Skocz do zawartości
maczeta10

Acer Laptop Lampowy (...) Problem :( (...)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich mam nadzieję że mi pomożecie mam problem z laptopem mojej siostry Acer Aspire, Jego dziwne zachowanie polega na bardzo ale to bardzo długim starcie systemu :( po procedurze ładowania biosu laptop jakby nie dawał znaku życia stoi w miejscu dopiero po jakiś 5 minutach pokazują się słynne okienka windowsXP i zaczyna się ładowadowanie systemu, działa potem normalnie nawet po resecie. dopiero wyłączenie laptopa i odczekanie ok 2 godzin ponawia problem :( Co to może być servis uznał że wszystko jest ok ale przecież tak nie jest już jakiś czas zajmuje się komputerami i jeszcze czegoś takiego nie widziałem nigdy :-) wie ktoś co to może być ??? Proszę o pomoc :-)

:damage_wall:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żeby było śmieszniej dysk raz odpala się w trybie Pio a raz normalnie udma. Nie ma na to reguły jak uruchomi się w pio to gubi i kartę dzwiękową a jak normalnie to wszystko ok :-) Cholerka dziwne że servis nic nie widział a może nie chciał ? co myślicie spróbować go oddać czy na gwarancję go posłać jeszcze raz tylko żeby w czechach znowu nie było że wszystko ok skoro nie jest :_(

edit: zapomniałem dodać że laptop po dwóch miesiącach ma rozklejoną matrycę( obudowę) jak i odklejoną maskownicę przy zawiasie :-)

Edytowane przez maczeta10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli serwis tnie sobie w kulki, ja odpalał bym do sprzedawcy z tytułu "niezgodności towaru z umową", kiedyś to się nazywało rękojmia.

Tak też zrobiłem z moim monitorem samsunga. Najpierw mi go naprawiali na gwarancji 3 razy, po czym straciłem cierpliwość i wystartowałem do sprzedawcy. Już po 3 listach z ich radcą prawnym dostałem kasę.

W sumie całkiem dobrze wyszedłem, bo miałem go 1,5 roku i wystarczyło niedużo dołożyć i wyszedł LCD:)

Edytowane przez Ergo5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi