Skocz do zawartości
lhorror

Identyfikacja Przejściówki Slot 1

Rekomendowane odpowiedzi

Zawrzywszy na "bogactwo" PCB, bedzie to zapewne PPGA. Zworka moze sluzyc do uruchomienia wieloprocesorowosci w celeronie - czesto jest cos takiego na przejsciowkach ale glowy sobie za to nie dam uciac. Nie masz foty w wyzszej rozdzielczosci?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cute :] a ten jeden pin nie można po prostu uwalić z procka?

nie rozumiem pytania ale jezeli chodzi ci o urywanie tego pinu to prosze bardzo jednak na forum opisana jest metoda bezinwazyjna w procesor, poczytaj o bx-modzie a tam masz opisane jak izolowac sciezki(swoja droga mozna urwac a co to teraz proce z s370 mozna za mniej niz 10zl dorwac) Edytowane przez morron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No o tym mówię. Kupiłem właśnie 633 za koszmarną sumę 3,25 zeta, więc co się będę z nim bawił. Jedno pytanie: jak ma się opisywana przeróbka do sztuczki z zaklejaniem trzech pinów która podbija napięcie? Jakie napięcie dostaje procesor gdy zastosujemy obie przeróbki na raz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyuszczam ze proc na s370 obie brzerobki mozna stosowac na raz przeczytaj przyklejony temat przedostatni post ja w swojej 700 ustawielem napiecie za pomoca drutu na 1.95V i zeobilem moda na szyne 100mhz wszystko dzialalo bez zarzutow

wiec i w tej przerobce nie bedzie zadnych problemow

najpierw sproboj wsadzic procek bez rzerobki a noz sie uda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przyuszczam ze proc na s370 obie brzerobki mozna stosowac na raz przeczytaj przyklejony temat przedostatni post ja w swojej 700 ustawielem napiecie za pomoca drutu na 1.95V i zeobilem moda na szyne 100mhz wszystko dzialalo bez zarzutow

wiec i w tej przerobce nie bedzie zadnych problemow

najpierw sproboj wsadzic procek bez rzerobki a noz sie uda

Tak jak morron mówi, chociaż wątpię żeby ruszyło bez przeróbki. Wydaje mi się zaś że może wystarczyć, jak tylko na odwrocie PCB tej przeloty zrobisz moda z łączeniem pinów zaznaczonych na zielono.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ruszyło jedynie z obiema przeróbkami naraz, czyli z modem Qronia i podbiciem napięcia przez zaklejenie 3 pinów (płyta MSI 6117). Na 75 też biega bez problemów. Boxowy radiator od semprona pasuje idealnie ;) Niestety przy okazji posypała mi się winda - problemy z identyfikacją kart graficznych i wyświetlaniem, ale co tam. 1001 reinstalacja windows w życiu.

I wała. winda się nie uruchamia po instalce sterowników nvidii :| sterowniki do płyty zainstalowane przedtem bez problemu chodziła z tymi kartami. Jakies pomysły? :|

Edytowane przez lhorror

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pci nie mam. tnt2 i gforce 2mx. działają normalnie bez zainstalowanych sterów jako podstawowe vga. załadujesz sterownik, po resecie zwis windy podczas ładowania. wcześniej na tej płycie hulały bez żadnych problemów. stery na 440lx zainstalowane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja na lx nie moglem stabilnie puscic swojego celeron na szynie 83 ani 75(z p2 266 nie bylo zadnego problemu)a celeron chula na fsb 100 na innej plycie

Taki urok tego lx jeszcze kiedys jak bede mial czas i pieniadze to moze sproboje wsadzic tak tualatina 1200@1000 na fsb 83 i bedzie to najszybszy lx swiata :P ale poki co to musze mu bios wgrac po potrzebowalem jego kosci biosu do innej plytki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po powrocie na mendocino, karty gfx działają normalnie. no cóż, nikt nie twierdził że to najlepsza płyta do takich ekperymentów :P

Hymh no to trochę przykro :(, no ale cóż zasadniczo to różnic między PPGA a FC-PGA jest ponoć koło czterdziestu także w tym wypadku typowa modyfikacja nie wystarczyła

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili działam na płycie fujitsu-siemens d1107 z pIII 600mhz na slot1.

Marzy mi się zamontować na tej płycie pIII 800mhz. (maksymalny procek dla tej płyty). Wpadła mi w łapy takusieńka przelotka jaką ma autor tego tematu.

Czy będę mógł na tej przelotce zamontować pIII 800 w obudowie fc-pga ? Po oczywiście przerobieniu jej. Chodzi mi zwłaszcza o napięcie bo pentiumy III na slot1 były 2V, a pIII 800 na fc-pga są bodajże 1,7V. Acha i płyta ma maksymalną szynę 100mhz.

Edytowane przez breiniack

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedno głupie pytanie <; p czy opisywana modyfikacja PPGA->FCPGA pozwoli mi odpalić Tualatina (FC PGA2)?

edit:

trąba ze mnie już widzę bx moda na tulipana. pytanie czy ten mod działa z tylko z FC PGA czy też PPGA?

Edytowane przez lhorror

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jedno głupie pytanie <; p czy opisywana modyfikacja PPGA->FCPGA pozwoli mi odpalić Tualatina (FC PGA2)?

edit:

trąba ze mnie już widzę bx moda na tulipana. pytanie czy ten mod działa z tylko z FC PGA czy też PPGA?

Zawsze możesz spróbować obu na raz, coś średnio to widzę, ale jakbyś sprawdził to byłyby to prawdziwe gratki dla tego forum.

A i jeszcze sprawa dovoltowania, musiałbyś mu dać jakieś 1.9 - 2.0V może nawet 2.05 żeby ruszył na tej modo, a to już duuużo dla tulipanka.

Edytowane przez -=Qroń=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...