Raffels Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Jak w temacie, szukam dobrej, w miare nie drogiej, stabilnej płyty głównej pod AM2 do Athlona 64 3800+ orleans. Nie zależy mi na O/C chodzi głownie o stabilność działania. Dzięki z góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Ile masz pieniędzy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffels Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 No chciałbym się zmieścić w przedziale 300-400zł. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Numbie Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Abit KN9 - tania, wydajna i cicha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffels Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Taki zestawik sobie składam. Wszelkie spostrzeżenia, co ew. wymienić a co dokupic mile widziane. Cena do 3000zł. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Prawie wszystko do zmiany. Proc na x2 albo zwykły 3000+, płyta imho dfi, grafa na palita albo galaxy, dysk na seagate 7200.10, zasilacz na huntkeya 350/400W. Chyba że złożyć coś z C2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3qu!l!br!um Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 @ Raffels Patrz mój sig. Zmien zasilacz na huntkeya 350W. Wszystko śmiga wyśmienicie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raffels Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Hmm a po co mi proc x2? Nie ma wielkich różnic w taktowaniu a i na O/C mi nie zależy. Sprawdze tego zasilacza, co do hdd to znacznie lepszy 250GB jest Samsung, grafa hmmm też się zastanowie jeszcze. MOBO nie wiem, ten abit wydaje się byc niezły, ew. tą płutkę znalazłem: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31579 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Hmm a po co mi proc x2? Nie ma wielkich różnic w taktowaniu a i na O/C mi nie zależy. Sprawdze tego zasilacza, co do hdd to znacznie lepszy 250GB jest Samsung, grafa hmmm też się zastanowie jeszcze. MOBO nie wiem, ten abit wydaje się byc niezły, ew. tą płutkę znalazłem: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=31579 X2 jest coraz częściej przydatne, to tak jakbys miał 2 proce. Co do hdd to mi sie wydaje ze seagate jest lepszy, czytałem ze jest szybszy i to sporo. Nad grafą się nie zastanawiaj, palit jest DUZO tanszy i się bardzo dobrze podkręca. Ja bym sie jeszcze zastanowił nad pamięciami, ale te tez mogą byc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aldam Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Bierz Abita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) Intel Core 2 Duo E6300 /1,86GHz, 2MB/ BOX 685zł Asus P5NSLI /nForce 570 SLI/ 390zł lub Asus P5B /iP965/ 450zł Geil 1GB (2x512MB) PC667 CL4 450zł Geforce 7900GT od Galaxy 660zł http://www.morele.net/?pg=product_info&...rice&dspl=p Seagate 250GB 7200rpm 16MB cache SATAII Barracuda 7200.10 310zł Huntkey HK350AP moc ok 450W cena 200zł z zenfist.pl Obudowa 200zł Razem: 2895zł z asusem 2955zł, ceny proca, płyty, dysku i pamieci są z esc.pl, grafika morele.net, zasilacz zenfist.pl. Edytowane 14 Stycznia 2007 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Dobry zestaw, tylko płyta do wymiany na Asus P5N-E SLI (nForce 650i SLI). Do oc jest lepsza niż te podane przez Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) Pozwolę sobie skorzystać z tematu. Też składam komputer na tym sokecie i szukam jakieś alternatywy na płyte DFI poleconą w temacie zestawami. Nie wiem czemu ale wydaje mi się jak pójdę do sklepu to nie będą jej mieli na składzie. Dodam że bardzo mi nie zależy na OC. Bardziej na stabilności i żeby płyta była w miarę dobra. No i czy ten wentylatorek na płycie mocno hałasuje. Mam zamiar wrzucić AC Freezera na proca przez co nie chce żeby mi coś innego hałasowało. OT - Czy jak ktoś nie gra za dużo na komputerze to wrzucić mu zwykłą 64 czy już lepiej na przyszłość x2 ? Edytowane 17 Stycznia 2007 przez siwy_bos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
micitek Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) Jeśli nie DFI, to może Abit KN9 (na nF4). Po dwóch miesiącach użytkowania wiatraczka na 60%, nasz bohater wydaje z siebie lekki świst (przynajmniej tak jest w przypadku mojego egzemplarza ;)) Będąc w posiadaniu X2 nie zauważyłem niepożądanych skutków w postaci chwilowych freezów podczas jednoczesnego ściągania kilku dużych plików poprzez dc++, słuchania muzyki/oglądania filmów itp. Edytowane 18 Stycznia 2007 przez micitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kes34 Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 (edytowane) Za ta kase to zdecydowanie zestaw z c2d, np. jak kolega powyzej podal, tyle ze grafike bym na palita 7900gs zmienil (zawsze pare zl do przodu :) ). Edytowane 20 Stycznia 2007 przez kes34 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...