Skocz do zawartości
msn

Bezużyteczna Obudowa Na Lcd 128x64 Z Tektury

Rekomendowane odpowiedzi

Z 'gta case' został mi wyświetlacz graficzny 128x64dpi. Leżał sobie długo w szafce, ale w końcu uruchomiłem nowy komputer i postanowiłem go podłączyć. Potrzebowałem jeszcze "czegoś" żeby mógł sobie grzecznie stać obok monitora, nie miałem niestety plexi, ale jak to szanujący się modder postanowiłem sięgnąć po alternatywne środki. Znalazłem w biurku kawałek tektury i zabrałem się do pracy:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tekturę okleiłem resztkami sztywnej folii samoprzylepnej:

Dołączona grafika

I potem dodałem akcent stylistyczny w postaci czarnej folii :P

Dołączona grafika

Miałem tylko ścinki, więc nie wszystkie brzegi są idealnie równe :(

Z tyłu dorobiłem podstawkę z opaską zaciskową, która trzyma kabel, żeby nie wyrwał złącz z wtyczki.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tak więc mamy patent na ekonomiczną obudowę do LCD w wersji dla mniej uzdolnionych, lub nie posiadających warunków/narzędzi do obróbki np. plexi. Zainwestowałem w nią okrągłe 0zł i poświęciłem na nią ok 30 minut swojego cennego czasu. Oczywiście można to wykonać lepiej, ja swoją pracę oceniam na 3/6, może gdybym miał jakieś ładniejsze kawałki folii okleił bym to staranniej.

Dołączona grafika

Jedyny szkopuł w tym wszystkim polega na tym, ze należy przed podjęciem jakichkolwiek działań upewnić się, czy Wasza nowa płyta ma złącze LPT :lol2:

Dołączona grafika

:damage_wall: :lol:

Edytowane przez msn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym sobie czegoś takiego na biurko nie postawił. A to że zajęło to 30 min to raczej nie powinien być powód do dumy, chyba że wykonywałeś to na lekcji plastyki na odczepnego aby zaliczyć i tyle.

:lol: ta obudowa powstała z tzw. "potrzeby chwili", nie jest to szczyt moich umiejętności :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda tak sobie - coś na poziom umiejętności manualnych dzieci w wieku szkoły podstawowej. W dodatku nie jest idealnie równo, chyba że to wina zdjęć. Podsumowując - nie jest to coś, co powinieneś pokazywać na forum. Fajnie, że zrobiłeś ale nie jest to poziom żeby od razu to pokazywać, podobnie jak mody w stylu okno+katoda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poziom leciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...........

Najpierw wystawiasz GTA na allegro, teraz to....

Zajmujesz sie chłopie [ciach!]łami zamiast wysilić mózgownice...

P.S.

Nalepka nVidia na monitorze ROXXX

poziom leciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...........

Najpierw wystawiasz GTA na allegro, teraz to....

Zajmujesz sie chłopie [ciach!]łami zamiast wysilić mózgownice...

P.S.

Nalepka nVidia na monitorze ROXXX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde chłopak dla jaj se temat założył a wy tu popadacie w depresję zimową. Nic się nie dzieje ostatnimi czasy w modach więc zarzucił kontrowersyjnym topikiem po oczętach... Cieszcie się z tego co macie :twisted:

kip goin msn!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi