Skocz do zawartości
Raffels

Płyta Główna Pod Am2

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Prawie wszystko do zmiany. Proc na x2 albo zwykły 3000+, płyta imho dfi, grafa na palita albo galaxy, dysk na seagate 7200.10, zasilacz na huntkeya 350/400W. Chyba że złożyć coś z C2D.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a po co mi proc x2? Nie ma wielkich różnic w taktowaniu a i na O/C mi nie zależy. Sprawdze tego zasilacza, co do hdd to znacznie lepszy 250GB jest Samsung, grafa hmmm też się zastanowie jeszcze. MOBO nie wiem, ten abit wydaje się byc niezły, ew. tą płutkę znalazłem:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31579

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm a po co mi proc x2? Nie ma wielkich różnic w taktowaniu a i na O/C mi nie zależy. Sprawdze tego zasilacza, co do hdd to znacznie lepszy 250GB jest Samsung, grafa hmmm też się zastanowie jeszcze. MOBO nie wiem, ten abit wydaje się byc niezły, ew. tą płutkę znalazłem:

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31579

X2 jest coraz częściej przydatne, to tak jakbys miał 2 proce. Co do hdd to mi sie wydaje ze seagate jest lepszy, czytałem ze jest szybszy i to sporo. Nad grafą się nie zastanawiaj, palit jest DUZO tanszy i się bardzo dobrze podkręca. Ja bym sie jeszcze zastanowił nad pamięciami, ale te tez mogą byc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Intel Core 2 Duo E6300 /1,86GHz, 2MB/ BOX 685zł

Asus P5NSLI /nForce 570 SLI/ 390zł lub Asus P5B /iP965/ 450zł

Geil 1GB (2x512MB) PC667 CL4 450zł

Geforce 7900GT od Galaxy 660zł http://www.morele.net/?pg=product_info&amp...rice&dspl=p

Seagate 250GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.10 310zł

Huntkey HK350AP moc ok 450W cena 200zł z zenfist.pl

Obudowa 200zł

Razem: 2895zł z asusem 2955zł, ceny proca, płyty, dysku i pamieci są z esc.pl, grafika morele.net, zasilacz zenfist.pl.

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę sobie skorzystać z tematu. Też składam komputer na tym sokecie i szukam jakieś alternatywy na płyte DFI poleconą w temacie zestawami. Nie wiem czemu ale wydaje mi się jak pójdę do sklepu to nie będą jej mieli na składzie. Dodam że bardzo mi nie zależy na OC. Bardziej na stabilności i żeby płyta była w miarę dobra.

No i czy ten wentylatorek na płycie mocno hałasuje. Mam zamiar wrzucić AC Freezera na proca przez co nie chce żeby mi coś innego hałasowało.

OT - Czy jak ktoś nie gra za dużo na komputerze to wrzucić mu zwykłą 64 czy już lepiej na przyszłość x2 ?

Edytowane przez siwy_bos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli nie DFI, to może Abit KN9 (na nF4). Po dwóch miesiącach użytkowania wiatraczka na 60%, nasz bohater wydaje z siebie lekki świst (przynajmniej tak jest w przypadku mojego egzemplarza ;))

Będąc w posiadaniu X2 nie zauważyłem niepożądanych skutków w postaci chwilowych freezów podczas jednoczesnego ściągania kilku dużych plików poprzez dc++, słuchania muzyki/oglądania filmów itp.

Edytowane przez micitek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi