Lisek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 To i ja coś wrzuce :) Teraz czekam na Nukleon'a 1, bo aktualnie jade na takim śmiesznym bloku (jeden z pierwzsych Mate'a). A ten sie niestety nie mieści na 8RDA+, tzn. mieści sie, ale jeden kondensator jest mocno wygięty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Moje z wyniku w podpisie chodziły (i chodzą nadal, choć jedna jest już inna) na 418MHz 2.5/3/3/7 i wynik mam ciut lepszy. Ale (S)Mark mnie rozkłada - na jakich ustawieniach karty to było? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Dzieki. Rewelacyjne sa pamieci TwinMOSA, ktore z 333 ida na 420 na cas2 :) Moje z wyniku w podpisie chodziły (i chodzą nadal, choć jedna jest już inna) na 418MHz 2.5/3/3/7 i wynik mam ciut lepszy. Ale (S)Mark mnie rozkłada - na jakich ustawieniach karty to było? 300/600 8) powaznie. wiecej nie krece bo mam gf4boostera na 5V i rdzen nie wytrzymuje, pamieci tez wiecej za bardzo nie chca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Mój GF chodzi maxymalnie na 285Mhz a pamięci bez artefaktów na 640MHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Mój GF chodzi maxymalnie na 285Mhz a pamięci bez artefaktów na 640MHz a robiles cos z rdzeniem? jakas pasta chociaz pod radiator? u mnie na poczatku chodzil max okolo 290, po przesmarowaniu dobil do 300. a na pamieci nie poradze. 4ns, nawet nie wiem jakie, bo maja radiatory firmowo. Musialbyl jakies lepsze przykleic na stale, ale 640 i tak bym nie dal rady wykrecic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 DO WSZYSTKICH - dlaczego w WCPUID pokazuje mi że mój proc ma tylko 64K L2 cache???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 2 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2003 On nawet fabrycznie był dobrze posmarowany. Sam przetestowałem trzy różne pasty (w tym jedną srebrną) i żadnej różnicy. Może ten wielki radiator Leadteka nie jest po prostu najlepszy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Mały updejcik ;) Duronik 10x156 CCR 2002 - Plik wyników Wynik ogólny : 6267 (kto da więcej na DURONKU ???) Suma kontrolna : BCDQ Wyniki szczególowe Render : 5945 Integer : 5902 Float : 5906 Pamięć : 8782 MMX : 6412 Po zmianie biosu na 1,33A (nieoficjalny) zyskałem trochę regulacji w biosie i +1MHz FSB z wejściem do windy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 JA dam wiecej :wink: jak juz uda mi sie wkoncu zmontowac chlodzenie wodne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 JA dam wiecej :wink: jak juz uda mi sie wkoncu zmontowac chlodzenie wodne. To Ty mistrzu miałeś te wysokie wyniki Ramu ?? Na ile Ci się budzi proc ?? NIe dasz rady ... ;) pozdrówka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 to i ja zpodam na razie tylko WhatCPU - ram będe miał w poniedziałek to zapodam także CCR :) Chłodzenie jak w podpisie + zima cooling :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 to i ja zpodam na razie tylko WhatCPU - ram będe miał w poniedziałek to zapodam także CCR :) quote] Mistrzu - czcioneczki w podpisie trochę większy by się zdały ... Ale wynik ... GRATULACJE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaV[666] Opublikowano 3 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2003 No no :) ,im impressed :wink: ,wkoncu ktos na powietrzu wiecej z proca wydusil :) ,congrats :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 yotomeczek => tak to ja mialem ten wysoki wynik ramu :) procek na tej gownianej plycie, smiesznym chlodzeniu i standardowym napieciu poszedl na 1200 a z napieciem + 7,5% mial stabilne 1267 (zrzut z Wcpuid jest dzies na forum), w POST najwiecej mialem 1300. Wiec sadze, ze jak go lepiej schlodze to moze i na tym MoBo uda mi sie go niezle wykrecic, ale, zeby sie przekonac musze jeszcze poczekac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Ja narazie jestem 14. z wynikiem 10579pkt. Proc 2537Mhz VCore 1.95 RAM 4-2-2-2 . Wentyl "ósemka" skierowany na SB. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Widzę że dla durniów nie mam wielkiej konkurencji co do magistrali: Ale nie można powiedzieć by to było stabilne. Znaczy winda sięładuje bezproblemowo ale agp już dość wysokie i niestety grafa odmawia współpracy (trzeba jądo porządku przywrócić :wink: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Widzę że dla durniów nie mam wielkiej konkurencji co do magistrali... Ale nie można powiedzieć by to było stabilne. Znaczy winda sięładuje bezproblemowo ale agp już dość wysokie i niestety grafa odmawia współpracy (trzeba jądo porządku przywrócić :wink: ) No jesteś The Best ;) Niezłe te Twoje ramy ... Moja przygoda z Duronkiem kończy się ... załapałem się w ostatniej chwili na XP1700+ (za 229 zeta) - fajna sprawa w sklepie powiedzieli że już nie ma i nie będzie, ale z netu dało się zamówić i na drugi dzionek odebrałem :) a teraz cena 271 ... No to jak ktoś ma ochotę (Dureń i mobo) ... ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Wchodze ot tak na wyniki CCR i co, spadłem o 10 pozycji :!: Tym razem mnie wkurzyliście :evil: :evil: Proszę bardzo: Acha, teraz zajmuję, mam nadzieję nie pechowe, 13 miejsce (od razu lepiej na duszy) 8) :lol: Niestety KD7(KT400) z NF2 mierzyć się nie może, buu :cry: Link: Wyniki CCR Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Ja wlasnie poprawilem blok wodny i chyba bede mogl z wami w szranki stanac 8) Narzie mam 43C @ 2.5ghz 1.9V..... (burn in na wysokim napieciu) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Holman Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Wchodze ot tak na wyniki CCR i co, spadłem o 10 pozycji :!: Tym razem mnie wkurzyliście :evil: :evil: Acha, teraz zajmuję, mam nadzieję nie pechowe, 13 miejsce (od razu lepiej na duszy) 8) :lol: Niestety KD7(KT400) z NF2 mierzyć się nie może, buu :cry: Pozdrawiam, nooo duncan gratuluje, przegoniles mnie w oc proca :), ale ty masz prometeie a ja na wodzie (tylko ;) ) lece, na szczescie moje wyzsze fsb nie pozwolilo ci mnie przegonic 8) , ale masz moje gratulacje bo 2667 robi wrazenie i tak :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duncan Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 nooo duncan gratuluje, przegoniles mnie w oc proca :), ale ty masz prometeie a ja na wodzie (tylko ;) ) lece, na szczescie moje wyzsze fsb nie pozwolilo ci mnie przegonic 8) , ale masz moje gratulacje bo 2667 robi wrazenie i tak :) Tylko, że mój to jest z tych 1,6 V i jak na 0302 to kiepawy. Czekaj niech dorwę tylko takiego proca jak Ty masz, ah... Za gratulacje dzięki. Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Widze że muszę skombnować wc/fc/Prometeia ;) - bo na AC to już nikogo nie dogonie :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Kurde, znowu bede marznac w pokoju, zeby podbic swoja pozycje o pare miejsc. Nie macie sumienia, juz mam katar. Raptor, jak na powietrzu to nie mamy sie czego wstydzic, Ty szczegolnie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Duronik 10x156 CCR 2002 - Plik wyników Wynik ogólny : 6267 (kto da więcej na DURONKU ???) Suma kontrolna : BCDQ ;) Dało mi to 541) Następny Dureń ma 642 ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogurcik Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 moje 5 groszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mufta Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 DO WSZYSTKICH - dlaczego w WCPUID pokazuje mi że mój proc ma tylko 64K L2 cache???? hehe mialem tak z 3 prockami i wiadzial mi go jako durnia... reklamuj dostaniesz nowke :P jak sie dogadasz dostaniesz od reki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 CCR 2002 - Plik wyników Wynik ogólny : 5263 Suma kontrolna : LGZA Wyniki szczególowe Render : 4805 Integer : 4745 Float : 4781 Pamięć : 9093 MMX : 5182 niestety, przekrecilem magistrale i skonczylo sie tak http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=28117. Na chlodzeniu powietrzem wiecej nie wyciagne, ale WC jest w drodze :) Dalo mi to 17 miejsce wsrod duronkow a 834 w ogolnej kasyfikacji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VILQ Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Po dzisiejszej modyfikacji sprzetu [proc+pamiec] u mnie jest tak: Niestety przy FSB powyzej 180 restartuje w trakcie ladowania windy ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 yotomeczek => co teraz powiesz na moj wynik pamieci?? timingi takie same jak byly, tylko szyna troche wyzsza :) juz niedlugo Ciebie dogonie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 13 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2003 yotomeczek => co teraz powiesz na moj wynik pamieci?? timingi takie same jak byly, tylko szyna troche wyzsza :) juz niedlugo Ciebie dogonie :) W CCR - raczej nie dasz rady ... w końcu wynik był przy 1560MHz ;) Co do pamięci - mam juz fajny progs - WPCREDIT :) i po zmianie nastaw na 2-2-2-5 (w kolejności podawanej przez CPU-Z) wyszło : CCR 2002 - Plik wyników (10x155MHz) Wynik ogólny : 6264 Suma kontrolna : LGAN Wyniki szczególowe Render : 5911 Integer : 5830 Float : 5910 Pamięć : 9088 MMX : 6346 Także się podciągnąłem ;) (choć i tak uważam że masz niezłą wydajność RAMu) Teraz DURONEK poszedł w "dobre" ręce i dalej nie walczę ... bo na polu XP1700 szans nie mam ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...