Skocz do zawartości
arkoz_so

Corsair Twin2x Ddr2 2x 1gb 1066 Mhz Cl5-5-5-12 Dhx

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuje wyprowadzenia na prostą ... szukałem ale takiego porównania nieznalazłem.

-pierwszy dylemat najłatwiejszy do rostrzygnięcia Corsair kosztują 1329zł a Patrioty 1089zł (wiadomo tańsze ;] )

-teraz kolejny dylemat Corsair (55515) 1066@ w góre a Patrioty (41244;55515) 800@1000max .... niewiem co będzie istotniejsze wyższa magistrala i 1:1 z procem przy Corsair czy niższe timingi przy Patriotach.

Prosze pomóżcie bo do końca tygodnia musze coś zakupić a pogubiłem się z wyborem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebuje wyprowadzenia na prostą ... szukałem ale takiego porównania nieznalazłem.

-pierwszy dylemat najłatwiejszy do rostrzygnięcia Corsair kosztują 1329zł a Patrioty 1089zł (wiadomo tańsze ;] )

-teraz kolejny dylemat Corsair (55515) 1066@ w góre a Patrioty (41244;55515) 800@1000max .... niewiem co będzie istotniejsze wyższa magistrala i 1:1 z procem przy Corsair czy niższe timingi przy Patriotach.

Prosze pomóżcie bo do końca tygodnia musze coś zakupić a pogubiłem się z wyborem.

a skad niby wiesz ze corsair pojdzie wyzej na 5-5-5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A testował tą sztuke co miałbys kupic czy jakąś inną z serii? PRzeciez nei wszystkie latają tak samo. I poza tym uważasz ze jak patrioty mają wpisane 1000 5-5-5-15 to że nie zrobią więcej? Czasem mi wstyd, że tacy ludzie w moim mieście żyją....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... CZASAMI LEPIEJ WSTYDZIĆ SIĘ ZA SIEBIE A NIE ZA INNYCH ...

a tak w temacie to gwarantowane jest na patriotach 1000 55515 a wiadoma sprawa ze mogą iść wyżej ... problemem moim nie są domysły tylko pytanie czy ktoś testował jedne lub drugie pamięci.

Ja właśnie już jestem po zakupie i kończe własne testy i własne wywody będe już mógł pisać bo potwierdze je testami ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam jednak problemy z uzyskaniem na moim asusie 680i stabilnego 55515 przy 1000 na 2,3v .

Moze by je wymienic na Corsaira 1066 i niewiem czy to ma sens?

Prosze o halpa jak ktoś w temacie ;)

Mozesz zobaczyc na ile chodza moje Corsair 8500C5D - ustawienie 24/7 w sygnaturce...

Pelna lista Corsair'a odnosnie kosci jakie stosuje w swoich modulach:

http://www.houseofhelp.com/forums/showthre...9023#post279023

Edytowane przez MS3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi