Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Pod naciskiem domowników musiałem pozbyć się mojego sprzętu audio (wzmak+CD+kolumny). Obecnym źródłem dźwięku musi być laptop. Obecnie słucham muzyki na wbudowanym w della szajsie, który bardziej szumi niż gra i słuchawkach beyerdynamic dtx900. Właściwie byłem zdecydowany już na zakup wykonanej na zamówienie dźwiękówki USB + wzmacniacz słuchawkowy, lub zamiast tego m-audio audiophile (koszt około 600zl), jednakże czasem człowiekowi potrzebne są jednak głośniki. Myślałem o kupieniu Gieńków SP-HF1250X i wkomponowanie ich jakoś we wcześniej wymienione komponenty. Przeglądając zestawy 2.0 natrafiłem jednak na okrzykiwane przez wszystkich jako cudo głośniki USB Logitech Z-10. Przeczytałem kilka opinii na serwisach zagranicznych i są one aż nadto pochlebne. Przyznam, że to rozwiązanie odpowiadałoby mi najbardziej. Niestety nie mam żadnej możliwości ich odsłuchu, stąd chciałbym zasięgnąć opinii od Was. Czy ktoś z Was miał nimi do czynienia i może powiedzieć co są naprawdę warte?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie lepiej np. Behringer MS20? Podobna cena, a Logitech jest designerski...

Dzięki za propozycję - możliwe, że się na nie skuszę w powiązaniu z kartą Audiotrack Optoplay i połącze je cyfrowo przez optyka. Dobrze kombinuję, czy szukać jeszcze innej drogi, która za max 700zł pozwoli mi spełnić wymagania bardzo dobrej jakości muzyki (najczęściej z formatów bezstratnych) w słuchawkach i w miarę przyzwoitej z monitorków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki wszystkim za wypowiedzi! Trafiłem okazyjnie nówki Logitechy z-10, jeśli mi nie będą odpowiadać to odsprzedam z dość niewielką stratą i skieruję się ku niekompaktowemu rozwiązaniu. W każdym razie już w przyszłym tygodniu pojawią się tu moje wrażenia z testu z-10 - mam nadzieję pomocne dla innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi