-GIZIU- Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) Witam wszystkich. Ze wzglęu na przesiadkę na Core2Duo, trzeba było zmienić kilka gratów. Ponieważ rev. 2.0 bardzo mi się podobała (ach ta DFI :oops: ) z żalem ją wyjmowałem z budy. Ale to już przeszłość. Ze starej rewizji zostało wszystko oprócz bloku na NB który został zastąpiony dwoma Swiftech MCW30 na NB i SB (pozdro dla chłopaków z Cooling.pl). Najwięcej problemów przysporzył mi montaż bloku na SB. Mianowicie górna śruba znajduje się centralnie nad kartą graficzną, i przykręcając blok szybkośrubką z zestawu, zawadzała ona o kartę. Musiałem więc zrezygnować ze sprężynki. Dziś przyszły Cruciale więc OC dopiero w planach. Narazie więc temperatury bez OC: -CPU rdzeń nr. 1 (22*C - 24*C) -CPU rdzeń nr. 2 (22*C - 24*C) -GPU 34*C-37*C To narazie tyle, zapraszam do oglądania galerii. Edytowane 16 Stycznia 2007 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 spoko,ale gdzie HDD wpakowałeś ?? i czy widzę tylko 1-dną chłodniczke 120" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) spoko,ale gdzie HDD wpakowałeś ?? i czy widzę tylko 1-dną chłodniczke 120"Spójrz trochę nad pompkę, zobaczysz Scythe Quiet Drive :wink: Chłodniczka ciągle ta sama, z tyłu 2x120 http://img95.imageshack.us/my.php?image=img0016gp5.jpg Edytowane 16 Stycznia 2007 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 ok.widzę ale te temp. hmmmm? aby nie za małe ;-),zresztą po jakimś OC powiesz jak to wyglada bo nie po to składałes WC żeby bebechy śmigały na default ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Wszystko fajnie tylko foty są tak masakrycznie ciemne że ledwo co widać oprócz niebieskich węży :? Zrób jakieś fotki i flaszem - pliisssss I jakbyś mógł pstryknąć fotkę mcw30 z bliska to byłbym wdzieczny. pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 @Grzechu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 ok.widzę ale te temp. hmmmm? aby nie za małe ;-),zresztą po jakimś OC powiesz jak to wyglada bo nie po to składałes WC żeby bebechy śmigały na default ;-)No proste że nie po to :wink: Wszystko fajnie tylko foty są tak masakrycznie ciemne że ledwo co widać oprócz niebieskich węży :? Zrób jakieś fotki i flaszem - pliisssss I jakbyś mógł pstryknąć fotkę mcw30 z bliska to byłbym wdzieczny. pozdr. Specjalnie dla Ciebie zrobię fotki z flash'em ale jutro. Grzechu chyba przyszła pora zmienić monitor bo na moim wszystko widać elegancko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 No proste że nie po to :wink: Specjalnie dla Ciebie zrobię fotki z flash'em ale jutro. Grzechu chyba przyszła pora zmienić monitor bo na moim wszystko widać elegancko Monitor jest ok :) Chodziło mi bardziej o ogólną ciemność Twoich fotek (brak flesza) mam nadzieje, ze rozumiesz o co chodzi. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Giziu zapodaj jakiegos screena ze wszystkimi tempami (everest np) Chyba masz chlodno w pokoju. Bo u mnie temperatura otoczenia jest wyzsza niz twojego proca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 No Giziu jestem w szoku :) Fajnie to wyszlo. Powalilo mnie to ze MCW30 wlazlo na SB - ciekawe jakby sprawa wygladala z 88gtx. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaz!o Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Bardzo ladnie sie wsio prezentuje :D Dolaczam sie jednoczesnie do prosby Grzecha o foteczki ukladu oraz jeszcze jakas foteczke samej chlodniczki - jak jest zamontowana do obudowy (chlodniczka "zaslania" wylot zasilki, prawda? Tempy zasilki w normie?) pzdr :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Nie wierzę w temperatury! Nie możliwe by grafa grzała się prawie dwukrotnie więcej od E6600 :lol: a układ syci :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) No temperatury jak zwykle z kosmosu wzięte :P A układ? Taki sam jak poprzedni Polecam ten programik CoreTemp Edytowane 16 Stycznia 2007 przez Miazga82 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Dlatego prosilem o screena. Ok drogie bloczki, wydajna pompa. Ale powiedzmy szczerze, albo masz 10 stopni w pokoju albo chlodniczke masz oblozona DI [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Jestem ciekaw czy ten setup z tymi blokami pozwolilby na zamontowanie 88gtx z wc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 masakra na fotach g.... widac jak dasz jasniejsze fotki to dopiero dodam cs wiecej od siebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 (edytowane) Proszę, oto screen z Everesta oraz fotka z flash'em. Komp chodzi kilka godzin. Edytowane 16 Stycznia 2007 przez -GIZIU- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 tempy c2d tylko coretempem mierz, mi też everest i inne zaniza kolo 10* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 no i teraz moge powiedziec ze śliczniutkie to chłodzonko :) wczesniej nie zobaczylem tej pompusi aa teraz prosze jaka ladna :) dobra robota Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 No kibel niezly , wszystko na miejscu :wink: Tylko czy przypadkiem , nie lamie Ci sie waz przy wylocie z CPU na zewnatrz obudowy ? Jestem ciekaw czy ten setup z tymi blokami pozwolilby na zamontowanie 88gtx z wc. Na tej focie (przynajmniej z tej perspektywy) : http://img64.imageshack.us/my.php?image=img0011ul5.jpg widac , ze full cover 88GTX nie wejdzie . No chyba , ze bloki na 88GTX maja ta sama dlugosc co te z segmentu 7xxx w co watpie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ja dobrze widzę, że napis EVGA jest naklejany na płytę a nie "na stałe namalowany"? :blink: Ta mała chłodnica da sobie z tym wszystkim radę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-GIZIU- Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Tylko czy przypadkiem , nie lamie Ci sie waz przy wylocie z CPU na zewnatrz obudowy ? Na tej focie (przynajmniej z tej perspektywy) : 2471583[/snapback] Ja dobrze widzę, że napis EVGA jest naklejany na płytę a nie "na stałe namalowany"? :blink: Ta mała chłodnica da sobie z tym wszystkim radę? 2x120mm to mała chłodnica ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 2x120mm to mała chłodnica ?W tekście nie jest zaznaczone, że to 2x120 a na zdjęciach to co widać bardziej wygląda na 1x120 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jarogniew Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 (edytowane) W tekście nie jest zaznaczone, że to 2x120 a na zdjęciach to co widać bardziej wygląda na 1x120 szczególnie w tym poście i na tym zdjęciu: (...) Chłodniczka ciągle ta sama, z tyłu 2x120 http://img95.imageshack.us/my.php?image=img0016gp5.jpg Edytowane 17 Stycznia 2007 przez Jarogniew Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 tempy c2d tylko coretempem mierz, mi też everest i inne zaniza kolo 10* ciekawe, bo mi everest pokazuje identycznie jak coretemp..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 no to dziwne, ja home sprawdzalem, a np smartguardian to tempy z kosmosu mi pokazywal (ds4) na procku 270* :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Komu wierzyć ? @up! Nie dziw się , że samart..... tempy z du** ci pokazuje jak on only for DFI (chyba :D ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ja dobrze widzę, że napis EVGA jest naklejany na płytę a nie "na stałe namalowany"? :blink: Ta mała chłodnica da sobie z tym wszystkim radę? Naklejka :lol: Tempy : everest i jego pomiar. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Komu wierzyć ? Zainstaluj najnowszego Everesta Ultimate, to będzie Ci pokazywał dobre temperatury. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartolomius Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Taka buda i chłodnica na zewnątrz? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...