Skocz do zawartości
reaktiv

Zacinki W Grach

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Sytuacja wyglada tak... mialem nowsze sterowniki nForce a wraz z nimi nowsze sterowniki audio... jednak mialem male problemy i postanowilem zainstalowac starsza wersje sterownikow audio, ktore mialem na CD z plyty glownej... no i od tego momentu cos sie zjeb***... teraz jak gram to mi haczy gre co kilka sekund, czasem dochodzi do spadku FPS pozniej 100(cod2), a nigdy nie spadalo :/

Grac sie da... ale jest to strasznie irytujace kiedy sie strzelam czy biegne i nagle taka lekka zacinka i znowu i tak wkolko -.-

Robilem format... po zrobieniu formata zainstalowalem odrazu sterowniki z CD co mialem z plyta glowna -.- ale dalej to samo :F

komp:

AMD64 Sempron 3100+

Asus K8N4-E Deluxe nF4

Samsung 160GB SATA II NCQ

DDR 1GB Kingstone

Sapphire X800GT

:V

Moze ktos bedzie mial jakis pomysl, bo wszystkoc o probowalem nie skutkuje :F

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chieftec 420W.

A co robilem :D not o hm sterowniki do plyty gl nowe/stare , format , reset biosu -.- wywalalem O/C, odkurzalem kompa nawet :/ i nic :F

Problem widze w 2 grach, COD1 i COD2 bo tylko te mam zainstalowane. Najlepiej to widzac gdy podchodze pod jakas krawedz np. budynku i chodze z lewej na prawo, wtedy widac takie "przejscia" zacinajace. :v

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stery to OMEGI na cat. 6.3

Sprawdzilem 3dmarka01. Kiedys przy takich samych ustawieniach O/C jak mam teraz wyciagalem ponad 21k a teraz bylo 19-19,5k.

Wiec +/- i tak za malo przynajmniej o te 1500, byly odczuwalne w niektorych momentach lekie zacinki w 3marku.

Zastanawiam sie czy grafa mi nie rabnela, albo stery :C

Edytowane przez Reaktiv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zejdz z taktami poniżej normy i zapuść gierkę. Może faktycznie coś nie chalo z radkiem. Inne sterki też można przetestować.

Sprawdź jeszcze czy w sterach nie załączył się jakiś profil z AA czy AF na stałe.

Edytowane przez ajsi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stery zmienione na najnowsze OMEGI - nie pomoglo

Standardowe taktowania - nie pomoglo

:/ juz powoli mnie to wnerwia :x

Gdy mijam rog budynku czy czegos to wyglada to jakbym machal na lewo i prawo okienkiem w windowsie przy odswiezaniu 60Hz albo z 20fpsami -.-

Edytowane przez Reaktiv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ktos wie, co to za blad jest? i czy to on moze powodowac problemy z kompem :<

http://img142.imageshack.us/my.php?image=sptdws7.jpg

sptd to wirtualny sterownik Daemon Tools i tak, może powodowac problemy. odinstaluj i zobacz.

Edytowane przez yamaykee

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi