Skocz do zawartości
Roxas

Jaka Temperaturke Powinien Miec Pentium Iii 700 Mhz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jaka temperaturke powinien miec Pentium III 700 mhz ?? Aktualnie mam miernik i pokazuje mi 35 stopni no ale niewiem czy to dobrze i ile powinno byc ?? chcialbym zeby dobrze chodzil ;) chcialem mu dac inne chlodzenia ale radiator niepasuje to tylko wymienilem wentylator bo ten stary zabardzo halasowal.

Edytowane przez Roxas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sory pomylka to jest pentium III 700 mhz ;) i aktualnie chodzi juz 46minuty i temperaturka w tej chwili wynosi 38 stopni C

A temperature mierze programem SpeedFan 4.31

Edytowane przez Roxas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje poprzednie Pentium II na FSB 83 (333MHz) miało 75 stopni i ryrało tak jakieś pół godziny, dalej bałem się sprawdzać :>

Kajś dawno temu wyczytałem, że PII działały do ~85 stopni, PIII jakoś też w okolicach, ale mogę się mylić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To fajnie macie bo mi celina 700 dzialala na 93 *C jakies 5 minut, wiecej sie juz balem (980 MHz na coolerze od pentium :lol: ) Pozniej juz normalnie jakies 2 lata dzialala a pozniej ja sprzedalem jako niekrecona :wink:

edyt

Mierzone programowo nie pamietam czym :-P

Edytowane przez deadfrog

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O_o ja tego procka niechce spalic on ma dzialac prawidlowo (podkrecac nic go nie podkrecalem wiec dziala na standardowych ustawieniach) to przy jakiej temperaturze powinienem sie juz bac ?? narazie mialem max 38 stopni c ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wszystko zalezy od procka ;) ale mysle ze wlasnie do 70* nic mu sie nie powinno stac :)

Oj przy 70 to już trochę strach, może nie padnie, ale może być niestabilny... zaś 38*C to kompletny light dla tych procków, wręcz ideolo temperaturka...

Edytowane przez -=Qroń=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na swoim PIII 866MHz mialem 28-30*C [ net/gg ] w po graniu max 36*C tylko ze mialem cooler speedzone za 45zl :)

Widzalem filmik jak z jakiegos pentiuma i durona/athlona zdejmowali cooler procki amd padly odrazu a pentiak nie [ w tle byl quake3 i pokaz jak spadaja fps ] ma ktos ten film ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Filmik znajdziesz na Tom's Hardware Guide :arrow: http://www.tomshardware.pl/cpu/20010917/heatvideo-06.html

Podczas tego testu Pentium 3 się wyłączył, Pentium 4 spowolnił do tego stopnia że nie dało się grać, a Athlony się spaliły.

Co do teperatury, jak zwykle nie powinno się przekraczać 45-50 stopni C. Twoja temperatura jest jak najbardziej OK.

Edytowane przez YogiCK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WOW no no :D ladnie sie procki skopcily :D szkoda tylko ze malo efektow wizualnych (spodziwalem sie jakis ladnych swiatelek okraszonych dymem lub troche ognia :]) heh no ale coz ja dodam ze od czasu zainstalowania uaktualnienia do sterownikow chipsetu mojej plyty glownej przestal dzialac mi proglem SpeedFan niepakazuje juz temperatur....

edit: natomiast everest pokazuje w tej chwili temperaturke 33 stopnie na procku.

Edytowane przez Roxas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaka temperaturke powinien miec Pentium III 700 mhz ?? Aktualnie mam miernik i pokazuje mi 35 stopni no ale niewiem czy to dobrze i ile powinno byc ?? chcialbym zeby dobrze chodzil ;) chcialem mu dac inne chlodzenia ale radiator niepasuje to tylko wymienilem wentylator bo ten stary zabardzo halasowal.

Wszystko ok, nie masz sie co martwić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja wam powiem na podstawie wieloletnich doswiadczen na s370 ze do 60 jest satabilny jak skala a powyzej zaczyna byc gorzej(testowane na dwoch celeronach 700@1050 i jednym p3 733@916)

a mój tualatin 1GHz ma 25 stopni icon_lol.gif

ale tualatin to 0.13m a nie 0.18 jak coppermine

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem że to troche inna architektura budowy procka ale:

Mój tualatinek 1.0 wykręcony jak w sygnaturce w stresie (liczenie SETI) ma temp. 40-42 stopnie przy napięciu 1,55 V!

Przy innym coolerze czyt. gorszym powyżej 52 stopni procek gupiał, więc nie wiem jak to się ma do maksymalnych temp. podanych przez producenta!!???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi