marco Opublikowano 5 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2009 Jak się wyloguje to znika mój avatar, a właściwie avatary wszystkich użytkowników. To normalne na tym forum? Tak. Wychodzimy z założenia, że jeśli ktoś nie jest zalogowany to nie jest członkiem społeczności a szuka jedynie treści na forum, więc ładowanie zbędnych kilobajtów nie ma sensu. Dzisiaj o ~3:00 brak dostępu do forum. Pewnie serwis. Pisałem o tym już kilka razy. Od 3:30 trwa kilkunastominutowa przerwa. Ze statystyk wynika, że to najlepsza godzina na przeprowadzanie tej operacji - ruch pomiędzy 3 a 5 rano jest na poziomie kilku osób w ciągu godziny, więc wszystkie zaplanowane operacje są przeprowadzane o tej porze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Na samym dole w prawie każdym temacie wyświetla się: IPS Driver Error There appears to be an error with the database. You can try to refresh the page by clicking here "Clicking-here-refresh" też nie działa :P Prace zakończone. Dla niektórych użytkowników mogą wystąpić problemy polegające na nieprawidłowym oznaczeniu jako nieprzeczytane tematów/postów przeczytanych pomiędzy godziną 4 rano a 10 rano w dniu dzisiejszym. Za wszelkie niedogodności z tym związane serdecznie przepraszamy.Znowu się zepsuło czy to tylko u mnie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Ciekawostką jest że gdy nie działa oznaczanie przeczytanych postów to zawsze się też czcionka w postach zmienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Wydaje mi się czy zmieniła się czcionka na darknessie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Też mi się tak wydaje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 7 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2009 Na samym dole w prawie każdym temacie wyświetla się: "Clicking-here-refresh" też nie działa :P Znowu się zepsuło czy to tylko u mnie? Znowu się zepsuło, w tym samym miejscu czyli oznaczaniu przeczytanych tematów, ale tym razem w nieco inny sposób. Generalnie zauważam narastającą ilość drobnych, ale uciążliwych problemów z mySQLem... Ok prace zakończone. Możliwy efekt uboczny to zaniżone z ostatnich kilku godzin ilości odwiedzin w temacie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Wydaje mi się czy zmieniła się czcionka na darknessie ?Again?? :unsure: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Znowu nie działa oznaczanie przeczytanych postów, i znowu towarzyszy temu zmiana czcionki. Z czego to wynika że zawsze to występuje razem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Znowu nie działa oznaczanie przeczytanych postów, i znowu towarzyszy temu zmiana czcionki. Z czego to wynika że zawsze to występuje razem?Fakt , dzis zauwazylem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Co z czcionka na darknessie jest nieczytelna !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Czy codziennie rano ok godziny 5-6 jest jakas konserwacja serwera czy cos? Bo strona forum nie działa w tych godzinach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwasior500 Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 ... Pisałem o tym już kilka razy. Od 3:30 trwa kilkunastominutowa przerwa. Ze statystyk wynika, że to najlepsza godzina na przeprowadzanie tej operacji - ruch pomiędzy 3 a 5 rano jest na poziomie kilku osób w ciągu godziny, więc wszystkie zaplanowane operacje są przeprowadzane o tej porze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Znowu nie działa oznaczanie przeczytanych postów, i znowu towarzyszy temu zmiana czcionki. Z czego to wynika że zawsze to występuje razem? Rzeczywiście są ze sobą powiązane, IPB robi sobie die() w niewłaściwym momencie i coś się tam miesza w kodzie wynikowym. Bardziej martwi nas niestabilne zachowanie mySQLa i kolejny przypadek problemów z tabelą opisującą przeczytane posty. Wprowadziliśmy pewne zmiany w konfiguracji, ale jak widać nie pomogły, niestety nie mamy też nic pożytecznego w logach. Poeksperymentujemy w nocy z kolejnym patchem i próbą dodania tego problemu do systemu monitoringu. Czy codziennie rano ok godziny 5-6 jest jakas konserwacja serwera czy cos? Bo strona forum nie działa w tych godzinach. o 5 rano rzeczywiście jest spora szansa. o 6 powinno już działać. Jeśli nie działało to będę wdzięczny za datę i dokładną godzinę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 Moze pozno po 6, w okolicach +/- 10 zwykle nie działa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 25 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2009 (edytowane) Ja raczej siadam do kompa ok 5-5:30 i przewaznie z godzine nie działa forum (nieraz dziala ale czesciej nie). Edytowane 25 Marca 2009 przez Lysyn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 26 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2009 Czas prac konserwacyjnych został lekko skorygowany, zaczynamy teraz o 3:05 rano zamiast 3:50 co powinno zakończyć je odpowiednio 45 minut wcześniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 27 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2009 Dzisiaj (27.03.09) kompa wlaczylem o 5:28. Forum nie działało do godziny 6:00. Napis 504 Gateway Time-out. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Przepraszamy za dzisiejsze problemy z dostępem do forum w godzinach 7-14. W nocy instalowaliśmy aktualizacje niektórych komponentów które niestety pod obciążeniem spowodowały problemy. Problem został wyizolowany i została zaaplikowana poprawka, która mam nadzieje uniemożliwi powstawanie podobnej sytuacji w przyszłości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 29 Marca 2009 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2009 Przed 7 tez nie działało, to znaczy ze nie działało od 3, a skoro 3 była o 2 to od drugiej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Uczestnik Group: Banned Joined: 12-kwiecień 03 From: Lublin O co chodzi? :blink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zróbcie coś z godzinami... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Zróbcie coś z godzinami... Zrob cos ze swoim mysleniem i znajomoscia silnika forum... http://forum.purepc.pl/serwisie-forum-f6/F...le-t219731.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Na tyle ułomny nie jestem, żeby tego nie zauważyć w opcjach... Na szczęście, już działa i "dzięki za pomoc (łaskę)". Musiałem wybrać inną strefę czasową i potem powrócić do poprzedniej. Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez zzizzy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Na tyle ułomny nie jestem, żeby tego nie zauważyć w opcjach... Na szczęście, już działa i "dzięki za pomoc (łaskę)". To po co wczseniejszy post? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 O co chodzi? :blink: To tylko ranga, można sobie wpisać co się chce, więc nie rób sobie nadziei... ;D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) To tylko ranga, można sobie wpisać co się chce, więc nie rób sobie nadziei... ;DTo nie ranga tylko grupa, a tego już nie wpiszesz dowolnie (chyba?) - stąd moje zdziwienie i niejako przygnębienie. Ale widzę, że ostatnie logowanie było dzisiaj, więc wszystko jest ok. Uff. /Aż tak źle nie było. Ale dzięki :* Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez Rikki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Przecież admin może sobie tam wpisać co chce. :) Rikki spokojnie, widzę, że się bardzo wystraszyłeś i przejąłeś. <przytul> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 A gdzie widzicie za SGJ sie dzisiaj logowal? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 W profilu zobacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rezo_ Opublikowano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2009 (edytowane) Gdzie sie podzialy statystki odnosnie ilosci osob aktualnie przegladajacych forum? Liczby sa zbyt niskie zeby je pokazywac czy w czym tkwi problem? Edytowane 6 Kwietnia 2009 przez krawetko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...