Zyst Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 (edytowane) Witam Jakis czas temu podpisalem umowe z netia na dostap do neta za posrednictwem wimaxa 2mb. Nie bede was zanudzal informacjami o tym jak panowie z netii kiedy juz sie pojawili z miesiecznym opuźnieniem w ramach sprawdzania lacza po montazu anteny zavirowali mi kompa. Sprawa jest taka ze po formacie systemu odpalam neta i pierwsza rzecz co robie wchodze na dsl.cz sprawdzic jak tam moje lacze sie sprawuje... no i okazuje sie ze jedynie 1,1-1,3. Odpalam rapidshare i faktycznie predkosc w granicach 140kbps ... Chwytam wiec za telefon i dzwonie na infolinie. Dowiaduje sie od pana ze ta strona jest niemiarodajna i ze on mi poda ichny niezamulony serwer FTP i sprawdzimy lacze... no i wszystko wspaniale jest nieco ponad 256. Tyle ze nigdzie tyle nie moge wyciagnac na pojedynczym pliku ! Przy sciaganiu 2-3 rzzeczy na raz , faktycznie po zsumowaniu jest ~~256kbps ale wczesniej mogłem swobodnie sciagac z pelna szybkoscia z wiekszosci stronek a teraz lipa ;( Czy ma ktos moze jakis pomysl co moze byc przyczyna takiego zachowania ?? Jutro zadzwonie znow prawdopodobnie na infolinie bo cos tu nie gra... Any idead whats going on ? Bede wdzieczny za pomoc Pozdrawiam Edytowane 15 Stycznia 2007 przez Zyst Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 po co pomoc ?? wg mnie wszystko jest ok :] ps i popraw te bity na Bajty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyst Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 To powiedz mi czemu dsl.cz pokazuje mi tylko ~1.2mb ? tylko nie mow mi ze jest nie miarodajna - bo kiedy ostatnio mi tyle licznik pokazywal okazalo sie ze moje polaczenie jest w trakcie konfiguracji... a potem juz normalnie 2mb. Dziwne to jest.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Mnie dsl.cz na wi-fi 768 kbps pokazuje czasami 3,3 mbps więc wiesz ... faktycznie miarodajne źródło :D polecam http://test.4web.pl jak już ... jak na razie najlepszy miernik po Polskiej sieci ... a dalej to nie wiem ... może mcafee ?? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
veXus Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Neo 2MB dsl.cz 1,659 Mbit/s test.4web.pl 1.75 Mbps Jak widzisz te testy nie sa zbyt wiarygodne, raz pokaze wiecej, raz mniej. U mnie tez zadko kiedy sciaga powyzej 240KB/s. Wszystko zalezy od servera z ktorego ciagniesz. imo wszystko z twoim laczem jest w porzadku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyst Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Ehh no na wszystkich miernikach pokazuje mi ten sam zakres czyli mniejwiecej 150KBps I zeby było smiesznie to 99% downloadow wlasnie ma taki wlasnie transfer. Poprostu nie chce mi sie wierzyc ze sa takie zbiegi okolicznosci ze przed formatem te same rzeczy z tych samych źrodel zasysalem po 250-260 a teraz 150... no i nie mowiac o tym ze najbardziej boli mnie iz rapid nie zachrzania tak jak zachrzanial bo tam nie moge sobie pozwolic na sciaganie kilq pliqw na raz. szlagby to ..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Mnie dsl.cz na wi-fi 768 kbps pokazuje czasami 3,3 mbps więc wiesz ... faktycznie miarodajne źródło :D polecam http://test.4web.pl jak już ... jak na razie najlepszy miernik po Polskiej sieci ... a dalej to nie wiem ... może mcafee ?? Pozdrawiam. A co Ty na to (test na test.4web.pl) Obecnie szybkość Twojego łącza mierzona od serwera TEST.4WEB.PL wynosi: 136.53 Mbps możesz ściągać z szybkością 17.07 MB/sec. z naszych serwerów. Tymczasem 256 kb/s to już dużo jak mam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC_Speaker Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Miałeś gdzieś po drodze zcache'owane :D kiedyś jak mi wywiało na ekranie 200 Mbps to nie wiedziałem czy się śmiać czy rechotać :D Mnie się czasami zdarza jak się TPSA wyłoży a robią to srednio raz na miesiąc... wtedy mam do dyspozycji jakieś 4 z 6 Mbitów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zyst Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 dzisiaj rano zadzwoniłem jeszcze raz do panow z netii i poprosilem aby jeszcze raz spojrzeli w monitory... i po krotkim tescie wyszlo na to ze strata sygnalu wynosi ... 44%-maja prawdopodobnie cos ze sprzetem Tak wiec temat sie wyjasnil Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojoT Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Jak dla mnie najlepszy tester to http://performance.chello.at:81/ Podał mi kiedyś gość o pomocy technicznej net24. A propos 'JAJEC' z net24, to nie tylko tepsa leci w xxxx. Mam pakiet premium (bez '+'), jak podpisywałem z nimi umowe, premium znaczyło 640kbit. Po 2 miesiącach premium, zastąpili 'premium+' o prędkości 1Mbit. Wszystko ok, polepszają oferte i spoko, ale... Na święta raczyli mi wysłać ulotkę informującą że osoby z pakietami z PLUSEM dostają gratisowo zbiększenie prędkości. I tak premium z plusem wywindowali z 1 do 2Mbitów:[ Takie podwojenie prędkości, zajefajnie prawda? A ja nic kxxxa nie dostałem, bo mam pakiet bez plusa:[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 28 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Stycznia 2007 Witam Jakis czas temu podpisalem umowe z netia na dostap do neta za posrednictwem wimaxa 2mb. Nie bede was zanudzal informacjami o tym jak panowie z netii kiedy juz sie pojawili z miesiecznym opuźnieniem w ramach sprawdzania lacza po montazu anteny zavirowali mi kompa. Sprawa jest taka ze po formacie systemu odpalam neta i pierwsza rzecz co robie wchodze na dsl.cz sprawdzic jak tam moje lacze sie sprawuje... no i okazuje sie ze jedynie 1,1-1,3. Odpalam rapidshare i faktycznie predkosc w granicach 140kbps ... Chwytam wiec za telefon i dzwonie na infolinie. Dowiaduje sie od pana ze ta strona jest niemiarodajna i ze on mi poda ichny niezamulony serwer FTP i sprawdzimy lacze... no i wszystko wspaniale jest nieco ponad 256. Tyle ze nigdzie tyle nie moge wyciagnac na pojedynczym pliku ! Przy sciaganiu 2-3 rzzeczy na raz , faktycznie po zsumowaniu jest ~~256kbps ale wczesniej mogłem swobodnie sciagac z pelna szybkoscia z wiekszosci stronek a teraz lipa ;( Czy ma ktos moze jakis pomysl co moze byc przyczyna takiego zachowania ?? Jutro zadzwonie znow prawdopodobnie na infolinie bo cos tu nie gra... Any idead whats going on ? Bede wdzieczny za pomoc Pozdrawiam Zauważ że podczas ściągania pliku, waże jest też z jakiego serwera go ściągasz i jaką ten serwer prędkością wysyłania dysponuje... to że na jednym pliku nie możesz wyciągnąć max łącza, a wyciągasz ją podczas zasysania kilku, to normalna rzecz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...