G-Dave Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 Witam Planuje zakup laptopa - moge przeznaczyc na ten cel +- 4000 zl. Laptop będzie zastępował normalnego kompa i będzię głównie używany do oglądania filmów, surfowania w internecie, pracy w Office (a także od czasu do czasu wykorzystywany on będzie do gier, a więc musi posiadać odpowiednią kartę graficzną - nie muszą to być super detale, ale takie aby dało się czerpać z gry przyjemność). Zalezy mi aby to była 17", żeby miał procesor dwurdzeniowy oraz 1GB ramu. Ponadto jak już wspomniałem jakąś średnią karte graficzną oraz bajery typu BT itp. Dysk Może mieć 60 GB. Fajnie , żeby baterie trzymały teoretycznie chociać te 2-2.5h Co polecacie? Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 14 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2007 (edytowane) W tej cenie i z takim wymaganiami to nic nie polece <_< edit. Z ciekawosci poszukalem troche i w ogole zapomnij. 5k to jest absolutne minimum, ale nawet nie licz ze 1gb, srednia grafa, BT i pare innych detali dostaniesz w tej cenie. Zeby spelnic te wymagania - conajmniej musisz dolozyc jeszcze ze 2k do obecnego budzetu. pozdro Edytowane 14 Stycznia 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G-Dave Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 To w takim razie niech będzie te 512 MB i moze chociaż jakiś x300 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) W tej cenie i z takim wymaganiami to nic nie polece <_< Da się coś znaleźć B-) :arrow: http://sklep.vobis.pl/produktinfo.aspx?symbol=874765 Edytowane 15 Stycznia 2007 przez wegorz91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) Nie no, nie ma bata. ZA duzo chcesz za zbyt maly cash. Tutaj masz 2 propozycje za 4k http://www.laptech.pl/product_info.php?products_id=140 http://www.emobilne.pl/product_info.php?products_id=542 W obu przypadkach: zintegrowana grafa, 512 ramu, w przpadku Aristo bateria 6komorowa wiec na bank nie pociagnie 2,5h. I tak jak mowilem, cokolwiek rozsadnego zaczyna sie od 5k w gore : http://www.emobilne.pl/product_info.php?products_id=543 dobra grafa, 2 rdzenie, 512 ramu wiec pewnie trzeba bedzie dokupic, 80gb dysk. Czyli to co mniej wiecej bys chcial. edit. faktycznie, nie bralem prockow Ati pod uwage. Dla mnie w lapkach jakos tylko Intel istnieje. Edytowane 15 Stycznia 2007 przez maSTHa212 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 faktycznie, nie bralem prockow Ati pod uwage. Dla mnie w lapkach jakos tylko Intel istnieje.ATI ?? B-) A tak po za tym turiony takie złe nie są... A do tego mamy 7300 i przy tej grafice możemy już w jakieś gry pograć.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Nie mowie ze sa zle, ale ze gorsze od swoich odpowiednikow u Intela. Poza tym kolega chcial jako tako pograc, dlatego szukalem tez przynajmniej sredniej karty. IMO powinien dolozyc troche hajsu i miec spokoj na jakis czas niz obcinac rozne elementy, ale decyzja nalezy do niego. No i Twoja propozycja to Acer, ale niech bedzie ze to sie nie liczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wegorz91 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgadzam się że lepiej dopłacić i mieć spokój ale na upartego da się zmieścić .... A to że ACER to aż tak źle :oops: ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Nie chce kolejnej burzy wywolywac, ale ja osobiscie W OGOLE nie biore Acera pod uwage jesli szukam lapka. Za duzo mialem z nimi przejsc, raczej postoje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) http://techmarket.pl/shop.php?a=lista_prod...utto&ordd=0 no tylko serwis w usa...realizowany przez te firme ups pomylilem 4k z 5k ;/ no coz Edytowane 15 Stycznia 2007 przez shrek999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G-Dave Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Nie chce kolejnej burzy wywolywac, ale ja osobiscie W OGOLE nie biore Acera pod uwage jesli szukam lapka. Za duzo mialem z nimi przejsc, raczej postoje.Też bym wolał, aby to była któraś z firm: Toshiba, Asus, IBM (ewentualnie jakaś jeszcze, ale na pewno nie Acer) Z tego co mi oferował pewien koleś to proponował: -Toshiba Satellite P100-257 http://morele.net/?pg=product_info&PRD_id=64511 -Packard Bell EasyNote SW51-110 http://www.hoopla.pl/product_info.php?prod...7210&ref=16 Bardziej polecał Toshibe. Co Wy na to? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Packard Bella nie tykaj nawet patykiem, badziewie straszne. Co do tej Toshiby to jest spoko, tyle ze grac sie na tym nie da, zintegrowany GMA. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 edit. faktycznie, nie bralem prockow Ati pod uwage. Dla mnie w lapkach jakos tylko Intel istnieje. chyba o inna firme ci chodzilo tez na A............... A.....MD ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Ofkoz ze chodzi o AMD, chociaz po polaczeniu to nie jest az taki blad ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G-Dave Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 W takim razie skoro w 17" się nie zmieszczę to moze coś z 15.4" ? Oczywiście wymagania podobne (może wyjdzie nawet taniej?) Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Myślę, że tu już bardziej realnie podchodzisz do sprawy ;) Trochę ponad 4k, ale myślę, że warto Asus F3JC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 OT trzeba tego linka z tą nazwą firmy do intela podesłać ;) /OT narcyz dobrze prawi, ten modelek jest bezkonkurencyjny w tej cenie, no chyba, że dopuszczasz możliwość kupna Acera itp. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
G-Dave Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Ok, trochę mnie nie było, ale wróciłem bo dostałem propozycję od kumpla kupna taniej jednego z trzech: Asus A8JN - 4P008 HP Compaq nx7400 Lenovo N100 Który z tych trzech najlepszy ze względu na cechy, które pisałem wcześniej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...