Zioło85 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Ktoś mojej znajomej zrobil głupi kawał i zalozył jej w kompe drugiego użytkownika z pelnymi prawami administratora systemu a jej dal ograniczenie. Do tego zalozyl haslo na nowy login i teraz nie moze ona kompletnie nic zrobic na kompie nic usunąć przeniesc itp. Normalnie nie bylo by problemu poniewaz wlanczam cmd wpisuje komende net user potem nazwe konta * wciskam enter i wpisuje dowolne haslo i po problemie. Ale w tym przypadku nie chce to dzialac bo jest ograniczenie i podejrzewam ze jest to zrobione jakimś programem ale to tylko moje przypuszczenia. Przelozylem jej dysk do mojego kompa i zauwazylem ze w C:\Documents and Settings oprocz dwoch folderow uzytkownikow jest jeszcze 3 folder o takiej samej nazwie jak te nowo zalozone konto ale dodtakowo w nazwie sa jakieś nic mi nie mowiace mi litery i cyfry i jedynie w ten folder nie moge wejsc a tam sa wszystkie dokumenty ktore sa mi potrzebne. I w tym jest wlasnie problem normalnie format i po pubulu ale to sa prace znajomej na studia i pare jakis tam zeczy i nie moze ona sobie pozwolić na ich utrate. Czy ktoś wie jak mozna obejść haslo albo chociaz skopiować pliki znajdujace sie tam ?? Wielkie dzieki z góry !!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 Przejmujesz uprawnienia do folderu i kopiujesz co chcesz. A jak to zrobic znajdziesz w 10000 takich samych jak ten tematow na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zioło85 Opublikowano 17 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2007 wielkie dzięki Poprostu nie wiedzialem ze istnieje taka opcja przejecie uprawnień do folderu Teraz jeszcze musze sprawdzić czy napewno dziala :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...