Skocz do zawartości
Xanagaz

1000w Od Ocz Proxstream

Rekomendowane odpowiedzi

[ironia mode:on] Cala nadzieja w VIA... [ironia mode:off]

Nie bedziesz mnie uczyl jak mam wlasne tagi zamykac, o! :lol:

BTW moze sie i zdziwie i bardzo bym sie zdziwic chcial bo sledze rozwoj Epii od dawna i wciaz czekam na cos naprawde wydajnego. Juz ta dwuprocesorowa Epia by mi wystarczyla do moich potrzeb, ale oczywiscie dostac to w Polsce nie sposob :|

Edytowane przez kain

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie długo nie będzie się patrzeć na ogólną wydajność zestawy tylko na to ile W pożera komp...

- jakiego masz kompa?

- a słaby zżera tylko 1.5 KW xD

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co pojawi sie jakis mocarny zasilacz, ludzie zaczynaja biadolic, ze od razu elektrownie trzeba do niego, albo ile to komputery zra teraz pradu.

Prawda jest taka, ze wiekszosc uzytkownikownikow tego forum (w tym ja) nie potrzebuje nawet 400 watowego zasilacza..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale zauważ że za X lat 1kw bedzie taki PC pobierał, dodaj do tego monitor + głosniki (zakładając że nie są to pierdziawki za 20 zł) i masz już 1.2-1.5 KW + jeszcze pozostały sprzęt w domu = ho ho ;)

to moja mikrofalówka mniej prądu ciągnie o.0, może jak zbudują tą elektrownie atomową niedaleko to będzie tańszy prąd hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem przekonany, ze typowy domowy pecet nigdy nie bedzie pobieral 1kW. Jesli komus przeszkadza duzy pobor pradu musi niestety zrezygnowac z ekstremalnego podkrecania, technologii SLI/Crossfire, 8 dyskow, 4 nagrywarek itp. ;)

Sa technologie energooszczedne i uwazam, ze z czasem beda one rozwijane a pobor mocy zacznie spadac. Zreszta wystarczy porownac pobor pradu oraz wydajnosc, high endowych komputerow sprzed 10 lat do obecnych maszyn.

btw. wspomniales o monitorze, samo przejscie z CRT na LCD to ponad dwukrotne zmniejszenie poboru pradu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi