csh Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Witam! Pod naciskiem domowników musiałem pozbyć się mojego sprzętu audio (wzmak+CD+kolumny). Obecnym źródłem dźwięku musi być laptop. Obecnie słucham muzyki na wbudowanym w della szajsie, który bardziej szumi niż gra i słuchawkach beyerdynamic dtx900. Właściwie byłem zdecydowany już na zakup wykonanej na zamówienie dźwiękówki USB + wzmacniacz słuchawkowy, lub zamiast tego m-audio audiophile (koszt około 600zl), jednakże czasem człowiekowi potrzebne są jednak głośniki. Myślałem o kupieniu Gieńków SP-HF1250X i wkomponowanie ich jakoś we wcześniej wymienione komponenty. Przeglądając zestawy 2.0 natrafiłem jednak na okrzykiwane przez wszystkich jako cudo głośniki USB Logitech Z-10. Przeczytałem kilka opinii na serwisach zagranicznych i są one aż nadto pochlebne. Przyznam, że to rozwiązanie odpowiadałoby mi najbardziej. Niestety nie mam żadnej możliwości ich odsłuchu, stąd chciałbym zasięgnąć opinii od Was. Czy ktoś z Was miał nimi do czynienia i może powiedzieć co są naprawdę warte? Z góry dziękuję i pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarkazz Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Nie lepiej np. Behringer MS20? Podobna cena, a Logitech jest designerski... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csh Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Nie lepiej np. Behringer MS20? Podobna cena, a Logitech jest designerski... Dzięki za propozycję - możliwe, że się na nie skuszę w powiązaniu z kartą Audiotrack Optoplay i połącze je cyfrowo przez optyka. Dobrze kombinuję, czy szukać jeszcze innej drogi, która za max 700zł pozwoli mi spełnić wymagania bardzo dobrej jakości muzyki (najczęściej z formatów bezstratnych) w słuchawkach i w miarę przyzwoitej z monitorków? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ste3an Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Jezeli szukasz czegos typowo kompaktowego to wybierz miedzy z-10 a Gigaworksami T20 . Jesli szukasz czegos wiekszego to zastanow sie nad monitorkami jakimis studyjnymi typu esi krk . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
csh Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Dzięki wszystkim za wypowiedzi! Trafiłem okazyjnie nówki Logitechy z-10, jeśli mi nie będą odpowiadać to odsprzedam z dość niewielką stratą i skieruję się ku niekompaktowemu rozwiązaniu. W każdym razie już w przyszłym tygodniu pojawią się tu moje wrażenia z testu z-10 - mam nadzieję pomocne dla innych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...