Skocz do zawartości
gentillo

Win 98 Lan Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam w robocie małą sieć. Kompy są podłączone do routera pentagrama. I jest problem z kompem na którym mam win98. I jest on dość dziwny. Na tym kompie chodzi internet, a nie ma połączenia z zasobami sieciowoymi z innych komputerów. Wszystkie pozostałe mają zainstalowany XP. W otoczeniu sieciowym jest pokazany tylko komp z 98. CO dziwniejsze czasami inne komputery pojawiają się na chwilę. Ale generalnie ich nie widać. Kompy z xp widzą się bez problemu.

O co może chodzić??

Aha. Na kompach z XP także nie widać tego z 98.

Edytowane przez gentillo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe :D Problem dosyć dziwny sam głowiłem się, o co chodzi. Co ciekawe jak Internet był rozłączony komputery się widziały i można było przesyłać dane, w moim przypadku pomogło przeinstalowanie obu komputerów na raz , czyli pierwszy z XP i drugi z win98se. Przed instalowaniem dalszych programów najpierw zrobiłem sieć i udostępnianie netu.

Dodam, że problem czasami się powtarza nawet przy winXp zainstalowanych na obu komputerach.

W tej chwili jest dobrze ale kto wie jak sięć będzie się zachowywała jak jeden komputer będzie trzeba przeinstalować :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Są kłopoty właśnie w sieci z mieszanymi systemami tzn win 98 a 2k xp itd. Typowy problem, nie wiem czy w kreatorze sieci dla xp nie ma opcji że ta sieć będzie miała systemy z lini 98 Me bo mi się przypomina że coś takiego tam pisało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi