Skocz do zawartości
RaV[666]

Kto da wiecej ;] [WCPUID] [CCR]

Rekomendowane odpowiedzi

Sorry jak na PIV to lipa ale to tylko AC.

Jutro założe WC + 172 Peltier i coś sprubuje

Jak by mi ktoś tego benchmarka na mail-a wyslął to zobacze co potrafie

PIV Northwood 1.8 - Chłodzony AC marki Spire za 40 PLN ze sklepu

i najtańsza biała pasta. Vcore 1.8 V wiem że to mało ale <span style="color:red;">[ciach!]</span>ny steping. Niektórzy z AMD-kami mnie zadziwiają z FSB na posiomie 240 nieżle.

Sorry nie moge pokazać Capture jak mi ktoś nie chce wierzyć wyśle mailem

Mniej więcej w skrucie tylko FSB 170 i takt 305x

Jak ktoś wątpi wyśle mailem zrzut z WCPUID

Szkoda że w PIV nie można mnieniać mnożnika.

Chyba że ktoś ma na sprzedanie Intel P IV Northwood Confidental

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i najtańsza biała pasta. Vcore 1.8 V wiem że to mało ale <font color="#FF0000">[ciach!]</font> steping. Niektórzy z AMD-kami mnie zadziwiają z FSB na posiomie 240 nieżle.

Mniej więcej w skrucie tylko FSB 170 i takt 305x  

Jak ktoś wątpi wyśle mailem zrzut z WCPUID

Szkoda że w PIV nie można mnieniać mnożnika.

Chyba że ktoś ma na sprzedanie Intel P IV Northwood Confidental

wyślij mi go to wsadze do siebie na serwer i będziesz mógł sie oficjalnie chwalić...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I oczywiście dołączam CCR

CCR 2002 - Plik wyników

Wynik ogólny : 8323

Suma kontrolna : DAHB

Wyniki szczególowe

Render : 6369

Integer : 10161

Float : 3906

Pamięć : 17525

MMX : 13426

Jutro zrobie jak będzie zimniejszy ma 32 C

Dla mnie lipa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I oczywiście dołączam CCR

CCR 2002 - Plik wyników

Wynik ogólny : 8323

Suma kontrolna : DAHB

Wyniki szczególowe

Render : 6369

Integer : 10161

Float : 3906

Pamięć : 17525

MMX : 13426

Jutro zrobie jak będzie zimniejszy ma 32 C

Dla mnie lipa

ale masz poj... wyniki... 8O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cuz, dziadek palomino nie dogoni was przy pierwszych testach FC ale juz calkiem niezle mu idzie a szykuje sie jeszcze 20C spadek temp ;] 2.2ghz powinno dzialac ;]

na 2.13ghz mam 8500 w ccr.... zara uploaduje na serwerek i dam zrzut jak kto nie wierzy ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm póki co mam tyle.. :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na CCR jestem drugi :D z Athlonkiem 1700+. Sprzet chłodzony jest przez Prometeie.Resztę możecie zoabczyć na mojej stronce.Sprzęt bootuje sie powyżej 3Ghz tylko problem jest już z Windowsem , ale to jest chyba wina pamiątek.

Prometeia

CCR 2002 - Plik wyników

Wynik ogólny : 11587

Suma kontrolna : ****

Wyniki szczególowe

Render : 11200

Integer : 11252

Float : 11155

Pamięć : 14051

MMX : 12216

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm póki co mam tyle.. :D

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Na CCR jestem drugi :D z Athlonkiem 1700+. Sprzet chłodzony jest przez Prometeie.Resztę możecie zoabczyć na mojej stronce.Sprzęt bootuje sie powyżej 3Ghz tylko problem jest już z Windowsem , ale to jest chyba wina pamiątek.

Prometeia

CCR 2002 - Plik wyników

Wynik ogólny : 11587

Suma kontrolna : ****

Wyniki szczególowe

Render : 11200

Integer : 11252

Float : 11155

Pamięć : 14051

MMX : 12216

ej opanuj sie i daj se spokoj z takim niskim FSB!! daj 15x196mhz i sklep im wszystkim dupe!. W CCR duzo daje FSB bo to w koncu Chipset - CPU - Memory testuje. Mysle ze jakby dorwac 8RDA i 2x256mb co by chulaly ladnie + i dac do twojej obudowy z twoim procem to Lancer został by w tyle... Ale kto wie moze 15x196mhz i pamieci @2/2/2/5/2/1T (oby na tyle poszly) na 196mhz to powinienes skopac mu dupe...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sily sie juz scigac....

cos mi sie robi z dyskiem...

jak zapodam za wysokie timingi pamiatek np: 4.2.2.2,0 to się nie uruchamia... albo nie znajduje, alebo gubi partycje nfts...

bummer...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeszcze jutro może coś spróbuje pozmieniać w ustawieniach , a może uda się jeszcze coś więcej wydusić z tego proca.Chociaż nie rozumiem dlaczego wszystko powyżej 163Fsb powoduje zwiechy ??Mnożnik działa bez problemu do 22.5x vcore max 2.32 idzie .vmem mam ustawione na 2.95V . Zastanawiam sie tylko ile ten proc może wytrzymać vcore narazie jest 2,175V ,temp ok czyli poniżej zera na procu chociaż sam system ma prawie 50C, a to już jest dość dużo..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i najtańsza biała pasta. Vcore 1.8 V wiem że to mało ale <font color="#FF0000">[ciach!]</font> steping. Niektórzy z AMD-kami mnie zadziwiają z FSB na posiomie 240 nieżle.

Wczoraj ustawiłem go na 18x166 co daje 3 GHz :), podniosłem mu napięcie do 1.6 Testy w Sandrze przechodzi, ale na gierach sie wiesza. Ma jednak za niskie napięcie, a na moim standardowym chłodzeniu boje sie podnieść wiecej niz 1.6 v. Bedzie miał po prostu za wysoką temperaturę. Radiator założyłem tak jak wyciągnąlem z pudełka. Zastanawiam sie czy nie zerwać folii termoprzewodzącej, która jest przyklejona od spodu, i nie posmarować procka pastą.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jeszcze jutro może coś spróbuje pozmieniać w ustawieniach , a może uda się jeszcze coś więcej wydusić z tego proca.Chociaż nie rozumiem dlaczego wszystko powyżej 163Fsb powoduje zwiechy ??Mnożnik działa bez problemu do 22.5x vcore max 2.32 idzie .vmem mam ustawione na 2.95V . Zastanawiam sie tylko ile ten proc może wytrzymać vcore narazie jest 2,175V ,temp ok czyli poniżej zera na procu chociaż sam system ma prawie 50C, a to już jest dość dużo..

a jaki masz dzielnik dla pamieci ustawiony? dzielnik CPU:MEM przy kręceniu FSB powinien wynosić 1:1 czyli standartowe ustawienia dla procesora 266/266. Moze masz ustawione 4:5 czyli 266/333 standart wtedy na FSB 163mhz pamięci mają 203mhz i mogą nie wytrzymywać!. Wrzuć sobie mnożnik x10 ustaw pamięci na 1:1 czyli standartowo dla procka 266/266 i kręć FSB! ile wlezie w ten sposób na 10*XXX wykryjesz bez problemu najwyzsze FSB jakie wytrzymuje system/pamięci ,bo proc wytrzyma na bank. Co do Vcore to mysle ze przy twoim chłodzeniu nie stanowi ono zadnych problemów... Choć do codziennej pracy nie wychodził bym poza 2.0V...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CHris 75 , bylem na twojej stronie o PROMETEI , masz tam w galerii zdjecia na ktorych jest athlon ale na rdzeniu PALOMINO , to w koncu jakiego masz ATHLONA - 0.13 czy starszego brata???

Troche to dziwne pewnie palomino na te prawie 3ghz by nie poszedl. Berkut osiagnal 2.13 i mu procek umarl - , czy testowales tego palomino na ile poszedl???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CHris 75 , bylem na twojej stronie o PROMETEI , masz tam w galerii zdjecia na ktorych jest athlon ale na rdzeniu PALOMINO , to w koncu jakiego masz ATHLONA - 0.13 czy starszego brata??? 

Troche to dziwne pewnie palomino na te prawie 3ghz by nie poszedl. Berkut osiagnal 2.13 i mu procek umarl -  , czy testowales tego palomino na ile poszedl???

Pewnie robił zdięcia gdy miał jeszcze Palomino :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Drag- to NAPENO nie byl max, mialem na parowniku LEDWIE -20C z obciazeniem (zreszta miedzy obciazeniem a bez obciazenia nie wydzialem roznicy taka mam wydajnosc @ -20C ;], po tym jak zalozylem izolacje na tzr'a i spolka to temp. odrazu spadla z -20C do -43C... niestety, izolacja byla za sztywna.... przypuszczam wiec ze kolejne 20C spadku a moze by 2.2ghz chodzilo....

mam duze problemy z fc ostatnio ale wszystki sie rozwiaze niedlugo, odpowiedz w topicu o fc za sekunde ;]

Taki maly off topic, ile macie na tych swoich prometeiach z 120W obciazeniem na parownikach ? Ja podczas 1 testu mojego fc mialem -20C z obciazeniem czy bez bo mam problemy z odprowadzaniem freonu z parownika i za bardzo otwarta dysza tzr'a (gdyby sie dysza domykala mialbym -50C spoko bez obciazenia)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm... Panowie a ruszenie Celka 600 na 950 przy temperaturze 41 bez WC to dobry wynik czy taki sobie zupelnie przecietny? Bo wlasnie to zrobilem i nie wiem nawet czy byc z siebie zadowolonym czy nie... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmmm... Panowie a ruszenie Celka 600 na 950 przy temperaturze 41 bez WC to dobry wynik czy taki sobie zupelnie przecietny? Bo wlasnie to zrobilem i nie wiem nawet czy byc z siebie zadowolonym czy nie... :D

witam na forum. jesli to celeron na vcore 1.5 to bardzo ladnie, jesli na 1.7V to niewiele, powinno byc conajmniej fsb 100 czyli 1035mhz. Mysle, ze to 1.7V, wiec przestaw zworke na plycie na 100mhz i podnies troche napiecie.

update: sorki za to powyzej, pojebalem cos z liczeniem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

To na razie max jaki da sie wykrecic. Moglbym jeszcze zyskac pare Mhz ale przy FSB 108 (970MHz) winda zaczyna sie resetowac (mimo ze wiatrak jest ledwo letni). Bede musial pokombiowac. Jakies sugestie?:)[/img]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na steping 6 to całkiem nieżle.

Jeśli chodzi o temp to troche dużo ale na A/C nie wyciśniesz więcej niż 1.1 GHz. Nie wiem jaką masz płytę. CO do niektórych odp Cel 600 i 566 Vcore 1.5 ja miałem 566 i szedł mi na 850 z A/C. Czekam na płyte i pokaże co potrafi Copermine tyle tylko że P3 650 + WC + Peltier 172 W

Mam steping A0 dla WCPUID 0 więc powinien się dobrze kręcić.

Odnośnie kolegi z PIV + BOX Cooling. Zerwij to czarne i posmaruj nawet najtańszą pastą będzie lepiej. Tylko dobrze oczyść aluminium z tego czarnego. Z doświadczenia wiem że bardzo się to brudzi. No i oczywiście zmień wentyl na jakiś huragan. ja na BOX-sie urzywałem 1.675 B Vcore

Wiem że moje wyniki są po<span style="color:red;">[ciach!]</span>e ale to PIV ale jak wiesz Athlon ma chyba trzy potoki zmiennoprzecinkowe. A PIV tylko jeden. Więc i tak nieżle. Z tym że rzeszta jest w normi. Jak myśle. Z resztą ja i tak pracuje na STREAM-ach więc float mi nie jest za bardzo potrzebny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...