msn Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Kiedyś nie miałem co robić i postanowiłem wymodzic zasilacz wg schematu znalezionego w necie: http://www.eres.alpha.pl/elektronika/reada...?article_id=245 Jako trafo użyłem wzmacniaczowy, dwuliniowy, 12V, 160W transformator kupiony na allegro za 25zł. Elektronika kosztowała mnie około 17zł Wszystko zmieściłem w lekko zmodyfikowanej obudowie po uszkodzonym :lol: codegenie Stabilizatory chłodzone są przez radiator pamięci ram, z którego ciepło odprowadza 8cm wiatraczek podświetlony białym ledem, podłączony niezależnie pod 5V poprzez stabilizator 7805. Po malowaniu: Dla zabezpieczenia stabilizatora dodałem bezpiecznik 2,5A thx PelzaK :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 :D tak wchodząc tutaj sobie pomyślałem czy biorąc pod uwagę historię, dopiszesz jakieś creditsy :) gud dżob - jeśli chodzi o zasilaczyk... ino 160W to trochę za dużo :), bo 3A * 12V to jest jakieś 36W + 30%.. no mniej niż 50W to ciągnie sumarycznie przy pełnym obciążeniu... Ja bym z tego wzmacniacz napędzał jakiś :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 gud dżob - jeśli chodzi o zasilaczyk... ino 160W to trochę za dużo :), bo 3A * 12V to jest jakieś 36W + 30%.. no mniej niż 50W to ciągnie sumarycznie przy pełnym obciążeniu... Ja bym z tego wzmacniacz napędzał jakiś :twisted: kupiłem ten transformator bo tani był :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Veilroth Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 fajny shit sam bym chętnie sobie coś takiego wydłubał, ale: a) nie mam czasu b) nie mam czasu c) nie mam czasu :wink: dobra robota malkstons Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...