopnia OC) tylko, że toto ma pojedynczą słabszą linię 12V - 18A.

A Fortron 25 ( a jeszcze zalezy jaki bo widziałem na własne oczy tha-p'a który miał chyba 19,5 A w pojedynczej linii na 12-tce) .

Edytowane przez 7600gs

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja posiadam dokładnie taki sam zasilacz (co widać w sygnaturze) i powiem jedno, z czasem może nie wystarczyć, ale nie dlatego, że być może kiedyś rozbudujesz swoja konfigurację.

U mnie zaopatrywał w prąd to co mam w podpisie, aż pewnego dnia, bez widocznej przyczyny przestał :). Musiałem wszystko odtaktować (oprócz karty graficznej), bo w przeciwnym razie komputer się notorycznie, nawet w Windows'ie, resetował. Mój znajmy miał identyczny zasilacz i na podobnej konfiguracji miał dokładnie to samo, kilka miesięcy wszystko działało i zaczęły się nagłe resety. Zmienił zasilacz i działa wszystko bez problemu.

Mój zasilacz to był leżak magazynowy, może tym są spowodowane późniejsze problemy.

Radzę Ci zaopatrzyć się w coś innego, w ostateczności zasilacz, który nie jest zmagazynowany gdzieś przez wiele miesięcy, ale to oczywiście Twój wybór.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie zaopatrywał w prąd to co mam w podpisie, aż pewnego dnia, bez widocznej przyczyny przestał :). Musiałem wszystko odtaktować (oprócz karty graficznej), bo w przeciwnym razie komputer się notorycznie, nawet w Windows'ie, resetował.

Czas odkurzyć ;) Nieraz kurz bardz psuje wydajność zasilaczy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak KSardas szukam taniego zasilacza, do 50zl najlepiej

mam semprona 2300+, r9550, plytka abit- nf-7

do tego jakiegos beznadziejnego codegen 300w model 200x

wystarczy ze podkrece procek z 1,6GHz na 1,8GHz i sie wylacza (tak ze trzeba odpiac zasilanie i ponownie podpiac, wiec stawiam ze to wina zasilacza)

mysle nad FORTRON mdn®/ tha-p lub DELTA 350 do tego kompa wystarczy i chyba lepszych do 50-60zl nie znajde?

mysle ze, niedlugo o zmianie na c2d 6300, gf-7300/7600, na to juz chyba nie wystarczy? oba oczywiscie mam zamiar o/c

pozdrawiam

finalowo forton vs delta ? co lepsze?

Edytowane przez bleys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi