gentillo Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) Witam. Mam w robocie małą sieć. Kompy są podłączone do routera pentagrama. I jest problem z kompem na którym mam win98. I jest on dość dziwny. Na tym kompie chodzi internet, a nie ma połączenia z zasobami sieciowoymi z innych komputerów. Wszystkie pozostałe mają zainstalowany XP. W otoczeniu sieciowym jest pokazany tylko komp z 98. CO dziwniejsze czasami inne komputery pojawiają się na chwilę. Ale generalnie ich nie widać. Kompy z xp widzą się bez problemu. O co może chodzić?? Aha. Na kompach z XP także nie widać tego z 98. Edytowane 15 Stycznia 2007 przez gentillo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Hehe :D Problem dosyć dziwny sam głowiłem się, o co chodzi. Co ciekawe jak Internet był rozłączony komputery się widziały i można było przesyłać dane, w moim przypadku pomogło przeinstalowanie obu komputerów na raz , czyli pierwszy z XP i drugi z win98se. Przed instalowaniem dalszych programów najpierw zrobiłem sieć i udostępnianie netu. Dodam, że problem czasami się powtarza nawet przy winXp zainstalowanych na obu komputerach. W tej chwili jest dobrze ale kto wie jak sięć będzie się zachowywała jak jeden komputer będzie trzeba przeinstalować :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Są kłopoty właśnie w sieci z mieszanymi systemami tzn win 98 a 2k xp itd. Typowy problem, nie wiem czy w kreatorze sieci dla xp nie ma opcji że ta sieć będzie miała systemy z lini 98 Me bo mi się przypomina że coś takiego tam pisało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...