Skocz do zawartości
-GIZIU-

Wc By Giziu Rev. 3.0

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Ze wzglęu na przesiadkę na Core2Duo, trzeba było zmienić kilka gratów. Ponieważ rev. 2.0 bardzo mi się podobała (ach ta DFI :oops: ) z żalem ją wyjmowałem z budy. Ale to już przeszłość. Ze starej rewizji zostało wszystko oprócz bloku na NB który został zastąpiony dwoma Swiftech MCW30 na NB i SB (pozdro dla chłopaków z Cooling.pl). Najwięcej problemów przysporzył mi montaż bloku na SB. Mianowicie górna śruba znajduje się centralnie nad kartą graficzną, i przykręcając blok szybkośrubką z zestawu, zawadzała ona o kartę. Musiałem więc zrezygnować ze sprężynki. Dziś przyszły Cruciale więc OC dopiero w planach. Narazie więc temperatury bez OC:

-CPU rdzeń nr. 1 (22*C - 24*C)

-CPU rdzeń nr. 2 (22*C - 24*C)

-GPU 34*C-37*C

To narazie tyle, zapraszam do oglądania galerii.

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika

Edytowane przez -GIZIU-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

spoko,ale gdzie HDD wpakowałeś ?? i czy widzę tylko 1-dną chłodniczke 120"

Spójrz trochę nad pompkę, zobaczysz Scythe Quiet Drive :wink: Chłodniczka ciągle ta sama, z tyłu 2x120 http://img95.imageshack.us/my.php?image=img0016gp5.jpg Edytowane przez -GIZIU-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok.widzę ale te temp. hmmmm? aby nie za małe ;-),zresztą po jakimś OC powiesz jak to wyglada bo nie po to składałes WC żeby bebechy śmigały na default ;-)

No proste że nie po to :wink:

Wszystko fajnie tylko foty są tak masakrycznie ciemne że ledwo co widać oprócz niebieskich węży :?

Zrób jakieś fotki i flaszem - pliisssss

I jakbyś mógł pstryknąć fotkę mcw30 z bliska to byłbym wdzieczny.

pozdr.

Specjalnie dla Ciebie zrobię fotki z flash'em ale jutro. Grzechu chyba przyszła pora zmienić monitor bo na moim wszystko widać elegancko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proste że nie po to :wink:

Specjalnie dla Ciebie zrobię fotki z flash'em ale jutro. Grzechu chyba przyszła pora zmienić monitor bo na moim wszystko widać elegancko

Monitor jest ok :)

Chodziło mi bardziej o ogólną ciemność Twoich fotek (brak flesza) mam nadzieje, ze rozumiesz o co chodzi.

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ladnie sie wsio prezentuje :D Dolaczam sie jednoczesnie do prosby Grzecha o foteczki ukladu oraz jeszcze jakas foteczke samej chlodniczki - jak jest zamontowana do obudowy (chlodniczka "zaslania" wylot zasilki, prawda? Tempy zasilki w normie?)

pzdr :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No kibel niezly , wszystko na miejscu :wink:

Tylko czy przypadkiem , nie lamie Ci sie waz przy wylocie z CPU na zewnatrz obudowy ?

Jestem ciekaw czy ten setup z tymi blokami pozwolilby na zamontowanie 88gtx z wc.

Na tej focie (przynajmniej z tej perspektywy) : http://img64.imageshack.us/my.php?image=img0011ul5.jpg widac , ze full cover 88GTX nie wejdzie . No chyba , ze bloki na 88GTX maja ta sama dlugosc co te z segmentu 7xxx w co watpie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko czy przypadkiem , nie lamie Ci sie waz przy wylocie z CPU na zewnatrz obudowy ?

Na tej focie (przynajmniej z tej perspektywy) : 2471583[/snapback]

Ja dobrze widzę, że napis EVGA jest naklejany na płytę a nie "na stałe namalowany"? :blink:

Ta mała chłodnica da sobie z tym wszystkim radę?

2x120mm to mała chłodnica ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tekście nie jest zaznaczone, że to 2x120 a na zdjęciach to co widać bardziej wygląda na 1x120

szczególnie w tym poście i na tym zdjęciu:

(...) Chłodniczka ciągle ta sama, z tyłu 2x120 http://img95.imageshack.us/my.php?image=img0016gp5.jpg

Edytowane przez Jarogniew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi